بطل فلم وادي الدئاب

Wednesday, August 29, 2012

وادي الذئاب والنزعة القومية الاردوغانية Kurtlar Vadisi ve milliyetçilik Alardoganah


وادي الذئاب والنزعة القومية الاردوغانية Kurtlar Vadisi ve milliyetçilik Alardoganah

ليس مسلسل "وادي الذئاب" الذي يعرض حاليا الجزء الخامس منه على قناة ابو ظبي الاولى احد منتجات سينما هوليود التي تتحدث عن السوبرمان الامريكي (المنقذ) للانسانية، في فيتنام وافغانستان والعراق ودول امريكا الجنوبية، انه طبعة جديدة من تلك المنتجات ولكن من اسواق اردوغان الجديدة وحزبه العدالة والتنمية التي تحاول تقليد هوليود واخذ مكانة اقليمية ودولية. اليس هذا ما قاله بطل مسلسل وادي الذئاب المعروف ب"مراد علم دار" في مقابلة له مع قناة ابو ظبي في العام الفائت، بأن العالم تعود ان يرى البطل امريكي ولماذا لا يتعود ان يرى البطل تركيا.
مسلسل وادي الذئاب يعتبر اكثر المسلسلات التركية رواجا وشعبية في العراق والمنطقة، وهي احدى الادوات الدعائية الفعالة التي نجح الاعلام التركي في تسويق القومية التركية والافاق السياسية والاستراتيجية لدولة حزب العدالة والتنمية. فهو يحاول ان ينتقد او يستهزء بالاتاتوركية التي يعلق عليها (علم دار) من خلال تمثال لكمال اتاتورك مؤسس الدولة التركية الحديثة على انقاذ الخلافة العثمانية بأن زمنه انتهى وولى. اي ان الحقبة الاتاتوركية التي تمثلت بالانقلابات العسكرية وحكومات تناسو تشيلر ومسعود يلماز وغيرها في عقد التسعينات قد عفى عليها الزمن، وان العهد الجديد هو عهد تركيا بزعامة حزب العدالة والتنمية.
وعرضت المسلسل التي دشن الجزء الاول بتصفية المافيا التركية ومرورا بضرب معاقل الفساد والخروج بتركيا في عهد الانعطافات السياسية الدولية وانهيار الكتلة الشرقية والبحث عن مكانة تحتلها في الاتحاد الاوربي ثم عن دور اقليمي ودولي، عرضت بشكل واقعي اوضاع تركيا في ظل تلك العصابات والحكومات الفاسدة والتغييرات الدولية.
ان اخطر ما يروج اليه (وادي الذئاب) هو تبرير القتل والتعذيب والتصفيات الجسدية من اجل اعلاء راية "الوطن" وهي الراية القومية التركية بثوب جديد وقيادة جديدة. فالسوبرمان (مراد علم دار) ومجموعته مباح لهم كل شيء طالما يدافعون عن الوطن. فهم فوق القانون او بالاحرى لهم قانونهم الخاص مثلما يفعل سلفس ستالون في فلم (رامبو) بأجزاءه الثلاثة حيث يقتل ويذبح من اجل انقاذ الانسانية بأسم الديمقراطية الامريكية. وهكذا فأن كل ما هو معاد لمصالح تركيا الطيبة فيستحق الفناء.
ومن هنا يمكن ان يفهم لماذا يلقب عدد من اعضاء دولة القانون نوري المالكي ب(مراد علم دار) العراق، حيث من حق المالكي ان يعتقل ويعدم ويكم الافواه ويسيطر على البنك المركزي العراقي ويلحق مجلس القضاء الاعلى لمكتبه ويصبح وزيرا للدفاع والداخلية والامن الوطني وكالة.. كله من اجل (الوطن) من اجل (العراق الجديد)!
واذا ما عدنا الى المسلسل ونسترجع الاحداث السياسية في تركيا، فهناك تطابق بين سوبرمانيات "مراد علم دار" من صولات وجولات في داخل تركيا وخارجها وبين رئيس الوزراء التركي طيب رجب اردوغان. فسوبرمانيات اردوغان التي تنفس خلالها الصعداء المهزومين من القوميين العرب والذين لا حول لهم ولا قوة سوى الاستمتاع بالاوهام السوبرمانية، في دافوس عندما هاجم شمعون بيرس وخرج من المؤتمر احتجاجا على حرب تموز في لبنان التي شنتها اسرائيل على حزب الله ثم موقفه في ليبيا واحتضانه للمعارضة السورية وتسليحها ثم موقفه من الحكومة العراقية ونصبه للدرع الصاروخي في الاراضي التركيا بأتجاه ايران وروسيا ..يظهر بأن تركيا مثل الولايات المتحدة الامريكية تحب نشر الديمقراطية والخير وتناضل من اجلها بالحديد والنار. Şimdi Superman Vietnam insanlık ABD (kurtarıcı), Afganistan ve Irak ve Güney Amerika ülkeleri hakkında konuşmak, o bu ürünlerin remake olduğunu Abu Dabi TV ilk ürünleri Sinema Hollywood bunların Bölüm V gösteriyor ama piyasalar Hayır serisi "Kurtlar Vadisi" Erdoğan yeni ve Hollywood taklit etmeye çalışıyorlar ve bölgesel ve uluslararası bir boyut alıyor lideri olduğu Adalet ve Kalkınma Partisi,. Bu değil mi ne dünya Amerikan kahramanı ve neden Türkiye'nin kahramanı görmek alışmak değil görmek için geri olduğunu geçen yıl Abu Dabi televizyonuna verdiği röportajda "Murad farkında Dar" olarak bilinen Kurtlar, dizi Vadisi'nin kahramanı.
Kurtlar Serisi Vadisi Irak ve Türk milliyetçiliği ve Adalet ve Kalkınma Partisi'nin devletin siyasi ve stratejik potansiyel pazarlama Türk medyası başarılı etkili propaganda araçlarından biri olan bölgede, en popüler Türk televizyon ve popüler. O eleştirmeye çalışmıyorum ya Battaturkeh alay olduğunu Kemal Atatürk, onun zaman aşırı ve gitmiş olduğu Osmanlı Hilafeti kurtarmak için modern Türk devletinin kurucusu heykeli ile onlara (Dar es bilimi) üzerine açıklama. Herhangi bir dönemin الاتاتوركية Yeni Ahit Adalet ve Kalkınma Partisi liderliğindeki Türkiye'nin antlaşma olduğunu eski doksanlı yıllarda darbeler ve askeri hükümetler Tanaso Çiller ve Mesut Yılmaz ve diğerleri tarafından işaretlenmiş ve.
Ve ilk bölümü Türk mafyası tasfiye ve dönemin siyasi, uluslararası ve Doğu Bloku ve bu çeteler ve yozlaşmış hükümetleri ve uluslararası değişikliklerin altında gerçekçi bir durum Türkiye'de sunulan Avrupa Birliği ve bölgesel ve uluslararası rolü, işgal niş için arama çöküşü Türkiye'nin yolsuzluk ve dışarı kalelerine döner çarpımı sonucu başlatılan serisi sundu.
(Kurtlar Vadisi) onu teşvik en tehlikeli şey "vatan", bir Türk ulusal bayrağı yeni kılığı ve yeni bir liderlik bayrağını korumak için cinayet, işkence ve fiziksel tasfiye karşılamaktır. Valsoberman (Murad farkında Dar) ve onun grubu onlara her şeyi vatan savunmak sürece izin verilir. Slves Amerikan demokrasisi adına insanlığı kurtarmak için öldürmek ve kurban, onun üç bölümden filmde Stallone (Rambo) yaptığı gibi onlar hukukun üstünde olduğu, daha doğrusu onları kendi kanunu. Böylece, iyi Türkiye'nin çıkarlarına düşman olan bütün bahçesinde hak ediyor.
İşte hukuk devleti üye sayısının, Nuri sağ Maliki tutuklamak ve idam ve ağızları tamamlar ve Irak Merkez Bankası kontrol eder ve onun ofisine Yüksek Yargı Konseyi'ne bağlı ve savunma, içişleri ve ulusal güvenlik ajansı sekreteri olacak el-Maliki (Murad farkında Dar) Irak, .. lakaplı anlamak mümkün Yeni Irak için Tüm sipariş (ev)!
Biz serisi ve Türkiye'deki siyasi olayların stok geri giderseniz, içte ve Türkiye ve Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan dışında gelir ve turlar Sobermanaat "Murad farkında Dar" arasında bir uyumsuzluk var. Fssobermanaat Erdoğan rahat bir nefes yoluyla nefes ki Arap milliyetçileri ve Şimon Peres'in İsrail'in Libya'da Hizbullah ve onun pozisyonuna karşı başlatılan ve Suriye muhalefetine ve silahlanma kucaklıyorum Lübnan'daki Temmuz savaşı protesto konferans çıktı saldırıya yalnızca Davos yanılsamalar Allsopprmanih, zevk çaresiz Bilmeyenler mağlup sonra Irak hükümetinin konumu ve İran ve Rusya'ya karşı türkiye topraklarında füze kalkanı pusu .. böyle demokrasi ve iyi yayılan ve demir ve ateş ile bunun için mücadele gibi Amerika Birleşik Devletleri gibi, Türkiye'nin görünür.


Share:

0 commentaires:

Post a Comment

Popular Posts

ما هو افضل مسلسل لسنة 2020 ؟
مسلسل الهندي مملكة الحب
مسلسل تركي الحفرة
مسلسل وادي الذئاب
Created with Quiz Maker

Blog Archive

Pages

Theme Support