بطل فلم وادي الدئاب

Sunday, February 23, 2014

Eymür, Mahir Çayan'ı öldürmekle övünüyor!2014

Eymür, Mahir Çayan'ı öldürmekle övünüyor!Eymür, Mahir Çayan'ı öldürmekle övünüyor!

 
MAHİR ÇAYAN'IN 67. DOĞUM GÜNÜ
Eski MİT’çi Eymür, devrimci gençleri öldürmekle övünüyor

 
Eymür, 8 Eylül 1993’te şunları söylüyor: “Bizi sivil pantolonlarımızdan tanımışlar. ‘Sam Amcanın adamları’, ‘Faşist MİT’çiler’ gibi sözlerle bizi kızdırmaya çalışıyorlardı. Biz de onlara cevap veriyorduk.” Eymür, anılarının bu kısmını anlatırken adeta keyif alıyor, gülümseyişini saklama ihtiyacı bile duymuyor.

 
ÖNDER ÖZTÜRK
1970'li yıllar, faili meçhul cinayetlerin ve katliamların arttığı yıllardı. Amerikancı 12 Mart Darbesi'ni hazırlayan Gladyo, boş durmuyordu. 27 Kasım 1970 günü İstanbul Taksim’de Atatürk Kültür Merkezi yakıldı. 5 Mart 1971’de Marmara yolcu gemisi yakıldı ve 28 Haziran 1972’de Eminönü arabalı vapuru batırıldı. 27 Mayıs'ı ve Atatürk Devrimi'ni yıkıma uğratmak, halkı ve milli orduyu bastırmak için her türlü tertip gerçekleştiriliyordu.
Katliamlar, 12 Mart Darbesi'nden sonra da devam etti. Ziverbey Köşkü'nde işkenceli sorgulamaları yapanlar, Maltepe Askeri Cezaevi'nden kaçan devrimci gençlerin peşine düşmüştü. Başını Hiram Abas ve Mehmet Eymür'ün çektiği ekip, aylar sonra gençlerin izini buldu ve hemen operasyonlara başladı. Operasyonda hem MİT, hem polis görev alıyordu.
10 GENÇ KATLEDİLDİ
Mahir Çayan ve arkadaşları, 27 Mart 1972'de Ünye'deki NATO Dinlenme Üssü'ndeki 3 görevliyi kaçırdı. Gençlerin amacı, Deniz Gezmişler'in idamını durdurmaktı. Görevlileri kaçırdıktan sonra saklanmak üzere Tokat'ın Niksar ilçesine bağlı Kızıldere köyüne kaçtılar. Gençlerin izini bulan MİT ekibi, 30 Mart günü Kızıldere köyünü tamamen sardı. Ekibin içinde Mehmet Eymür de vardı. Saat 14.00 sıralarında makineli tüfekler, havan mermileri ve bombalarla ev ateş altına alındı ve 10 genç öldürüldü. Kaçırdıkları iki İngiliz ve bir Kanadalı da ölmüştü. Bir tek Ertuğrul Kürkçü, evin bitişiğindeki samanlığa saklanarak kurtuldu.
TERTİBİN BAŞINDAKİ İSİM
Eski MİT’çi Eymür, yıllar sonra operasyonda görev aldığını kendisi itiraf ediyor: "Hepsi de başlarından vurularak öldürülmüşlerdi. Fotoğrafla durumu tespit ettik. Ölenlerin bir kısmı teşhis edildi. İngilizlerle birlikte 13 ölü vardı. Çok yorgun ve uykusuzduk. Oradan ayrıldık ve Niksar’da üstümüzü değişip yola koyulduk." (Bir MİT Mensubunun Anıları, Mehmet Eymür, Milliyet Yayınları, 1991)
EYMÜR, KEYİFLE ANLATIYOR
Kızıldere Katliamı’na ait anılarını, “12 Mart Belgeseli”ne de anlatan Eymür, 8 Eylül 1993’te aynen şunları söylüyor: “Çayan ve arkadaşları marşlar söylemeye ve zaman zaman laf atmaya başladılar. Bizi sivil pantolonlarımızdan tanımışlar. ‘Sam Amcanın adamları’, ‘Faşist MİT’çiler’ gibi sözlerle bizi kızdırmaya çalışıyorlardı. Biz de onlara cevap veriyorduk.” Eymür, anılarının bu kısmını anlatırken adeta keyif alıyor, gülümseyişini saklama ihtiyacı bile duymuyor.
SÜPERNATO RÜTBELİ OLARAK YETİŞTİRİLDİLER
MİT Müsteşarı Fuat Doğu, Hiram Abas ekibini daha 1970 öncesinde oluşturmuştu. CIA ve MOSSAD ile sıkı ilişkileri olan Hiram Abas-Mehmet Eymür ekibi, Özel Harp Dairesi'nde Fuat Doğu'nun has kadrosu olarak yetiştirildiler ve SüperNATO rütbeli olarak 12 Mart döneminde sahneye sürüldüler. 12 Mart'ı hazırlayan ve geliştiren Gladyo tertipleri, devrimci gençlere karşı "faili meçhul" denen cinayetlere başlamıştı. MOSSAD'a bilgi vererek, 1973'te Lübnan'ın Nahr-el Bared kampındaki Türkiye İhtilalci İşçi Köylü Partisi Merkez Komite Üyesi Bora Gözen ve yedi arkadaşını İsrail Deniz Kuvvetleri'nin uyguladığı harekâtla öldürten de yine Hiram Abas-Mehmet Eymür ekibiydi.


Share:

0 commentaires:

Post a Comment

Popular Posts

ما هو افضل مسلسل لسنة 2020 ؟
مسلسل الهندي مملكة الحب
مسلسل تركي الحفرة
مسلسل وادي الذئاب
Created with Quiz Maker

Blog Archive

Pages

Theme Support