بطل فلم وادي الدئاب

Tuesday, June 19, 2012

ÇATLININ SIRRI


Albümde Çatlı&8217;nın hayatta iken çekilen son fotoğrafından, İnterpol tarafından aranırken ailesiyle yaptığı Türkiye turuna kadar birçok özel fotoğraf var
عندما كان على قيد الحياة في صورة الماضي اتخذت من Catli الألبوم &8217؛، والبحث من قبل الانتربول جولة من تركيا حتى عائلته لديه العديد من الصور الخاصة



Susurluk skandalının kilit ismi ‘reis’ lakaplı Abdullah Çatlı’nın özel albümü ele geçirildi. Çatlı’nın, 2 yaşında çekildiği ilk fotoğrafından, ilkokul, ortaokul, lise ve ülkücü hareketle tanışıp ‘Reis’ ünvanını aldığı üniversite yıllarından kareler bulunan albümde, eşi ve kızları Gökcen ve Selcen ile birlikte çekilmiş çok sayıda fotoğrafta bulunuyor. Fotoğrafların çekildikleri yerler Abdullah Çatlı’nın hakkındaki yakalama emri ve mahkumiyet kararı olmasına rağmen Türkiye’de rahatça dolaşabildiğini ortaya koyuyor.
‘BAZILARIN BEN BİLE İLK KEZ GÖRDÜM’
Çatlı albümü, kızı Gökçen Çatlı ve kardeşi Zeki Çatlı’yı da şaşırttı. Çatlı’nın özel albümündeki her fotoğrafın hiyakesini tek tek star’a anlatan kardeşi Zeki Çatlı, bazı fotoğrafları kendisinin de ilk kez gördüğünü söylerken duygusal anlar yaşadı. Özellikle 9 yaşında iken abisi ile çektirdikleri fotoğraf Zeki Çatlı’nın gözlerini yaşarttı.
BABAMLA TÜRKİYE’Yİ KARIŞ KARIŞ GEZDİK
Abdullah Çatlı’nın kızı Gökçen Çatlı da babasının ortaya çıkan aile fotoğrafarını görünce çok duygulandı. Albümdeki her karede yıllar öncesine giden Çatlı, babası hayattayken hep ailecek gezdiklerini, Türkiye’de gezilmedik, görülmedik yer bırakmadıklarını söyledi.
‘BU RESMİ KAVUŞUNCAYA KADAR SAKLA’
Albümündeki her kareyi en ince ayrıntısına kadar anlatan Gökçen Çatlı, en çok hapiste yatan babasına yazdığı mektubu görünce duygulandı. “Biz o zaman Selcan ile Victor Hugo İlkokulu’nda okuyorduk. Birlikte çektirdiğimiz fotoğrafın arkasına ‘Baba bu resmi kavuşuncaya sakla’ demiştik. Sonradan gördük ki, babam hakikatten o fotoğrafı hep saklamış” dedi.
Kazadan 2 yıl önce Gökçen’le
Abdullah Çatlı, Florya’daki evinde kızı Gökçen Çatlı’yla Susurluk kazasından iki yıl önce objektife böyle gülümsedi. Kaçak bulunduğu yurt dışından 1991’de yurda girdikten sonra Abdullah Çatlı yaşamını yitirene kadar bu evde Mehmet Özbay sahte kimliğiyle yaşadı.
Kardeş Zeki Çatlı anlattı
Zeki Çatlı, ağabeyi Abdullah Çatlı ile birlikte 9 yaşında iken çekildiği fotoğrafını görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Çatlı’nın ilk fotoğrafı 2 yaşında iken Nevşehir’de bir fotoğraf stüdyosunda çekilmiş.
Her yerde aranırken ülke turu yaptı
12 Eylül darbesinin hemen ardından tüm arkadaşlarının yurt dışına çıkmasını sağladıktan sonra ağabeyi Abdullah Çatlı’nın Göztepe Ethem Efendi Caddesi’ndeki bir evde saklandığını aktaran Zeki Çatlı, ağabeyinin yurtdışına çıkmadan bir gün önce anne ve babası ile vedalaştığını ve fotoğraf çektirdiğini söyledi. Albüme göre Çatlı, dünya çapında interpol kararıyla aranırken gizlice Türkiye’ye girdiği 1991’den sonra eşi Meral, kızları Gökçen ve Selcen ile birlikte Türkiye turu atmış. Zeki Çatlı, ağabeyinin “Eşim ve çocuklarım benim yüzümden çok çektiler. Artık bir dediklerini iki etmeyeceğim” diyerek kendisini ailesine adadığını anlattı.
‘REİS’ ÇATLI
Üniversiteyi kazanarak Nevşehir’den Ankara’ya gelen ve bir anda ülkücü camia içerisinde kendine özel bir yer edinen Çatlı, kaldığı Site Öğrenci Yurdu’nu ülkücülerin özerk bölgesi haline getirdi. O dönemin hızlı ülkücülerinden ‘Yanta’ lakaplı arkadaşıyla birlikte fakülte de sol görüşlü öğrenciler üzerinde etkili oluyorlardı.
Çatlılar’ın ilk heyecanları
Çatlı, liseyi bitirir bitirmez 1974’te Nevşehir Büyük Sinema Salonu’ndaki düğünle Meral Çatlı ile hayatını birleştirdi. Evlendikten kısa süre sonra okumak için eşini bırakıp Ankara’ya giden Çatlı, bir kızı olduğunu telgrafla öğrendi. Apar topar Nevşehir’e koşan Çatlı, henüz iki günlük kızı Gökçen ile fotoğraf çekildi.
Kaçak Çatlı Fransa’da hangi işleri yaptı
Çatlı, Cezaevi müdürünün, ‘Burdan kuş uçmadı, kervan geçmedi. Kaçmayı aklından çıkar’ demesinden bir yıl sonra İsviçre’deki Zog Cezaevi’nden kaçtı. Çatlı’yı Ayçiçeği tarlasında kızları ile birlikte gösteren fotoğrafın Fransa’da çekildiğini söyleyen kardeş Çatlı, “Kimse bilmez ama orda abim, pamuk tarlalarında ırgatlık yaptı, su depolarını yıkayarak geçimin sağladı” dedi.تم ضبط الألبوم ريس "سوسورلوك اسم مفتاح فضيحة خاص، الملقب عبد الله Catli. القسطرة، تم التقاط الصورة الأولى والثانية سنة، المدرسة الابتدائية، المدرسة المتوسطة، المدرسة الثانوية، وتلبية سنوات ريس "الحركة القومية الجامعة المربعات في عنوان الألبوم، جنبا إلى جنب مع زوجته وبناته كوكجن Selcen واتخذت العديد من الصور الفوتوغرافية. حيث تم التقاط الصور على مذكرة توقيف والإدانة، على الرغم من أن عبد الله Catli dolaşabildiğini تركيا تكشف بشكل مريح.

"حتى بالنسبة لأول مرة رأيت بعض بن '

وهنا يكمن سر ألبوم عبد الله Catli

فاجأ Catli الألبوم، وابنته وشقيقه زكي Catli كوكجن كاث. Hiyakesini كل صورة واحدة تلو الأخرى نجمة، واصفا الألبوم خاص كاث شقيق زكي Catli والغناء وبعض الصور لانه شاهد لحظات مرة الأولى. خصوصا مع شقيقه، عمره 9 سنوات عندما الصور التي التقطت بواسطة عيون yaşarttı كاث زكي.

سافرت مع والدي من قبل بوصة بوصة، تركيا
وكانت ابنة القسطرة كما والده، عبد الله Catli كوكجن fotoğrafarını رأى أفراد أسرة الناشئة انتقلت جدا. وقال Catli كل إطار، أن الألبوم الذي يعود سنوات عديدة، وعائلتنا دائما gezdiklerini كان والده على قيد الحياة، gezilmedik في تركيا، لم يبق في غير عادية، و.

"هذا هو المسؤول لإنقاذ لقاء"
كل إطار على أصغر التفاصيل حول الألبوم Catli كوكجن، شهد خطاب كتبه الى والده يرقد على السجن نقله. وأضاف "كنا قراءة في ذلك الوقت Selcan المدرسة الابتدائية، وفيكتور هوغو. العباءات مع الجزء الخلفي من الصورة "يا أبي، تجتمع في مخزن رسميا" قلت لك. في وقت لاحق، رأينا أن والدي أخفى الحقيقة دائما أن الصورة "، كما قال.

Gökçen'le حادث 2 منذ سنوات
Catli كوكجن Çatlı'yla حادث سوسورلوك فلورا قبل عامين بيت ابنتها ابتسم حتى انها عدسة. بعد دخول المنزل من الخارج في عام 1991، حيث تسرب Catli إلى ضحايا هوية مزورة من Ozbay محمد عاش في هذا البيت.

وقال زكي شقيقة Catli
يمكن أن زكي Catli، جنبا إلى جنب مع شقيقه عبد الله Catli لم يخف استغرابه رأى من العمر تسع سنوات عندما تم التقاط الصورة. القسطرة عبارة عن صور الاستوديو في الصورة الأولى التي اتخذت سنتين من العمر عندما نفسهير.

وكان كل جولة من البلاد بحثا عن مكان
جميع أصدقائه للذهاب إلى الخارج مباشرة بعد انقلاب 12 سبتمبر بعد تقديم شقيقه يختبئ في أحد المنازل التي تنقل عبد الله Catli Göztepe إيثام زكي أفندي شارع Catli، وقال شقيقه قبل يوم من السفر إلى الخارج مع والديها وصور vedalaştığını çektirdiğini. Catli من الألبوم، وهو الانتربول في جميع أنحاء العالم تبحث سرا عن قرار يدخل في تركيا بعد عام 1991، ميرال زوجته وSelcen تركيا كوكجن مع جولة ابنتهما القيت. زكي Catli، شقيق، "عانت زوجتي وأولادي بسبب لي. A-2 لن أقول بعد الآن "، كرس لأسرته قال له.

'REIS "كاتلين
حصلت في الجامعة واحدة من المجتمع القومي في أنقرة، نفسهير، والفوز Catli لها مكانة خاصة، والتي أصبحت منطقة الحكم الذاتي في نزل للطلبة الموقع من القوميين. انه عصر ülkücülerinden بسرعة "ينطا" صديق، والتي اطلق عليها اسم كلية معا فإنها تصبح سارية المفعول على الطلاب اليساريين.

وÇatlılar'ın الإثارة 1
أنهى Catli، نفسهير العظمى قاعة سينما في عام 1974، في المدرسة الثانوية في حياتها مع زفاف ميرال Catli. بعد وقت قصير من زواجه من أنقرة Catli تاركا زوجته لقراءة، انه علم عن طريق التلغراف أن ابنة. وCatli نفسهير تشغيل هرج ومرج، اتخذت يومين فقط مع ابنتها صور كوكجن.

Catli تسرب صنع في فرنسا، والذي يعمل
مرت قافلة Catli، مدير السجن، "وهنا لا نفخ في الطيور. هربا من عقلك يقول "Zog سجن فر الى سويسرا بعد عام. عرض تم التقاط الصورة في فرنسا، جنبا إلى جنب مع كاث ابنتهما قالت شقيقة عباد الشمس Catli حقل، "لا أحد يعلم، ولكن أخي هناك، لم ırgatlık حقول القطن، وساعد على كسب العيش من خلال غسل خزانات المياه،" قال.

Share:

0 commentaires:

Post a Comment

Popular Posts

ما هو افضل مسلسل لسنة 2020 ؟
مسلسل الهندي مملكة الحب
مسلسل تركي الحفرة
مسلسل وادي الذئاب
Created with Quiz Maker

Blog Archive

Pages

Theme Support