بطل فلم وادي الدئاب

Wednesday, July 3, 2013

2013الجيش المصري يعطل العمل بالدستور الحالي ويعزل الرئيس محمد مرسي، معلنا عن عدة إجراءات لمرحلة انتقالية وصفها بالقصيرة، تتضمن إجراء انتخابات مبكرة

أخبار

الجيش يعزل الرئيس مرسي ويعطل العمل بالدستور

الجيش المصري يعطل العمل بالدستور الحالي ويعزل الرئيس محمد مرسي، معلنا عن عدة إجراءات لمرحلة انتقالية وصفها بالقصيرة، تتضمن إجراء انتخابات مبكرة.
أعلن اMısır ordusu, mevcut anayasa bozan ve Başkanı Mohamed Morsi izole, bir geçiş aşaması için çeşitli önlemler ilan ve erken seçim de dahil olmak üzere, oldukça uzun bir süre nitelendirdi.Silahlı kuvvetlerin geleceğin haritasında kabul edilmiştir ulusal semboller ve gençlik danışarak sorumluluğunu üstlenmiştir güçlü bir Mısır oluşturmak için ilk adımları içeren ekibi ilk Abdel Fattah el-Sisi Silahlı Kuvvetleri ve Mısır Savunma Bakanı Çarşamba akşamı (3 Temmuz 2013), bir Başkomutanlık Reklam bir dışlamak ve dava bitmiyor bölünme ve iş bozan geçici bir anayasa tutarak erken seçim içerir.Sisi hangi Yüksek Anayasa Mahkemesi başkanı bir yeni başkanın seçimine kadar ülkenin işlerini idare edeceğini El Ezher Büyük Şeyh Ahmed el-Tayeb ve Papa Kıpti ikinci Twadharos, dahil olmak üzere Mısır din adamları ve siyasi, varlığında, deyim izledi, duyurdu.Ordu sonMısır ordusu yola talebiyle Pazar günü ülke tarafından tanık protesto mitingleri sonra "halkın taleplerine ulaşmak" için kırk sekiz saat boyunca Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Morsi son verilmiş. Dakika tarihinden önce, o krizden çıkış bir "koalisyon hükümeti uzlaşma" oluşturmak için Başkan Morsi çağırdı. Bu fazla yetmiş kez kelime meşru vadede, bunun için tek şart arayan hangi milletin konuşma biri bir gün sonra geldi "demokratik sürecin sağlanması."O yenilenen bir ordu başkanlığı için son tarih yaklaşık beş dakika önce yaptığı resmi Facebook yayınlanan bir açıklamada, Mursi dedi "kapsamlı bir ulusal uzlaşma ve bir koalisyon hükümeti uzlaşma oluşumu için çağrı Meclis'e sunulmak üzere yaklaşan parlamento seçimleri ve anayasa değişikliği için bağımsız bir komitenin oluşumu çalışırSonraki. "Birden fazla düzeyde HareketleriO Savunma Bakanı Orgeneral Abdel Fattah el-Sisi ve Muhammed El Baradey, tüm El-Ezher Ahmed Al-Tayeb ve Kıpti Papa ikinci Twadharos ve isyancı hareketin temsilcilerinin Mısırlı muhalefet sözcüsü Şeyh arasında Çarşamba öğleden sonra toplantı başladı. Göstericilere kalabalıklar Kardeşlik ait Mısır Cumhurbaşkanı üstünlüğü müdahale ve sona erdirmek için askeri talep Tahrir Meydanı'nda yine bu öğleden sonra dökülür.لفريق أول عبد الفتاح السيسي القائد العام للقوات المسلحة وزير الدفاع المصري مساء اليوم الأربعاء (3 يوليو/ تموز 2013) أن القوات المسلحة تحملت مسئوليتها بالتشاور مع الرموز الوطنية والشبابية وتم الاتفاق على خريطة مستقبل تتضمن خطوات أولية لبناء مجتمع مصري قوي لا يقصي أحد وينهي حالة الانقسام وتتضمن تعطيل العمل بالدستور بشكل مؤقت وإجراء انتخابية مبكرة.
وأعلن السيسي، الذي تلا البيان، بحضور شخصيات مصرية دينية وسياسية من بينها شيخ الأزهر أحمد الطيب وبابا الأقباط تواضروس الثاني، أن رئيس المحكمة الدستورية العليا سيتولى إدارة شؤون البلاد لحين انتخاب رئيس جديد.
مهلة الجيش
وكان الجيش المصري قد منح الرئيس المصري محمد مرسي مهلة لثماني وأربعين ساعة لـ "تحقيق مطالب الشعب" بعد التظاهرات الحاشدة التي شهدتها البلاد يوم الأحد للمطالبة برحيله.
وقبل دقائق من انتهاء المهلة، دعا الرئيس مرسي إلى تشكيل "حكومة ائتلافية توافقية" للخروج من الأزمة. وجاء ذلك بعد يوم واحد من خطاب الأمة الذي لفظ فيه مصطلح الشرعية أكثر من سبعين مرة، واصفا إياها بالشرط الوحيد لـ"ضمان العملية الديموقراطية".
وقال مرسي في بيان نشره على صفحته الرسمية على فيسبوك قبل خمس دقائق تقريبا من انتهاء مهلة الجيش إن الرئاسة تجدد "دعوتها لإجراء مصالحة وطنية شاملة وتشكيل حكومة ائتلافية توافقية تدير الانتخابات البرلمانية القادمة وتشكيل لجنة مستقلة للتعديلات الدستورية لتقديمها إلى البرلمان
القادم".
تحركات على أكثر من مستوى
وبدأ بعد ظهر الأربعاء اجتماع بين وزير الدفاع الفريق أول عبد الفتاح السيسي وكل من محمد البرادعي المتحدث باسم المعارضة المصرية وشيخ الأزهر أحمد الطيب وبابا الأقباط تواضروس الثاني وممثلين لحركة تمرد. في ما تدفقت حشود المتظاهرين مجددا بعد ظهر اليوم على ميدان التحرير لمطالبة الجيش بالتدخل وإنهاء حكم الرئيس المصري المنتمي لجماعة الأخوان.
Share:

0 commentaires:

Post a Comment

Popular Posts

ما هو افضل مسلسل لسنة 2020 ؟
مسلسل الهندي مملكة الحب
مسلسل تركي الحفرة
مسلسل وادي الذئاب
Created with Quiz Maker

Blog Archive

Pages

Theme Support