بطل فلم وادي الدئاب

Thursday, March 20, 2014

'Yeşil yaşıyor ve Akdeniz'de' 2014

Faili meçhul cinayetlerle ilgili devam eden soruşturma kapsamında her geçen gün yeni bir takım isimler sorgulanırken gündeme dönemin en kritik isimlerden biri olarak anılan Mahmut Yıldırım geldi. Emniyet, MİT ve JİTEM ile ilişkili bir isim olduğu bilinen Mahmut Yıldırım'ın yaşayıp yaşamadığı, nerede olduğu soruları giderek sıklıkla sorulmaya başlandı.  
Konuyu yakından takip eden isimlerin başında Gazeteci-Yazar Çetin Agaşe geliyor. Agaşe, Rotahaber'e yaptığı açıklamada, Yeşil'in şu anda bulunduğu yer ile ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Paraf Yayınlarında çıkan “JİTEM Gerçeği” isimli kitabında Mahmut Yıldırım ile ilgili önemli ipuçları veren Agaşe, Mahmut Yıldırım ile ilgili yeni bir kitap hazırlığı içinde olduğunu ifade ederek bir çok şeyi kitabında yazacağı mesajı veriyor.
Agaşe, Mahmut Yıldırım’ın yaşayıp yaşamadığı sorusundan önce kod adı olarak geçen “Yeşil” lakabına ilişkin bir düzeltme yapılması gerektiğini söylüyor. Agaşe “Mahmut Yıldırım’ın Kod adı Yeşil değil. Yıldırım’ın kod adı Ahmet Demir. Emniyet İstihbaratı ve MİT de tek isimden oluşan Kod adı verilmez. Mahmut Yıldırım için kullanılan “Yeşil” ise Jandarma İstihbaratı’nde kendisinde verilen bir lakap. Bu lakabın da Cem Ersever tarafından kendisine verildiğini düşünüyorum. Ben, 'Yeşil' kod adının Ergenekon soruşturması nedeni ile tutuklu bulunan Veli Küçük’e ait olduğunu düşünüyorum” dedi.
Yıldırım yaşıyor ve Akdeniz'de
Çetin Agaşe, Mahmut Yıldırım’ın yaşadığı yönünde güçlü bir kanaate sahip. Bir dönem Antalya’da yaşadığı ifade edilen Yıldırım’ın şimdilerde Akdeniz Bölgesi’nde yaşadığını söyledi. Yıldırm’ın zaman- zaman Bulgaristan’a da gittiğini ifade eden Agaşe, 90’lı yılların kilit isimlerinden biri olarak anılan Yıldırım’da devam eden Ergenekon, Susurluk benzeri soruşturmalar ile ilgili yararlanıldığı görüşünde. 1990’lı yıllara damgasını vuran sürecin 3 kilit isminin olduğunu söyleyen Agaşe bu isimler Mahmut Yıldırım, İbrahim Babat ve Cem Ersever olduğunu söyledi.  JİTEM’in kurucusu olarak anılan Cem Ersever 1994’de Ankara’da öldürülürken, İbrahim Babat da bir süre tutuklu kaldıktan sonra Suriye’ye geçti. PKK itirafçısı olan Babat’ın JİTEM bünyesindeyken kullandığı kod isim “Mete” oldu. Suriye Kürtlerinden olan Babat’ın çok şey bildiğini söyleyen Agaşe, Babat’ın Suriye’de olduğu bilgisini verdi.
Yeşil'den uzak dursun
Agaşe Cem Ersever’in öldürülmesi olayını Jitem Gerçeği isimli kitabunda şu şekilde anlatmıştı: “Ölümünden (Cem Ersever) beş gün önce Yıldız Ersever’in telefo­nu çalıyor, telefonu açıyor. Karşısındaki kişi Erse­ver’i soruyor. Yıldız Hanım, eşinin evde olmadığını söylüyor. Telefondaki ses, ‘Ben Yeşil, ararsa mutla­ka kendisiyle görüşmem gerekiyor, beni aramasını söyler misiniz?’ diyerek kapatıyor. Kısa bir süre sonra telefon bir kez daha çalar. Yıldız Hanım telefonu aç­tığında, bu sefer karşısındaki ses, kod adı ‘Mete’ olan İbrahim Babat’tır. Ahmet Cem Ersever’i sorar. Bir­kaç gündür haber alamadığını söyler Yıldız Hanım. Babat bunun üzerine şu notun Ersever’e iletilmesini söyler: ‘Yeşil onu arıyor, Yeşil’den kesinlikle uzak dursun. Bunu mutlaka kendisine iletin,’ dedikten sonra telefonu kapatır.” Bu görüşmeden birkaç 1 Kasım 1994'de Cem Ersever, arkadaşı Neval Boz ve Ferit kod adlı PKK itirafçısı Mustafa Deniz ölü olarak bulundu.
Demirel'in açıklaması önem kazanıyor
Eski Özel Harekât Polisi Ayhan Çarkın’ın geçtiğimiz Mart ayında basına yansıyan açıklamaları sonrası Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü ‘Faili Meçhuller Soruşturması’ her geçen gün genişliyor. 9 eski Özel Harekât Polisi’nin tutuklandığı soruşturma ile ilgili Mehmet Ağar ve "MİT’in Kara kutusu" olarak anılan Mehmet Eymür sorgulandı. Eymür’ün 1990’lı yıllara damgasını vuran hukuk dışı oluşumlara ilişkin ayrıntılı bilgi verdiği, bir takım isimleri paylaştığı öne sürüldü. Soruşturma ile ilgili bir diğer önemli gelişme ise bir gizli tanığın savcıya verdiği bilgiler. Bugün gazetesinin haberine göre gizli tanık "M. E." Yeşil olarak anılan Mahmut Yıldırım’ın, Demirel Ailesi ile yakın ilişki içinde olduğu. Söz konusu iddialara ilişkin adı sıklıkla geçen Hacı Ali Demirel (Süleyman Demirel’in kardeşi) yapacağı açıklama önem kazanırken Mahmut Yıldırım’ın yaşamı ile ilgili sorular yeniden önem kazandı.
Share:

0 commentaires:

Post a Comment

Popular Posts

ما هو افضل مسلسل لسنة 2020 ؟
مسلسل الهندي مملكة الحب
مسلسل تركي الحفرة
مسلسل وادي الذئاب
Created with Quiz Maker

Blog Archive

Pages

Theme Support