بطل فلم وادي الدئاب

Friday, November 29, 2013

Sedat Peker’in dosyası ‘çok kalın’ 2013

8 Ekim 2004—  Organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker ve grubuna yönelik olarak düzenlenen operasyon; polis, yargı mensupları, üst düzey bürokratlar ve askerlerin de adının karıştığı çok önemli iddiaları gündeme getirdi. İddialar arasında, Susurluk davası hükümlüsü emekli yarbay Korkut Eken’e cezaevinde para verilmesi de var.SORUŞTURMADAKİ İDDİLAR
       1998 yılında gözaltında iken verdiği polis ifadesinde Korkut Eken ile ilişkisini itiraf eden Sedat Peker’in yeniden gözaltına alınması sırasında kardeşi Atilla Peker ile yaptığı telefon görüşmelerinde Korkut Eken ile ilgili yeni iddiaları ortaya çıktı.
       Peker’in, Korkut Eken’in cezasının onanmasının ardınan yurtdışına kaçmasını teklif ettiği, ancak Eken’in bunu kabul etmemesi üzerine, cezaevindeki ihtiyaçlarının karşılanması için kendisine 50 bin dolar verildiği iddiası gündeme geldi.
       Peker’in bazı üst düzey komutanlarla ilişkisi olduğu, hatta kendisine yakın kişilerin tayinlerine müdahale ettiği iddiaları da soruşturuluyor...
     
POLİSLERE TELEFON ALMIŞ
       Sedat Peker’in, 2 bürokratın da aralarında bulunduğu 20 kişiye, yakınındaki kişiler adına alınmış hatlarla cep telefonları aldığı, bu telefonların yanlız Peker tarafından arandığı, böylece takipten kurtulmaya çalışıldığı da ileri sürülüyor.
       Peker’in telefon hattı aldığı kişiler arasında İstanbul’da görevli 2 başkomiser ile başka illerde görevli emniyet müdürleri olduğu öne sürülüyor. Bu kişilerle ilgili soruşturma başlatıldı.
     
FUTBOL İLE İLGİLİ İDDİLAR
       Sedat Peker’in Fenerbahçe kulübü ile ilişkileri de mercek altına alındı. Peker grubunun mali işlerini yürüten ve Sivas Spor Başkanı Mecnur Odyakmaz’ın bir dönem Fenerbahçe’nin alt yapısının başına getirilmeye çalışıldığı, klübün eski altyapı sorumlusu Tahir Kıran’ın da bir gemiyle ilgili ihtilafın çözülmesi için Peker’e 250 bin dolar verdiği iddiası inceleniyor. Tahir Kıran da bu iddilarla ilgili olarak gözaltında.
       Futbol Federasyonu başkanı seçiminde kulis yapan Peker ve Çakıcı grubunun, Mehmet Ağar’ın talimatıyla Korkut Eken tarafından uzaklaştırıldığı dosyalara geçmişti.
     
6 YARGI MENSUBU MERCEK ALTINDA
       İddialar arasında Peker’in yargı mensuplarıyla olan ilişkileri de var. Peker’in, biri savcı 6 yargı mensubunu Ankara’da bir arkadaşının restoranında zaman zaman ağırladığı ve bu yargı mensuplarının yürüyen davalara müdahale etmesinin istendiği iddiaları üzerine Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu inceleme başlattı.
       Operasyonlarda,
* 2 adet ruhsatsız tabanca
* 15 adet ruhsatlı tabanca
* 1 adet ruhsatsız av tüfeği
* 4 adet ruhsatlı av tüfeği
* 633 fişek
* 372 av fişeği
* 1 çelik yelek
* 978 adet cd ve kaset
* 6 adet bilgisayar
* 2 adet laptop bilgisayar
* 38 adet cep telefonu
* 3 telsiz
* 2 otomobil sireni
* 2 adet sorgulama görüntülerinin yer aldı cd
* 1 sorgulama görüntülerinin yer aldığı video kaset
* 1 gsm frekans engelleyici
* 1 ses ve görüntü düzeneği bulunan ve yakın mesafedeki başka alıcılara aktarma imkanı tanıyan evrak çantası
* 1 adet kalem şeklinde mikrofon
* 2 adet kılıç
* 1 adet kama ele geçirildi.
Share:

0 commentaires:

Post a Comment

Popular Posts

ما هو افضل مسلسل لسنة 2020 ؟
مسلسل الهندي مملكة الحب
مسلسل تركي الحفرة
مسلسل وادي الذئاب
Created with Quiz Maker

Blog Archive

Pages

Theme Support