بطل فلم وادي الدئاب

Monday, June 23, 2014

Polat’ı öldürdüğüm sahne tüyler ürperticiydi, çok zor oldu” 2014

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Akif rolüyle ön plana çıkan ve son bölümde Polat’ı boğduğu için izleyicinin tepkisini çeken Ali Buhara Mete ile Vadi’de yeni sezonda neler olacağını konuştuk.

“Polat’ı öldürdüğüm sahne tüyler ürperticiydi, çok zor oldu”
Kurtlar Vadisi’nin Akif’i “KVP izleyicisi yeniliklere hazır olsun. Bu sezon hikâyesi, karakterleri ve görüntüleriyle büyük sürprizler var. Akif seyirciyi şaşırtmaya devam ederken onu daha yakından tanıyacağımız bir sezon olacağını düşünüyorum" diyor.

12 Eylül Perşembe akşamı 196. Bölümü ekranlara gelen Türkiye’nin fenomen dizisi Kurtlar Vadisi Pusu’da Akif rolünü canlandıran oyuncu Ali Buhara Mete diziye ve kendisine ilişkin özel açıklamalarda bulundu.

SİYASET BİLİMİ OKUDU
Seyircisi sizi merak ediyor. Bize kendinizden bahseder misiniz?
2008 yılında Bilgi Üniversitesi'nden mezun oldum. Siyaset Bilimi okumama rağmen en büyük tutkum sinemaydı. Çocukluğumdan beri hayalim olan oyunculuk mesleğini yapmak için Los Angeles Academy'e oyunculuk eğitimi için başvuruda bulundum fakat rahmetli babam Ömer Lütfi Mete kalp krizi geçirince bütün planlar değişti. Belli bir süre gazetecilikte dirsek sürttükten sonra Pana Film'de senaryo çalışmalarına katıldım. Daha önce dizilerde oynamama rağmen benim için dönüm noktası olan rol teklifi Kurtlar Vadisi'ndeki Akif karakteriyle geldi.
Akif nasıl bir karakter?
Akif ihtiyarlar heyeti tarafından özel yetiştirilip, eğitimini tamamladıktan sonra KGT'de  (Kamu Güvenlik Teşkilatı) görev almaya başlar. Kökeni itibariyle Arnavut olup, gelenekselci bir yaklaşımdan çok daha yenilikçi olması nedeniyle de yeni jenerasyonu temsil ediyor. Analatik zekâsı ve liderlik vasıflarıyla öne çıkmasına rağmen Arnavut olması nedeniyle başına buyruk davranan, beklenmedik hamleler yapan bir karakter. Bu da onun dikkat çekmesine ve akılda kalan bir karakter olmasına hizmet eden en büyük etkenlerden biri diyebilirim.

Yeni sezonda nasıl bir Kurtlar Vadisi bekliyor izleyicileri?
Yeni sezonda yepyeni bir konsept ve serüven bekliyor izleyicileri. Karakterlerden görüntülere kadar biri dizi değişiklikler olacak. Bir Kurtlar Vadisi izleyicisi olarak bu yeniliklerden çok keyif aldığımı söyleyebilirim.

Akif karakterine hayat verdiğiniz için sokakta ne tür tepkiler alıyorsunuz?
İnsanların sürekli tebessüm ederek bizi aileden biri gibi görmeleri çok güzel. Açıkçası böyle bir sevgi ve ilgi göreceğimi beklemiyordum. Seyircilerin bu teveccühü sanırım 'samimi' bir iş yapmamızdan ileri geliyor.

Seyirci Akif’i seviyor mu?
Genel olarak aldığım tepkilerden sevildiği sonucunu çıkarıyorum. Ancak sevmeyenler de var. Akif dizinin bütün sevilen karakterlerine cüretkar hareketlerde bulunduğu için biraz antipatik bulunduğu doğrudur. Ama zamanla tırnak içinde iyi olduğunu sezgisel olarak fark eden seyirci iki duyguyu bir arada yaşayabiliyor. Hem antipati hem de sempati var. Bu duyguyu insanlardan almak çok keyifli. 

RİSK ALIRIM
Akif ile Buhara arasında benzerlikler var mı?
Akif ile Buhara arasındaki benzerlik; olayları soğukkanlı karşılıyor olması. Diğer bir benzerlik, risk alabilecek cesarete sahip olması. En kötü kararın bile kararsızlıktan iyi olduğunu düşünüyorum.  Zaten Karadenizli olarak Arnavutlar'a benzer taraflarımız çok var. Mesela iki yöre insanı da fevkalade inatçıdır. Bu benzerlikler karakteri yorumlarken işimi kolaylaştıran faktörlerden birisiydi.

Milli maçların izlenme rekorlarını bile geride bırakan Kurtlar Vadisi dizisi sizce neden bir fenomen oldu?
Kurtlar Vadisi’ni fenomen yapan bizim insanımızı, coğrafyamızı, kültürümüzü yansıtan hikâyesi ve yerli kahramanlar yaratabilme başarısıdır.

Kurtlar Vadisi setinde zaman nasıl geçiyor?
Set yoğun ve zorlu olsa da güzel geçiyor. Mesaimizi güzel kılan birbirini seven ve inanan insanlardan oluşan bir ekip olmamız.

EN ZORU POLATI ÖLDÜRDÜĞÜM SAHNEYDİ
Polat’ı öldürmek nasıl bir duygu?
Polat'ı öldürdüğüm sekans çekmiş olduğum en zor sahnelerden birisiydi. Hem duygusal olarak hem de sonuçları gereği... Akif karakteri için de benim için de o anı yaşamak tüyler ürperticiydi. Sahneyi çektiğimizde bütün ekipte aynı duygu vardı. Ama sahne beni zorladığı için oyunculuk açısından en keyif aldığım sahne diyebilirim.

Yurtdışında özellikle Balkanlar’da Akif karakteri seviliyor mu?
Tepki almayız diye Balkan tatiline çıktık! İnsanlar ilgiyle izliyorlar. Özellikle karakterin Arnavut olmasından dolayı bana ayrı bir ilgi ve alaka gösterdiler. En az Türkiye kadar ilgi gösterdiler.
Share:

0 commentaires:

Post a Comment

Popular Posts

ما هو افضل مسلسل لسنة 2020 ؟
مسلسل الهندي مملكة الحب
مسلسل تركي الحفرة
مسلسل وادي الذئاب
Created with Quiz Maker

Blog Archive

Pages

Theme Support