بطل فلم وادي الدئاب

Wednesday, July 24, 2013

Oyuncu arkadaşları son yolculuğunda yalnız bırakmadı 2013


Oyuncu arkadaşları son yolculuğunda yalnız bırakmadı

Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde hayatını kaybeden ünlü seslendirme sanatçısı, sinema ve tiyatro oyuncusu İstemi Betil (68) için İstanbul Devlet Tiyatrosu Üsküdar Tekel Sahnesi'nde tören düzenlendi.
Laz Ziya`yı Kızları Gözyaşlarıyla Uğurladı
Yalova`nın Çiftlikköy ilçesindeki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını sinema ve tiyatro oyuncusu İstemi Betil için Üsküdar`daki Tekel Sahnesi`nde tören düzenlendi. Kurtlar Vadisi dizisindeki `Laz Ziya` karakteriyle tanınan 68 yaşındaki usta oyuncunun kızları, babalarını gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurladı.
Yalova`nın Çiftlikköy`deki evinde yaşamını yitiren İstemi Betil`in cenazesi sabah saatlerinde Üsküdar Paşa Limanı`ndaki İstanbul Devlet Tiyatrosu Tekel Sahneleri`ne getirildi. Burada düzenlenen törenin ardından Betil`in cenazesi toprağa verilmek üzere Ankara`ya götürüldü. İstemi Betil`in yarın öğle namazını mütakiben Karşıyaka Mezarlığı`nda toprağa verileceği belirtildi.

Tekel sahnelerinde düzenlenen törene; İstemi Betil`in kızları İrem-Senem Betil, arkadaşları, tiyatrocu camiasından sanatçılar ve Kurtlar Vadisi dizisinin bazı oyuncuları katıldı. Törene İstemil Betil`in kızları İrem ve Senem Betil`in gözyaşları damgasını vurdu. Babalarının tabutuna bakarak ağlayan kızlarını yakınları güçlükle teselli etti. Anma töreni, ünlü tiyatrocunun hayatının anlatılması ve eserlerinin okunmasıyla sona erdi.
Sahnedeki vedalaşmadan sonra Betil`in tabutu omuzlara alınarak dışarıda bekletilen ambulansa konuldu. İstemi Betil, kızlarının göz yaşları arasında toprağa verilmek üzere Ankaraya`ya götürüldü. Tören sırasında fenalık geçiren İrem Betil, "O bizim canımızdı. Canımızı kaybettik. Bizi bırakıp gitti." dedi.
Cenazenin götürülmesinden sonra gazetecilere açıklama yapan ünlü tiyatrocular Zarfer Ergin, Atilla Olgaç ve Emin Olcay, İstemi Betil`in büyük bir sanatçı olduğunu söyledi. Kurtlar Vadisi dizisinde `Memati` tiplemesini canlandıran Gürkan Uğur ise açıklama yapmaktan kaçındı. Törene Betil'in eski eşi Asuman, kızları İrem ve Senem Betil, aile yakınlarının yanı sıra dizi, sinema ve tiyatro oyuncularından, Ömer Olcay, Levent Öktem, Işıl Yücesoy, Güven Hokna, Gürkan Uygun, Can Gürzap, Nur Subaşı, Zafer Ergin, Atilla Olgaç ile çok sayıda sanatçı katıldı.Sanatçı Işıl Yücesoy yaptığı konuşmada, İstemi Betil'in, 5 yıl konservatuvarda diz dize okuduğu, profesyonel sanat yaşamında birlikte dizilerde oynadığı ve çok şey paylaştığı bir dostu olduğunu ifade etti.
Yücesoy, konuşmasında, “İstemi kadar, saygılı, mesafeli, dost ve baba bir insan az bulursunuz. Çizgisini hiçbir zaman değiştirmedi. Konservatuar yıllarında hepimize sahip çıktı. Ölümü ile anlatamayacağım kadar yüreğim acıyor” dedi. Sanatçı Zafer Ergin de duygularını, “Betil'le senelerce beraber çalıştık. Kendisini genç yaşta kaybettik. Yapacak daha çok şeyi vardı” diye ifade etti.
Atilla Olgaç da “Dizilerde beraber oynadığımız, çok sevdiğimiz bir arkadaşımdı. Kaliteli bir sanatçıydı” dedi.
İstemi Betil'in kızı Senem Betil de “O bizim her şeyimizdi. Canımızdı. Kalp krizinden gitti” şeklinde konuştu. Tören sırasında çok üzüntülü olduğu ve ağladığı görülen sanatçı Betil'in kızları, İrem ile Senem Betil, daha sonra babalarının tabutunu öptü.
Share:

0 commentaires:

Post a Comment

Popular Posts

ما هو افضل مسلسل لسنة 2020 ؟
مسلسل الهندي مملكة الحب
مسلسل تركي الحفرة
مسلسل وادي الذئاب
Created with Quiz Maker

Blog Archive

Pages

Theme Support