بطل فلم وادي الدئاب

Saturday, July 19, 2014

KURTLAR VADİSİ GLADİO" Filmin karakterleri kuvvet komutanları, 2014

KURTLAR VADİSİ GLADİO" Filmin karakterleri kuvvet komutanları,
KURTLAR VADİSİ GLADİO PANA FİLM NACİ ŞAŞMAZDarbe günlükleri" beyaz perdeye düştü! Kurtlar Vadisi Gladio'da E. Org. Şener Eruygur, E. Oramiral Özden Örnek, E. Orgeneral Halil İbrahim Fırtına "darbeci" generallerolarak gösteriliyor. Yapımcı şirket generallere birebir benzeyeb oyuncular bulmuş, senaryoya kuvvet komutanlarını gerçek isimleriyle yazmış! Filmi yapan şirket tarikat bağlantılı.
TSK'ı yıpratma faaliyetleri sinema üzerinden yürütülüyor. "Kurtlar Vadisi Gladio" adıyla yakında sinemaya gireceği duyurulan filmde TSK'nın üç generali "darbeci" gösteriliyor: Eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur,  Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek ve Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Halil İbrahim Fırtına.
 Generaller, filmin senaryosunda adıyla, sanıyla yer alıyorlar. Oyuncular seçilirken de kuvvet komutanlarına benzemelerine özen gösterilmiş. Yapımcı Pana Film adlı şirket o kadar pervasız ki, oyuncularla yapılan sözleşmelerde , hangi oyuncunun hangi rolü oynayacağı, oyuncu adlarıyla general adları birlikde zikredilerek yazılmış. Sözleşmede ".....Özden Örnek rolünü oynayacak" gibi ibareler yer alıyor.
  Pana Film'e 7 Eylül 2009 tarihli bir yazı göndererek filmle ilgili bilgilerimizi tek tek sorduk. Ancak bir cevap gelmedi.
  1 saat 59 dakika sürecek filmin 15 dakikası Ora. Özden Örnek'e air olduğu öne sürülen "darbe günlükleri"nden senaryolaştırılmış.
İŞTE O SENARYO...
  Tarih: 2004
  Yer: Jandarma Genel Komutanlığı Bakanlıklar-ANKARA
  Jandarma Genel Komutanı Org. Şener Eruygur'un odası. Akrep dokuz, yelkovan da on ikinin üzerinde. Kurmalı duvar saati 09:00'u vuruyor. Org. Eruygur, makamında oturuyor. Sağ arkasında bir Türk bayrağı, solunda ise emir ve komuta kademeleri ile komutanın mevcudiyetini bildiren Jandarma Genel Komutanı forsu. Ortada büyük bir toplantı masası... Org. Eruygur'un yanındakiler; Ora. Örnek, Org. Fırtına ve İskender Büyük...
  "Özden-(Telefonda konuşuyor) Arkadaşlar notacı paşa gelmeyecek operasyon iptal,
  "İskender- Ne demek gelmeyecek!
  "Özden - deşifre olmuşuz.
  "İskender - Ne demek deşifre olmak, zaten yarım saat sonra yönetim bizim olacak.
  "Fırtına - Darbe mi yapacaksınız? Darbe erkek işidirerkek! 'Bu imam tepemize nereden geldi' diye ağlarsınız. Sonra hepiniz arkasında saf tutarsınız.
  "Şener - Yetim bunu öğrendiyse bittik. (Şener bu sözü söyledikden sonra 'Sarıkız Operasyonu 'nu yazan kağıtları imha eder... Tedirgindir.)
  "Fırtına - (Ayakta) Yetim'den Genelkurmay Başkanı olursa bizim yapacağımız darbe de öksüz olur. Güvenme yetime gelir koyar götüne
  "Şener - Bize ne koyacak? Aytaç orada, gitsin ona koysun!
  "Diyaloglar biter. Org. Fırtına bu duruma isyan eder, çok bozulur ve hemen kapıyı çarpıp odadan çıkar. İskender Büyük'e bozulmuş bir yüz ifadesiyle Org. Fırtına'nın arkasından odayı terk eder. Org. Eruygur ise korkmuş..."
  Daha sonra Org. Fırtına'nın "Güvenme yetime gelir koyar götüne" sözleriye Org. Eruygur'un "Bize ne koyacak? Aytaç orada, gitsin ona koysun!" cevabı filmden çıkarılmış.
"DARBE GÜNLÜKLERİ"NDE DE "YETİM"
Eski genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, senaryoda da "darbe günlükleri"ndeki gibi "Yetim" koduyla anılıyor. Günlüklerde Kara Kuvvetleri Komutanı 'Kaplan', Jandarma Genel Komutanı 'Leopar', Deniz Kuvvetleri Komutanı 'Penguen', Hava Kuvvetleri Komutanı da 'Şahin'. Senaristler, Ergenekon tertipçilerinden daha pervasız.
 KURTLAR VADİSİ GLADİO PANA FİLM NACİ ŞAŞMAZ
Share:

0 commentaires:

Post a Comment

Popular Posts

ما هو افضل مسلسل لسنة 2020 ؟
مسلسل الهندي مملكة الحب
مسلسل تركي الحفرة
مسلسل وادي الذئاب
Created with Quiz Maker

Blog Archive

Pages

Theme Support