بطل فلم وادي الدئاب

Sunday, July 21, 2013

BARBAROS BİNİCİOĞLU 2013



Yalova Belediye eski Başkanı Barbaros Binicioğlu, İnkilap Vapurunun ihaleye çıkartılması ve son günlerdeki güncel konulara ilişkin yazılı b.asın açıklaması yaptı.Binicioğlu basın açıklamasında “Basından İnkilap vapurunun isletme ihalesine çıkartılmış olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. İnkılap vapuru projemiz aslında Yürüyen Köşk gibi Yalova’ya bir turizm markası kazandırma projesidir.” dedi.

Binicioğlu açıklamasında ayrıca “ Eski başkan sıfatıyla Ara sıra Yalova’nın geleceği icin açıklamalar yapmayı gorev saymakta ve açıklamaların neticesinde bazi yanlışlıkların düzeldiğini görmekteyim Bu açıklamamda Yalova adına bir uyarı olup Başkandan ricam belediye başkan Yardımcılarına bana cevap verdirip zaman harcatmaktansa bu olumsuzlukların üstüne gitmesidir” dedi.

Binicioğlu açıklamasını şöyle sürdürdü: “Yillarca İstanbul ve Yalova’ya hizmet etmiş olan inkılap vapuru ayni zamanda Turkiye’nin son elli yıllık tarihine tanıklık etmiş bir cok Yalovalinin da geçmişinde hatıraları olan bir vapurdur Maalesef secimden sonra adalara gidip gelmesi icin İstanbul Buyuksehirden aldigimiz diğer vapurun yeni yönetimce adeta kinini bu vapurdan çıkartırcasına ilk is olarak geri gönderilmesi gibi bir turizm projesi olan inkılap vapuru da ayni hislerle kaderine terk edilmis hatta yeni yönetimce kötülemek icin bir cok kampanyalar yapılmıştır Bizim Yuruyen Koskü Türkiye çapında bir marka yapma konusundaki vizyonumuzu anlayamayanlar Yürüyen Köşkü atıl hale getirdikleri gibi bu projemiz ide anlayamamışlar ve yok etmek icin ellerinden geleni yapmışlardır. Nihayetinde gördüğümüz kadarıyla belediyeden bir lira harcamadan Yabeltasa yapilan bağışlarla Yabeltas tarafından yürüttüğümüz bu projeden Yabeltası düşürdükleri mali çıkmazdan kurtarmak icin faydalanmışlardır.

Yabeltas elindeki bu gemiyi hazırladığımız projeye uygun olarak isletmesi halinde yıllar boyu cok iyi bir gelir elde edebilecekken, Gemiyi belediyeye vererek bir milyondan fazla bir parayı da belediyeden almıştır Boylece inkılap üzerinden Yabeltas kurtarılmaya çalışılmış tir. Belediyeden inkılap icin tarafımızdan harcanan bir lira dahi yokken kendileri tarafından Yabeltasa odenen bir milyon TLyi biz harcatmışız gibi lanse etmişlerdir Simdi de gördüğüm kadarıyla inkılap üzerinden yeni bir plan devreye sokulmuş sahildeki iki bin metrekareye yakin alan inkılap ile birlikte kafeterya eğlence yeri olarak cok cuzi bir paraya elden çıkartmaya çalışmaktadırlar. Yabeltas’ın isletmesi yada kısım kısım kiraya vermesi halinde bile cok daha büyük gelirler elde edebilecekken çok küçük bir kirayla ihaleye çıkılması düşündürücüdür.

Projelerimizi ve vizyonumuzu anlayabileceklerini ve devam ettirebileceklerini zaten hic düşünmediğimiz belediye başkanının hic olmazsa böyle bir basit kiralama isini gercek değerleriyle yapacağını umardık Ayrıca son günlerde belediye ile ilgili ihalelerde yapılan yolsuzluk söylentileri, birinci döneminde olduğu gibi yine ayyuka cıkmış durumdadır.Daha ilk dönemindeki deprem yardımlarıyla ilgili daha once zaman asımı nedeniyle kurtulduğu yolsuzluk iddiaları ki elimizde bulunan bilirkişi raporu bunu doğrulamaktadır. Belediye memurlarımızın bu yolsuzluk iddialarının dışında olduğunu ve buna neden olanların kimler oldugu da kamuoyunca bazı basın organlarında dile getirilmektedir En son yine Fevzi Çakmak stadının otopark yapma ihalesinin de bu nedenle iptal edildiği öne sürülmektedir. Bunun doğru olmadığını temenni etmekteyim. Sayın başkan uyarılarımız üzerine ve pazarci esnafının cok hakli tepkileri uzerine Pazaryeri projesinden vazgeçmiş görünmektedir

Ayrıca yine Tigemdeki kacak otel inşaatıyla ilgili uyarımız üzerine soruşturma açılması üzerine dikkate alarak yıkımı gerçekleştirmiştir. Tabii yıkımın tamamlanıp tamamlanmadığı konusu da takibimizdedir. Yalova’yı Dünya kenti yapacağını Söyleyen ama meydandaki haliyle panayır kenti yapan Sayin Koçal’ın Pazaryeri ve tigemde ki son islemlerini zorla yapılmış olduğunu bilsek de memnuniyetle karşılamaktayız.Bu nedenle daha ilk onaltiay icinde hakkında içişleri bakanlığınca bir imar nedeniyle soruşturma izni verilen Sayin Kocal’ın daha fazla geçmeden ihalelerle ilgili uyarımızı dikkate alarak yeni soruşturmalara meydan vermeyecegini umuyoruz.

Ara sıra Yalova’nin hayrı icin açıklamalar yapmayı gorev saymakta ve aciklamaların neticesinde bazi yanlışlıkların düzeldiğini gormekteyim Bu açıklamamda Yalova adına bir uyarı olup başkandan ricam belediye başkan Yardımcılarına bana cevap verdirip zaman harcatmaktansa bu olumsuzlukların üstüne gitmesidir. Yalova halkına selam ve saygılarımla"
Share:

0 commentaires:

Post a Comment

Popular Posts

ما هو افضل مسلسل لسنة 2020 ؟
مسلسل الهندي مملكة الحب
مسلسل تركي الحفرة
مسلسل وادي الذئاب
Created with Quiz Maker

Blog Archive

Pages

Theme Support