بطل فلم وادي الدئاب

Sunday, February 23, 2014

Abdullah Çatlı'nın kayıp çantası kimde? 2014

Abdullah Çatlı'nın kayıp çantası kimde? Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 65'i tutuklu 274 sanıklı ''Ergenekon'' davasının 237'inci duruşması yapıldı. Duruşmaya Susurluk kazasında ölen Abdullah Çatlı'nın kayıp çantası ile ilgili ifade damga vurdu.
ÇATLI'NIN KAYIP ÇANTASI KİMDE?

Mahkeme heyetine başkanlık yapan hakim Hüsnü Çalmuk, sanıklardan Adil Serdar Saçan'ın talebi üzerine çağrılan İstanbul eski Organize Suçlar Şube Müdür Yardımcısı Ahmet İhtiyaroğlu'nun dinlenilmesine devam edileceğini belirtti.

Tuncay Güney'in 2001 Mart ayında yapılan mülakatına ilişkin video görüntülerinin izletildiği duruşmada, Güney'in Susurluk kazasına ilişkin anlatımları üzerinde duruldu.

Güney'in, ''Susurluk kazasının ardından Abdullah Çatlı'ya ait olduğu iddia edilen çantayı 'Drej Ali' lakaplı Ali Yasak'ın alarak Veli Küçük'e verdiği'' yönündeki beyanları üzerine açıklama yapan İhtiyaroğlu, 1999 yılında Haluk Kırcı'yı emniyet olarak kendilerinin gözaltına aldığını belirtti.

İhtiyaroğlu, ''Kırcı, Susurluk kazasında kaybolan çantayı kendisinin aldığını söyledi. Hatırladığım kadarıyla çantayı hastaneden almış. Güney ise farklı söylüyor. Ben de bu yüzden mülakatı sırasında Tuncay Güney'e çanta ile alakalı sık sık soru sordum'' dedi.

Güney'in, Çatlı'nın kazanın ardından öldürüldüğüne ilişkin ifadeleri üzerine İhtiyaroğlu, ''Bu anlatımları otopsi raporları ve önceki beyanlarla çelişiyor. Soruya soruyla cevap veriyor, konuyu değiştiriyor. Biz, Susurluk kazasıyla ilgili bilinenleri ortaya çıkardık'' dedi.

BAŞBUĞ DURUŞMAYA GELMEDİ

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan küçük salonda görülen duruşmaya, emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu 33 tutuklu sanık katıldı.

Duruşmaya, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal ve Sedat Peker ile 16 celse men edilen gazeteci Tuncay Özkan ve CHP İzmir Milletvekilli gazeteci Mustafa Balbay'ın da aralarında bulunduğu 32 tutuklu sanık gelmedi.
Share:

0 commentaires:

Post a Comment

Popular Posts

ما هو افضل مسلسل لسنة 2020 ؟
مسلسل الهندي مملكة الحب
مسلسل تركي الحفرة
مسلسل وادي الذئاب
Created with Quiz Maker

Blog Archive

Pages

Theme Support