كسكس باللحم والخضر السبعة
الكسكس باللحم والخضر السبعة، وهو طبق مغربي تقليدي ذو شعبية كبيرة، يكاد يميز يوم الجمعة عندنا بالمغرب إذ تعكف جل البيوت المغربية على تحضيره خلال هذا اليوم المبارك من الأسبوع، هي أكلة لذيذة وغنية بالمواد الضرورية لصحة أجسامنا، وستجدين هنا سيدتي طريقة جد سهلة لتحضيره .
المقادير
* 1 كلغ من الكسكس
* 1 كلغ من اللحم
* كأس شاي زيت
* بصلتان مقطعتان طوليا
* الملح حسب الذوق
* ملعقة صغيرة فلفل أسود (إبزار)
* ملعقة صغيرة زعفران
* ملعقة صغيرة زنجبيل (سكين جبير)
* نصف كلغ من الجزر (ينقى ويقطع طوليا ويزال عنه اللب)
* نصف كلغ من اللفت الأبيض والأصفر (ينقى ويقطع طوليا)
* نصف كلغ من القرعة السلاوية (تنقى وتقطع طوليا)
* نصف كلغ من القرعة الحمراء (تنقى وتغسل جيدا)
* نصف كلغ من الفول الأخضر
* نصف كلغ من الملفوف (الكرمب) (les choux)
* نصف كلغ من الطماطم (تغسل وتزال قشرتها والزريعة وتقطع قطعا صغيرة)
* باقة من القزبر مربوطة بخيط
* الماء الكافي (تقريبا 3 لترات)
* 100 غرام من الحمص المنقوع في الماء ومغسول جيدا
طريقة تحضير الكسكس
* يوضع 1 كلغ من الكسكس في قصعة ويرش بنصف لتر من الماء المملح ويطلق باليدين في خفة لفصل الحبات بعضها عن بعض ويضاف ملعقتين كبيرتين من الزيت وتذهن بها جميع حبات الكسكس تقريبا.
* يوضع الكسكس في الكسكاس المدهون بقليل من الزيت الذي يوضع بدوره على القدر (البرمة).
* بواسطة قفال تقفل القدر حتى لا يتسرب البخار من جوانبها.
* عندما يصعد البخار بكثافة فوق الكسكس يرفع الكسكاس من على القدر ويصب الكسكس في قصعة ويرش بربع لتر من الماء البارد مع فتله بخفة من أجل فصل الحبات بعضها عن بعض.
* يعاد وضع الكسكس في الكسكاس لانضاجه مرة ثانية مدة نصف ساعة تقريبا (أي عندما يصعد البخار بكثافة على الكسكس). ثم يرفع من على القدر (البرمة) ويوضع في قصعة ويرش بحوالي 125 سل من الماء البارد مع فتله بخفة من أجل فصل الحبات عن بعضها البعض، يعاد مرة ثالثة الكسكس في الكسكاس لانضاجه مرة ثالثة، وعندما يصعد البخار فوق الكسكس بكثافة يرفع الكسكاس من فوق القدر (البرمة) ويصب في قصعة ويدهن بالسمن البلدي، مع الحرص على فصل حبات الكسكس الواحدة عن الأخرى بخفة وهو لازال ساخنا.
* وأخيرا يوضع في قصعة مستديرة ويجوف وسطه.
طريقة تحضير مرق الكسكس
* توضع قطع اللحم والبصل المقطع في القدر (البرمة) ويفرغ الزيت والملح والفلفل الأسود (الابزار) والزعفران وملعقة صغيرة من السمن البلدي والزنجبيل ويقلى الكل جيدا مع الاستمرار في التحريك، بعد ذلك يضاف لتران من الماء ثم يغلق القدر ويترك لينضج لمدة نصف ساعة.
* يضاف الحمص والجزر واللفت والكرمب (الملفوف) والطماطم والفول وكذلك باقة القزبر المربوط بخيط والقرعة الحمراء والقرعة السلاوية ويضاف قليل من الماء الكافي لإتمام الطهي على نار معتدلة حتى ينضج الكل فترفع القدر على النار.
* يوضع الكسكس المذهون بالسمن البلدي في قصعة مستديرة ويجوف وسطه، ثم توضع فيه قطع اللحم وتغطى بالخضر ويسقى الكل بالمرق ويقدم ساخنا.
* تقدم القصعة مع زليفات من المرق في جوانب المائدة وأكلة شهية.
Et ve sebze yedi ile Kuskus
Et ve sebze yedi, çok popüler geleneksel Fas, neredeyse biz haftanın bu mübarek gün boyunca hazırlanan jel Fas evleri işçi olarak Fas var Cuma günü ayıran bir çanak ile Kuskus yiyiciler lezzetli ve vücudumuzun sağlığı için gerekli zengin bir malzeme vardır ve buradan hazırlamak çok kolay Bayan yolunu bulacaktır.
Malzemeler
Kuskus * 1 kg
Et * 1 kg
Çay yağı * Kupası
Ince boyuna * Besltan
* Tuz Yeteri kadar
* Çay kaşığı karabiber (Abzar)
* Çay kaşığı safran
* Çay kaşığı zencefil (Jubair bıçak)
Havuç * Yarım kilo (saflaştırılmış ve onunla hala boyuna ve hamuru kesmek)
Beyaz ve sarı şalgam * Yarım kilo (arındırılmış ve boyuna kesilmiş)
Piyango Salé * Yarım kilo (arındırılmış ve boyuna kesilmiş)
Kırmızı piyango * Yarım kilo (saflaştırılmış ve iyi yıkanmış)
Yeşil fasulye * Yarım kg
Domates * Yarım kilo (yıkanmış ve hala deri ve tohumlar ve küçük parçalar halinde kesilmiş)
Dize ile bağlı القزبر arasında * Paket
* Yeterli su (yaklaşık 3 litre)
* 100 suda ıslatılmış nohut gram ve iyi yıkanmış
Kuskus Nasıl Hazırlanır?
* Bir kase kuskus 1 kg koyun ve birbirinden taneleri ayırmak ve kuskus hemen hemen tüm tahıllar ile petrol ve Tzhen iki çorba kaşığı ekleyin hafiflik tuzlu su ve El denilen yarım litre serpin.
* Sırayla kap (sicim) üzerine yerleştirilir yağı, küçük Madhoun Alkskas içinde kuskus koyun.
* Çilingir tarafından yönleriyle buhar sızdırmayacak şekilde ki kapatıldı.
* O kuskus üzerinde yoğun buhar tırmanıyor zaman pot Alkskas yükseltmek ve bir kase kuskus dökün ve birbirinden taneleri ayırmak için hafifçe bir twist ile soğuk su bir çeyrek litre serpin.
* Yaklaşık yarım saat (o buhar kuskus ağır tırmanıyor yani) için tekrar انضاجه için Alkskas yılında kuskus yeniden koydu. Ardından pot (Kınnaplar) kaldırdı ve bir kase yerleştirilir ve birbirinden taneleri ayırmak için hafifçe bükülme ile soğuk su yaklaşık 125 satış ile serpin için Alkskas yılında üçüncü kez kuskus انضاجه üçüncü kez olacak ve o kuskus üzerinde buhar tırmanıyor zaman ağır çok fazla Alkskas yükseltir (Kınnaplar) ve bir kaseye dökün ve hala sıcak iken hafifçe birbirinden kuskus taneleri ayırmak için özen Belediye kısalma boyalı.
* Ve nihayet bir yuvarlak kase ve orta overabundance yerleştirilir.
Kuskus suyu nasıl hazırlanır
* Tencerede et ve soğan bölümünde parçaları takılmış (Kınnaplar) ve boşaltır yağ, tuz ve karabiber (Alabzar), safran ve Ghee bir çay kaşığı ve zencefil ve iyi yavru toplam karıştırmaya devam ederken, o litre su ekleyin ve sonra pota kapatır ve yarım saat kaynamaya bırakın.
* Nohut, havuç ve şalgam ve Akarmb (lahana), domates ve fasulye, yanı sıra bir buket ekle القزبر dize ile bağladı ve kırmızı ve daha Salé çizmek ve her şeyi ateşe pot yapılır pisene dek orta ateşte pişirme tamamlamak için yeterli biraz su ekleyin.
* Yuvarlak kase kuskus Almzhon Belediye Ghee koyun ve bel overabundance, sonra et ve sebze parçaları yerleştirilir ve toplam Palmriq sulanan kapak ve sıcak hizmet vermektedir.
Zlevat tablonun yönleriyle sos ve iştah yeme * Gelişmiş Kassa.
0 commentaires:
Post a Comment