بطل فلم وادي الدئاب

Tuesday, June 19, 2012

من هو عبد الله Catli؟Abdullah Çatlı Kimdir?معلومات عنه

Yazı: Abdullah Çatlı Kimdir?

Abdullah Çatlı 1956 yılında doğdu. Geçimini nakliyecilik ve esnaflıkla temin eden beş çocuklu bir ailenin en büyük çocuğuydu. Lise yıllarında başlayan ülkücülük sempatisi onu önce Ülkü Ocakları Derneği’ne, sonra da henüz 21 yaşındayken 1977′de Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanlığı’na taşıdı. 25 Mayıs 1978′te de Ülkücü Gençlik Derneği Genel Başkan Yardımcılığı’na seçildi. Türkiye de ve yurtdışında (Latin Amerik, ABD) yoğun bir anti-terör ve kontrgerilla eğitimleri gördü.

11 Temmuz 1978′de Ankara’da Hacettepe Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Bedrettin Cömert’in öldürülmesi olayının faili olarak Ankara 5.Sulh Ceza Mahkemesi’nce hakkında gıyabi tevkif kararı verildi. 23 Ağustos 1978′de Sakarya ilinde yakalandı ve gözaltına alındı.

Abdullah Çatlı'nın EhliyetiAbdullah Çatlı’nın, 9 Ekim 1978′de de Ankara ili Bahçelievler semtindeki 7 TİP’linin öldürülmesi olayının planlayıcısı ve baş sorumlusu olduğu iddialarına ilişkin tutuklama kararı, olayın üzerinden 4 yıl, 4 ay geçmesinden sonra gerçekleştirilebildi. Abdi İpekçi Suikasti, 16 mart 1978 İstanbul Üniversitesi bombalı saldırısı gibi 12 Eylül’e giden süreci hazırlayan bir çok eylemde planlayıcı ve yönetici olarak adı karıştı.

Bu süreç ve karıştığı eylemler ile ilgili olarak; ünlü tetikçi Mehmet Ali Ağca, 1997 yılında, Kanal D’de yayınlanan bir programdaki röportajında şunları söyledi:

Çatlı, Kostarika’da (bu kısmı karıştırmış olduğu, Çatlı’nın Puerto Rico’da eğitim aldığı Bülent Ecevit tarafından aynı programda düzeltilmişti) kısa ama yoğun bir anti-terör eğitim görmüştü. Mükemmel derecede karate ve İngilizce biliyordu. Sahte pasaport ve kimlik düzenlemede uzmandı. Ülkücü kanadın Türkiye’yi 12 Eylül’e sürükleyenlerindendi. Yabancılar tarafından eğitilip, ordunun katılmayacaği ya da bölüneceği bir iç savaş olasılığına karşı sağ örgütlerin başına konuldu. Sağ tarafı yönetecek şeflerden biriydi.

Yurtdışı Eylemleri

Çatlı, 12 Eylül Darbesi’ni izleyen aylarda yurt dışına çıktı. Bulgaristan ve Viyana’da bir süre kaldı. 22 Şubat 1982′de, İsviçre’de Mehmet Özbay adına düzenlenmiş pasaport ile yakalandı, ancak serbest bırakıldı. 22 Ekim 1983′de Paris’te MİT ile ilişkiye geçtiği ve ASALA’ya karşı 5 eylemde kullanıldığı MİT resmi belgelerine yer aldı. 22 Ekim 1984′de Paris’te yakalandığında, üzerinde Hasan Kurtoğlu adına düzenlenmiş bir pasaport vardı. Fransa’da 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 16 Eylül 1985′de Papa Suikasti davasında tanık olarak konuştu. Oral Çelik’in suikast ile ilgisi olmadığını, Ağca’nın Bulgar ajanı olabileceğini iddia etti. Çatlı, kısa bir süre sonra Fransa tarafından 7 yıl ceza aldığı İsviçre’ye iade edildi. 21 Mart 1990′da Bostadel Cezaevi’nden kaçtı.

Yurtiçi ve yurtdışındaki bir çok eylemlerindeki suç ortağı ve yakın arkadaşı Oral Çelik, Susurluk Komisyonu’na verdiği ifadede bu eylemler ile ilgili şunları söyledi:

Abdullah Çatlı büyük bir adamdı. Onunla birlikte Ermeni Asala örgütüne karşı, Avrupa’da tam 28 eylem gerçekleştirdik. Her eylem için devletten onar bin dolar aldık. Ama paramızın tamamını alamadık; son işimizin ücreti ödenmedi. Devletin bize on bin dolar borcu var.

1993′de Türkiye’ye gelen ve taşıdığı Şahin Ekli adına düzenlenmiş pasaport ile gözaltına alınan Çatlı, aynı tarihte serbest bırakıldı. Çatlı’nın 26 Nisan 1996′da Ömer Lütfü Topal ile aynı uçakta Kıbrıs’a gittiği ve aynı otelde kaldıktan sonra 1 Mayıs 1996′da geri döndüğü de kayıtlardan ortaya çıktı.

Susurluk Kazası

DYP Şanlıurfa milletvekili Sedat Edip Bucak, İstanbul Kemalettin Eröge Polis Okulu Müdürü Hüseyin Kocadağ, Abdullah Çatlı ile 1970 doğumlu Gonca Us, 1 Kasım 1996 günü akşam saatlerinde Kuşadası Onura Otel’e geldiler. Bucak’a ait 06 AC 600 plakalı Mercedes marka siyah renkli otomobille Hüseyin Kocadağ yönetiminde İstanbul’a gitmek üzere yola çıkan grup, 3 Kasım 1996 günü saat 19.25 sularında Susurluk ilçesi Çatalceviz mevkiinde benzin istasyonundan yola çıkan Hasan Gökçe yönetimindeki 20 RC 721 plakalı kamyona çarparak trafik kazası yaptı. Bu kaza, habercilik literatürüne “Susurluk Skandalı” veya “Susurluk Kazası” olarak geçmiştir.

Susurluk KazasıKazada, Mercedes’i kullanan Hüseyin Kocadağ, üzerinde Mehmet Özbay sahte kimliği bulunan, kırmızı bültenle aranan Abdullah Çatlı ve Melahat Özbay sahte kimlikli, sevgilisi Gonca Us öldü, Sedat Bucak yaralı olarak kurtuldu. Olay sonrası DGM, Sedat Bucak hakkında soruşturma açtı ve hakkında 2 yıl hapis cezası istendi.

Çatlı’nın üzerinde Mehmet Özbay adına düzenlenmiş kimlikler, yeşil pasaport ve silah bulundu. 5 Kasım 1996′da Nevşehir’de yapılan cenaze törenine, başta manevi oğlum dediği Veysel İnan ve Bursa’da Kumarhane sahibi Huseyin İnan, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Drej Ali olarak tanınan Ali Yasak, En güvendiği ve suc arkadaşı İskender İnce ve bir çok sabıkası bulunan Cemil Çay ve bazı Ülkücü gruplar ile yaklaşık olarak 4,500 kişilik bir topluluk katıldı.

Ölümünün ardından uzun zaman geçmesine rağmen geçmişte karıştığı bir çok olaya ve hayatına dair çeşitli bilgiler hala gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.المادة: من هو عبد الله Catli؟

ولدت Catli في عام 1956. وسائل النقل والإقامة لعائلة من المركبات التي توفر أكبر طفل من خمسة أطفال. التعارف عن طريق الانترنت في المدرسة الثانوية، وبدأت قبل تعاطفها لرابطة مثالية، وليس بعد 21 سنة في عام 1977، ثم انتقل Ulku رئيس أنقرة مراكز المحافظات. وانتخب 25 مايو 1978، نائب رئيس جمعية شباب الذئاب الرمادية. في تركيا والخارج (Amerik اللاتينية، الولايات المتحدة الأمريكية) كانت مكثفة لمكافحة الارهاب والتدريب لمكافحة التمرد.

11 يوليو 1978، عضو هيئة التدريس في جامعة هاستيب في أنقرة. د. المحكمة الجنائية Cömert أنقرة Bedrettin 5.Sulh عن قتل مرتكب الجريمة القبض عليه، فقد تقرر غيابيا. 23 أغسطس 1978، اعتقل واحتجز في مقاطعة ساكاريا.

القسطرة كاث EhliyetiAbdullah عبد الله، 9 أكتوبر 1978، حي 7 من Bahçelievler أنقرة TİP'linin محافظة على القتل المزعوم لعملية اعتقال ضابط صف ومخطط كبير لهذا الحدث على مدى السنوات الأربع، بعد مضي أربعة أشهر لم يكن ممكنا. اغتيال ابكجى عبدي، 16 مارس 1978 في انفجار قنبلة في اسطنبول، مثل جامعة تعد العملية التي أدت إلى 12 سبتمبر باعتبارها اسم المسؤول وعمل مخطط الخلط بين جدا.

حول الإجراءات التي تنطوي عليها هذه العملية، ومطلق النار الشهيرة، ومحمد علي أغا، في عام 1997، وهو برنامج بث مقابلة على قناة D قال:

وكان Catli، وكوستاريكا (حيث يتم مزجه في، نفس البرنامج من قبل بولنت اجاويد كاث düzeltilmişti تلقى تدريبا في بورتوريكو) والقصيرة ولكن المكثفة لمكافحة الإرهاب التدريب. الإنجليزية تماما، وعرفت الكاراتيه. ترتيب جوازات سفر مزورة والخبراء هوية. تركيا، 12 سبتمبر sürükleyenlerindendi الجناح الذئاب الرمادية. تدرب على يد الأجانب، فإن الجيش لن يشارك في حق أو ضد احتمال الحرب الأهلية التي كانت بداية الانقسام من المنظمات. كان واحدا من رؤساء لإدارة الجانب الأيمن.

إجراءات في الخارج

Catli، وكان في الخارج في الأشهر التي تلت انقلاب 12 سبتمبر. بلغاريا ومكث فترة في فيينا. 22 فبراير 1982، ألقي القبض سويسرا بجواز سفر باسم Ozbay محمد، ولكن أطلق سراحه. وقد استخدم 22 أكتوبر 1983 في باريس، عندما اتصلت به معهد ماساتشوستس للتكنولوجيا، ومعهد ماساتشوستس للتكنولوجيا وثائق رسمية ضد أصالة في خمسة فصول. وكان 22 أكتوبر 1984، اعتقل في باريس، على جواز سفر صادر باسم Kurtoğlu حسن. حكم عليه بالسجن لمدة سبع سنوات في السجن في فرنسا. وتحدث اغتيال البابا بصفته شاهدا في القضية في 16 سبتمبر 1985. وادعى سيليك عن طريق الفم لا علاقة لها بعملية الاغتيال، لتكون وكيل Ağca'nın البلغارية. Catli، وبعد فترة قصيرة عاد إلى فرنسا إلى سويسرا، التي وردت إلى عقوبة 7 سنوات. 21 مارس 1990، فر من سجن Bostadel.

متواطئة في الإجراءات التي كثيرا في الداخل والخارج، وصديق مقرب من سيليك عن طريق الفم، سوسورلوك اللجنة، وقال البيان الذي أدلى به حول هذه الإجراءات:

كان رجلا عظيما، وعبد الله Catli. معه ضد منظمة اصالة الأرمينية، انجاز العمل في أوروبا لمدة 28. تلقينا عشرة آلاف دولار من الدولة لكل عمل. ولكن لم أتمكن من الحصول على كل أموالنا ولم يتم دفع تكاليف مشاركة من أعمالنا. دولة يدين لنا عشرة آلاف دولار.

شاهين من تركيا في عام 1993 ويحمل جواز سفر صادر في اسم Catli المرفقة المعتقلين، الذي صدر في نفس التاريخ. وبدا 26 أبريل 1996 بواسطة Topal عمر لطفي كاث ذهب الى قبرص على متن الطائرة نفسها، وفي نفس السجلات البقاء في الفندق لعادوا بعد 1 مايو 1996.
سوسورلوك حادث

وجاء حزب الطريق القويم النائب شانلي اورفا سدات أديب باريش، رئيس مدرسة حسين شرطة اسطنبول Kemalettin Eröge Kocadağ، ولدت في عام 1970 مع عبد الله Gonca بنا Catli، إلى المساء فندق كوساداسي Onura في 1 نوفمبر، 1996. Bucak'a ماركة مرسيدس سوداء السيارة، و06 AC 600 لوحات في طريقهم للذهاب إلى حسين اسطنبول مجموعة إدارة Kocadağ، مياه 19:25 من صباح يوم 3 نوفمبر 1996 التي وضعت محطة وقود تقع سوسورلوك حي Çatalceviz RC 721 شاحنة لوحة 20 ينتقد حسن إدارة المرور Gokce فعل حادث. في هذا الحادث، والأدب من "فضيحة سوسورلوك" الصحافة أو "حوادث سوسورلوك" كما بدأت.

سوسورلوك KazasıKazada، مرسيدس يستخدم Kocadağ حسين، في هوية من الهويات Ozbay محمد، وهمية وهمية، ونشرة حمراء سعى Catli وOzbay Melahat، Gonca بنا صديقها مات، ونجا سدات Bucak مع وقوع اصابات. محكمة أمن الدولة بعد وقوع الحدث، وفتحت تحقيقا في الدوائر الفرعية، وطلب السادات حول عقوبة السجن لمدة عامين.

وجدت الصادرة باسم الهويات محمد كاث Ozbay، وجواز سفر أخضر والأسلحة. 5 نوفمبر 1996 وقال جنازة نفسهير، ولا سيما ابنه الروحي وبورصة فيسيل كازينو مالك حسين عنان عنان، BBP رئيس Yazicioglu محسن، Drej علي علي، والمعروفة باسم المحرمة، ورفيق الاسكندر الجميلة والكثير من الثقة والجريمة وشارك شاي مع سوابق جنائية وبعض الناس ما يقرب من 4،500 جميل وفئات المجتمع المحلي في الذئاب الرمادية.

على الرغم من أن وقت طويل لتمرير الماضي بعد وفاة الكثير من تورط في مجموعة متنوعة من المعلومات عن حياة هذا الحدث وما زالت في الظهور لمواجهة اليوم.

Share:

0 commentaires:

Post a Comment

Popular Posts

ما هو افضل مسلسل لسنة 2020 ؟
مسلسل الهندي مملكة الحب
مسلسل تركي الحفرة
مسلسل وادي الذئاب
Created with Quiz Maker

Blog Archive

Pages

Theme Support