بطل فلم وادي الدئاب

Saturday, July 14, 2012

Suriye güçlerinin düştü uçağın pilotları Türkiye onur



تركيا تكرم طياري الطائرة التي أسقطتها قوات النظام السوري

كرم المسؤولون الاتراك الجمعة الطيارين اللذين اسقطت الدفاعات الجوية السورية طائرتهما الحربية فوق المتوسط في حادث أجج التوترات بين انقرة ودمشق، بعد العثور على جثتيهما.
وشارك في مراسم التكريم التي نظمت في قاعدة ارهاش الجوية (شرق) التي اقلعت منها طائرة اف-4 التي اسقطتها سوريا في 22 حزيران/يونيو، كل من رئيس الوزراء رجب طيب اردوغان الذي قطع اجازته، ووزراء في حكومته الاسلامية المحافظة ورئيس هيئة اركان الجيوش الجنرال نجدت اوزيل اضافة الى افراد من الطبقة السياسية.
وتحت شمس حارقة، وقف الحاضرون دقيقة صمت امام نعشي الطيارين اللذين لفهما العلم التركي، كما نقلت شبكات التلفزة. وفي وقت لاحق الجمعة، نقل جثمان احد الطيارين الى اسطنبول لمواراته في مقبرة "الشهداء".
وأفاد مصور فرانس برس ان حشداً ضم مئات المدنيين والسياسيين والعسكريين سار وراء نعش الجندي الذي جرته عربة مدفع ولف بالعلم التركي.
وتقول انقرة ان الطائرة اسقطت وهي في المجال الجوي الدولي، بينما يقول النظام السوري انها دخلت المجال الجوي السوري.
وكان الجيش التركي حدد مكان سقوط الجثتين الاربعاء مستخدما سفينة اميركية متخصصة في عمليات البحث (التي عثرت على سفينة التايتنيك) لاستردادهما من على عمق اكثر من 1200 متر.
وأثار اسقاط الطائرة ازمة دبلوماسية خطيرة بين انقرة ونظام الرئيس السوري بشار الاسد الذي اعرب عن اسفه لإسقاط الطائرة التركية في مقابلة مع صحيفة تركية، متهما تركيا بتقديم دعم لوجستي "للإرهابيين" في سوريا وحث الحكومة التركية الاسلامية المحافظة التي تطالب برحيله على عدم التدخل في الشؤون الداخلية السورية وذلك في مقابلة اجرتها معه صحيفة "جمهورييت" التركية ونشرت قسمها الثاني الاربعاء.
وتدهورت العلاقات بين تركيا وسوريا الحليفتين سابقا، بشكل كبير منذ بداية قمع حركة الاحتجاج في سوريا في اذار/ مارس 2011. وطلب رئيس الوزراء التركي رجب طيب اردوغان الذي ندد مراراً بالقمع الذي تمارسه القوات السورية، من بشار الاسد التنحي عن السلطة.
وتستقبل تركيا حاليا اكثر من 35 الف لاجئ سوري. وتسمح أيضا بحرية التنقل لعناصر "الجيش السوري الحر" على أراضيها.Karam yetkilileri Cuma Türkler pilotların cesetleri bulduktan sonra, Ankara ve Şam arasındaki gerginliği tırmandıran olay, askeri ortalamanın üstünde aşağı iki Suriye hava savunmasını düşürdü.
Ve kısa onun tatil kesip 22 Haziran hem de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye tarafından düşürüldü F-4 çıkardı Arhash Air (Doğu), taban düzenlenen ödül törenlerine katıldı ve Orgeneral ve Genelkurmay hükümetinin muhafazakar Müslüman ve başkanı bakanlar siyasi sınıfın üyelerine ek olarak Necdet Özil.
Ve yakıcı güneş altında, izleyicilerin televizyon ağları aktardığı gibi, Türk bayrağı anlamış kim, tabutumun pilotların önünde bir dakikalık saygı duruşuyla durdu. Daha sonra Cuma mezarında Muarath üzere İstanbul'a pilotların birinin vücudun transfer "şehit".
AFP fotoğrafçısı göre sivil ve siyasi ve askeri yüzlerce kalabalık bir top vagon Wolf, Türk bayrağı sürükledi askerin tabutu arkasında yürüyüşe geçti söyledi.
Ankara'nın Suriye rejimi de Suriye hava sahasına girdiğini söylerken uçağı, uluslararası hava sahasında düşürüldü söylüyor.
Organları bulunan Türk ordusu daha 1200 metre derinlikten Astrdadahma için (gemi Altaitnik buldum) yöneylem araştırması konusunda uzmanlaşmış bir Amerikan gemisi ile Çarşamba düşecek.
Ve uçağı Ankara ve Suriye "teröristlere" lojistik destek sağlamak için Türkiye'nin suçlayarak, Türk gazetesine verdiği bir röportajda Türk uçağı devirmek için duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve iç işlerine karışmama konusundaki kalkış talep Türk hükümetinin muhafazakar İslami çağırdı Cumhurbaşkanı Beşşar Esad, rejimi arasında ciddi bir diplomatik kriz aşağı kaldırdı Suriye, Türkiye ve ikinci kısmının gazete "Gmehoriet" ile bir röportaj Çarşamba günü yayımlandı.
Türkiye ve Suriye, eski müttefikleri arasındaki ilişkiler, Mart 2011'de Suriye'de protesto hareketinin bastırılması başından beri önemli ölçüde büyüdü. İktidardan düşürmek için Beşar Esad tekrar tekrar Suriye güçleri tarafından uygulanan baskıyı kınadı sahip Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, sordu.
Türkiye'nin şu anda fazla 35 bin mülteci, bir Suriye alır. Ve ayrıca kendi topraklarında "Suriye ordusu serbest" bileşenlerinin hareket özgürlüğü sağlar.
Share:

0 commentaires:

Post a Comment

Popular Posts

ما هو افضل مسلسل لسنة 2020 ؟
مسلسل الهندي مملكة الحب
مسلسل تركي الحفرة
مسلسل وادي الذئاب
Created with Quiz Maker

Blog Archive

Pages

Theme Support