بطل فلم وادي الدئاب

Wednesday, July 3, 2013

Çatlı en çok Türkeş'ten korkardı


Çatlı en çok Türkeş'ten korkardı Yeşil'in oğlunun babası hakkında yazdığı kitapta, Türkeş ve Çatlı ilişkisinden derin devlet operasyonlarına kadar bir çok ayrıntı yer alıyor.
JİTEM tetikçisi 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım 1998'deki Susurluk kazasının ardından sırra kıdem bastı. Kimi onun için 'öldü' dedi. Kimi ise "Yakalanmamak için estetik ameliyatı oldu, yaşıyor" iddiasını ortaya attı.

Yıllarca adı korku ve gizemle anılan tek bir fotoğraf karesiyle tanınan Yeşil'in hikayesini oğlu Murat Yıldırım yazdı. Timaş Yayınları'ndan yakında piyasaya çıkacak olan kitapta, Yıldırım, babasının MİT eski Kontrterör Başkanı Mehmet Eymür'le ilişkisine de yer verdi.

Yıldırım, 'Yeşil'in Eymür'e büyük saygı duyduğunu belirterek "Onun yaptığı işlerin içinde olmaktan çok memnundu. Ona 'baba' diye hitap ediyordu. Eymür de babama çok güveniyordu" dedi.

ÇATLI'NIN EN KORKTUĞU İSİM TÜRKEŞ
Murat Yıldırım, babasını 'Devlet adına yurt içi ve yurt dışında gizli operasyonlara katılmış bir savaşçı' olarak tanımlarken, Susurluk ve Ergenekon sürecinde 'Derin devlet' tartışmasıyla gündeme gelen hemen hemen tüm ünlülerle tanışıklığının bulunduğunu anlatıyor. Susurluk kazasında ölen Abdullah Çatlı da bu isimlerden biri. Oğluna göre Yeşil'in, Çatlı ile ilgili görüşü şöyle: "Ülkücü camiada reislik şimdilik ayağa düştü. Çatlı ile yüzyüze bir iki defa görüştüm. Pek birbirimize ısınamadık. Ayrı dünyaların insanlarıyız. Çatlı menfaat temin edebileceği kim olursa onunla işbirliği yapar. Türkeş camiadan kovdu onu resmen. Onun hayatta en korktuğu adam Türkeş'tir."

MİT'TEN 89'DA KOPTU, JANDARMA ALDI
Murat Yıldırım, MİT'in, 'Yeşil'in teşkilatta görev aldığını kamuoyuyla paylaştığını hatırlatıyor. Babasının 1973 yılından itibaren teşkilat içerisinde olduğunu bizzat kendisine söylediğini anlatan Yıldırım, "Yeşil'in MİT ile ilişkisi 1989 Mayıs'ında koptu. Kontrolü güç bir eleman olması, kendi başına hareket etmesi ve talimatlara uymaması, güvenlik güçleri arasında sürtüşmelere neden oluyordu. MİT'in ilişkisini kesmesi üzerine Jandarma onu sahiplendi" diyor.

EYMÜR ONA ÇOK GÜVENİYORDU
Murat Yıldırım'ın kitabında yer verdiği Yeşil-Eymür ilişkisi de oldukça çarpıcı. Babasının, Mehmet Eymür'e çok büyük saygısı olduğunu vurgulayan Yıldırım şöyle diyor: "Zaten Eymür'e 'baba' diye hitap ediyordu. Ortada manevi bir bağ vardı, biz öyle hissediyorduk. Eymür'ü çok seviyordu, onunla çalışmaktan, onun yaptığı işlerin içinde olmaktan çok memnundu. Mehmet Eymür de babama çok güveniyordu. Güvenmese zaten öyle operasyonları babamın eline teslim etmezdi."

TARIK ÜMİT'İ SUSURLUK İNFAZ ETTİ
Yıldırım babası tarafından öldürüldüğü ileri sürülen MİT'çi Tarık Ümit'in Susurluk ekibi tarafından ortadan kaldırıldığını ileri sürüyor. Ümit'in MİT adına Susurluk ekibini takip ettiğini anlatan Murat Yıldırım, "Tarık Ümit, Susurlukçularla beraber olsaydı bugün hayatta olur muydu? Bu soruların cevapları belli. Tarık Ümit'i Susurluk ekibi ortadan kaldırdı" diyor. Yıldırım, MİT'e çalıştıklarını savunduğu İranlı Asker Smitko ile Lazım Esmaeli'nin de aynı ekip tarafından Tarık Ümit gibi ortadan kaldırıldığını ileri sürüyor.

YAŞASA BİLE ORTAYA ÇIKMAZ
Murat Yıldırım, 'Yeşil'e ait olduğu ileri sürülen İzmir Ödemiş'te bulunan cesetten alınan DNA'nın babasınınkiyle uyuşmadığını söylüyor. Babasının ölüp ölmediği hakkında bilgisi olmadığını anlatan Yıldırım "Yeşil, yaşıyorsa ve gelmemesi gerekiyorsa, O'nu on yıl bir odaya koyun, on yıl o odadan çıkmadan orada hayatını devam ettirir" diyor.

Türkeş'i 'Yeşil' korudu
'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın büyük oğlu Murat Yıldırım, kitabında ülkücü hereketin lideri Alparslan Türkeş'le ilgili de çarpıcı bir bilgi veriyor: "Başbuğ, ne zaman bölgeye gelse önceden babama haber ederdi. Başbuğ'un bölgedeki güvenliğini bizzat babam ve ekibi üstlenirdi. O bölgede gezerken, babamlar mutlaka Başbuğ'un etrafında oluyor, kenetleniyorlardı."

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı Suriye'de öldürmek için yapılan başarısız operasyon da kitapta yer alıyor. Yeşil'in oğlu, "Türkiye Cumhuriyeti'nin yurt dışında yaptığı, en büyük operasyonu Mercedes Operasyonu'nu devlet babama teslim etmiş" diyor.

CEM ERSEVER AŞIK OLUNCA ÖCALAN OPERASYONU YATTI
Yeşil'e göre 80 milyon dolarlık operasyonun başarısız olmasına Cem Ersever'in bir kadına aşık olması neden oluyor. Oğlu Yıldırım olayı şöyle anlatıyor: "Babam Nevval Boz'u Cem Ersever'in isteği üzerine onun ekibine vermiş. Daha sonra Ersever, Boz'a gönlünü kaptırıyor. Gün geçtikçe Ersever'in PKK ile mücadelede görüşlerinde değişmeler yaşanıyor. Babam, 'Ersever gönlünü bu kadına kaptırmasaydı, Öcalan'ın işi o zaman kesin bitecekti' derdi."

'Yeşil'in oğlu evleniyor
Ölüp ölmediği hâlâ bilinmeyen 'Yeşil'in ailesinde düğün telaşı yaşanıyor. Yeşil'in küçük oğlu Haziran'da dünya evine girecek. Babanın düğüne gelip gelmeyeceği ise merak konusu oldu. Yıldırım ailesinin Ankara Etlik Esertepe Mahallesi Yellice Sokak'taki Evyap Sitesi'nin en üst katındaki 41 numaralı dairede 'Yeşil'in eşi Esma Yıldırım ile küçük oğlu Nevzat ve büyük oğlu Murat Yıldırım oturuyor.

Ailenin komşuları düğün hazırlıklarıyla bizzat ilgilenen Esma Yıldırım'ı, 'kendi halinde' ve 'çok samimi' biri olarak tanımlıyor. Murat Yıldırım kitabında babası için 'Gelmemesi gerekiyorsa, onu 10 yıl bir odaya koyun, 10 yıl o odadan çıkmadan orada hayatını devam ettirir" dese de Yeşil'in düğün ile ilgilenip ilgilenmeyeceği merak konusu oldu.
Share:

0 commentaires:

Post a Comment

Popular Posts

ما هو افضل مسلسل لسنة 2020 ؟
مسلسل الهندي مملكة الحب
مسلسل تركي الحفرة
مسلسل وادي الذئاب
Created with Quiz Maker

Blog Archive

Pages

Theme Support