بطل فلم وادي الدئاب

Sunday, December 23, 2012

Abdullah Çatlı'ya anma töreni

İşte Abdullah Çatlı'nın sır albümü

Abdullah Çatlı'ya anma töreni

Susurluk kazasının 12. yıldönümünde Abdullah Çatlı için Nevşehir'de anma töreni düzenlendi.


Susurluk kazasının 12. yıldönümünde Abdullah Çatlı için Nevşehir'de düzenlenen anma törenine katılan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Çatlı'nın Türk milliyetçisi olduğunu ve vatanını çok sevdiğini söyledi.

Susurluk kazasında hayatını kaybeden Abdullah Çatlı için memleketi Nevşehir'de anma töreni düzenlendi. Çatlı ailesinin Kaldırım Mezarlığı'nda bulunan kabristanında düzenlenen törene, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Abdullah Çatlı'nın annesi Remziye Çatlı, kardeşi Zeki Çatlı, kızı Gökçen Çatlı, yakın arkadaşları ve çok sayıda ülkücü genç katıldı. Hafız Mahmut Kemikkıran'ın Kur'an-ı Kerim okumasıyla başlayan törende Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Çatlı'nın annesi Remziye Çatlı'nın elini öperek çiçek verdi. Daha sonra Çatlı'nın Türk bayrağı örtülü mezarına karanfil bırakan Yazıcıoğlu, ailesine başsağlığı diledi.

Abdullah Çatlı'yı sevgi ve saygıyla andığını belirten Muhsin Yazıcıoğlu, 'Abdullah Çatlı kardeşimizin şahsında bir kuşağı, bir nesli burada saygı ile anmak istiyorum. O sadece bir sembol. Onun şahsında vatanın ve milletin bütünlüğüne, devletin ebediyen yaşamasına, bayrağımızın şerefine ve ezanlarımızın semalarımızda yükselmesine kendilerini adamış bir kuşağı burada anıyorum. Bu kuşak, kendi şahsi çıkarlarını, milletin çıkarlarına feda etmiş olan, belki hayatlarında şahsi olarak mutluluğu tadamamış ama sadece hizmetin, fedakarlığın tadına varmış olan bir gençliktir. Ben bu gençliği anıyorum, Çatlı kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Onun nasıl anlaşıldığı, nasıl anlatıldığı önemli değil. Biz onu temiz bir Anadolu çocuğu olarak tanıdık. Helal süt emmiş, tertemiz bir Anadolu çocuğu olarak Ankara'ya geldi. Oraya geldiğinde mahcuptu, baktığında yüzü kızarırdı. Türk milliyetçisiydi, ülkesini seviyordu ve milletinin değerlerine bağlıydı. Bu hassasiyetlerinin gereği olan mücadeleye katıldı ve bu mücadele içerisinde de bizim tanıdığımız Anadolu çocuklarının temizliğini yaşadı ve bunları yaşatmaya çalıştı. Onları yaşatmak için mücadele etti. Yaşama çabası verirken elbette hataları da olmuş olabilir. Bunlar ben inanıyorum ki hiçbir zaman şahsi menfaatler için olmamıştır. Elim bir trafik kazasında hayatını kaybetti. Bu kaza üzerinde de çok şeyler söylendi, konuşuldu. Onların üzerinde konuşulanlar da birçok şüpheyi de beraberinde getirdi. O kuşak, milliyetçi kuşak devletin kurallarının işlemediği, yasanın, yargının hiçe sayıldığı ve siyasetiyle, hukukluyla, her şeyiyle adeta felç olmuş bir dönemin özetiyiz biz. Bizim kuşağımız bir dönemin özeti. Onların yaşadıkları bahtsızlığın, feryadın, belki çığlığın özetiyiz biz. Anlayanlar anlayacaklar, anlamayanlar anlamayacaklar. Anlaşılarak da anlaşılmayarak da bu ülkenin varlığına, birliğine, devletin ve milletin bütünlüğüne kendisini adamış bir nesil belki sonsuzluğa çığlık attı ve o sonsuzluğun içinde de bu çığlık her zaman duyulacaktır' dedi.

Çatlı'nın büyük kızı Gökçen Çatlı ise Yazıcıoğlu'na ve törene katılanlara teşekkür etti. Babasının hiçbir yanlış iş yapmadığını vurgulayan Gökçen Çatlı, 'Muhsin ağabey, Türk siyasi hayatında mihenk taşlarından bir tanesi. Sayın Muhsin Yazıcıoğlu'nun varlığı Türk siyasi hayatında çok olumsuz gelişmeleri engellemiş ve çok olumlu gelişmeleri de tetiklemiştir. Kendisinin de bahsettiği üzere, 1970 yılların başında çok güzel bir gençliğe sahiptik. Hepimiz aslında doğru ve güzel şeyler yaşadık. Yanlış hiçbir şey yaşamadık. Babam ve babam gibilerin tek suçu, gerçekten bu ülkeyi karşılıksız sevmekti. Bu karşılıksız sevmenin karşılığında da bizlerin karşılıksız sevgisini kazandılar. Mekanları cennet olsun. Bu vesileyle de tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Bizler ulusçu ve milliyetçi bireyler olarak, gençler ve liderler olarak, aslında bir bütünün parçasıyız. Başta ağabeyim genel başkanımız olmak üzere aile bireylerime, dostlarımıza ve herkese teşekkür ediyorum. Hepimiz hakikaten çok büyük bir birliğiz' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Çatlı ailesi, Kaldırım Mezarlığı Taziye Evi'nde törene katılanların başsağlığı dileklerini kabul etti.

Share:

0 commentaires:

Post a Comment

Popular Posts

ما هو افضل مسلسل لسنة 2020 ؟
مسلسل الهندي مملكة الحب
مسلسل تركي الحفرة
مسلسل وادي الذئاب
Created with Quiz Maker

Blog Archive

Pages

Theme Support