بطل فلم وادي الدئاب

Sunday, August 25, 2013

Yazıcıoğlu ve Çatlı’nın gizli sırlarını anlattı 2013

Zeki Çatlı, Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm yıldönümünde BUGÜN TV’de Seda Şimşek’in sorularını cevaplandırdı. Ağabeyi Abdullah Çatlı ile Muhsin Yazıcıoğlu’nun aynı kaderi paylaştığını söyledi. Çatlı, “Anadolu’nun iki yağız yiğidinin, iki ülkücü ve alperen insanının, iki kadar arkadaşının şüpheli kazalara kurban gitmesi bence manidardır” yorumunu yaptı.
REFAHYOL’A DESTEĞİN MİMARI
Zeki Çatlı, ağabeyi Abdullah Çatlı’nın 1995 yılında BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’ndan Refah-Yol Hükümeti’ne destek vermesi istediğini açıkladı. Yazıcıoğlu’nun Çatlı’yı kırmadığını ve bu hükümete destek verdiğini anlatan Zeki Çatlı, “Muhsin Yazıcıoğlu Farabi Sokak’ta bir milletvekilinin bürosunda hükümeti destekleme ile ilgili görüşmeye giderken ‘Sende gel Abdullah’ diyerek ağabeyimi de çağırmıştır. Ağabeyim gitmek istememiş, ancak Muhsin Başkan ısrar etmiştir ve ağabeyimi de o toplantıya götürmüş, verdiği desteğin mimarını onlara göstermekte hiçbir sakınca görmemiştir” diye konuştu.
ASALA OPERASYONUNU YAPAN TÜRK TİMİNİN BAŞKANININ KOD ADI UFU
Çatlı, ağabeyinden ASALA operasyonuna ilişkin duyduklarını da ilk kez anlattı. Ağabeyi Abdullah Çatlı’nın Muhsin Yazıcıoğlu’na Mamak Cezaevi’nde yatarken ASALA operasyonu ile ilgili bilgiyi mahkûm yakınlarıyla gönderdiğini ve ülkücülerin idamlarının duracağını da bildirdiğini ifade eden Zeki Çatlı, Yazıcıoğlu’nun ağabeyine MHP Davası duruşmasında basın yoluyla mesaj gönderdiğini açıkladı.
Zeki Çatlı, Duruşma sırasında bir ülkücünün “Devlet kendi işini kendi yapsın” diye bağırdığını, bunun da Yazıcıoğlu’nun Çatlı’ya ASALA Operasyonu mesajı olduğunu söyledi. Ağabeyinin bu mesaja rağmen ASALA operasyonunu yürüttüğünü belirten Zeki Çatlı, şu tarihi açıklamaları yaptı:

“ASALA Operasyonu’nda kod adı kendi koyduğu bir ad olan ‘Ufuk’tu. Bir gün bana, ‘Ara Toranyan’ı takip edersen ufuğa ulaşırsın’ dedi. Kendisi Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı olduğu dönemlerde ‘Bir insanın 7 oğlu olmalı ve bunlara Ufuk, Tan, Doğan, Güneş, Başbuğ, Alparslan, Türkeş’ derdi. ASALA Terör Örgütünü yok eden timin başındaki liderin kod adı ‘Ufuk’tu. Ufuk eşittir Abdullah Çatlı”
AĞABEYİM ÖLÜMÜNDEN ÖNCE EN SON MUHSİN BAŞKAN’I ARADI
Zeki Çatlı, Abdullah Çatlı’nın ölmeden dakikalar önce Muhsin Yazıcıoğlu’nu aradığını, ancak ulaşamadığını söyledi. Zeki Çatlı, “Ağabeyimin ölümünden önce en son telefon açtığı kişi Muhsin Başkan’dır. Kendisine ulaşamıyor ve not bırakıyor. Birkaç saat sonra televizyondan kaza haberi yayılıyor. Muhsin Başkan kazayı duyunca elindeki çatal düşüyor. Muhsin Başkan’a ağabeyimin kendisini aradığı notu iletiliyor. Hep merak etmiştir, acaba ne söyleyecekti diye. Ağabeyim bir şeyler hissetmiş olmalı ki Muhsin Başkan’ı aramış” diye konuştu.
Share:

0 commentaires:

Post a Comment

Popular Posts

ما هو افضل مسلسل لسنة 2020 ؟
مسلسل الهندي مملكة الحب
مسلسل تركي الحفرة
مسلسل وادي الذئاب
Created with Quiz Maker

Blog Archive

Pages

Theme Support