بطل فلم وادي الدئاب

Thursday, July 10, 2014

Kurtlar Vadisi Pusu’nun yeni oyuncusu Şemsi İnkaya kimdir? Hangi filmlerde dizilerde oynadı? 2014

Kurtlar Vadisi Pusu’nun yeni oyuncusu Şemsi İnkaya kimdir? Hangi filmlerde dizilerde oynadı?atv’de ekrana gelen başrollerinde Necati Şaşmaz, Kenan Çoban, Çiğdem Batur, Cahit Kayaoğlu ve Ali Buhara Mete’nin yer aldığı Kurtlar Vadisi Pusu, ekibine bir başrol oyuncusu daha katıldı.
Oyuncu Şemsi İnkaya Kurtlar Vadisi Pusu dizisine dahil oldu. Dizinin 217. bölümünde seyirciyle buluşacak olan İnkaya, Vahap Kuzuzade karakterini canlandıracak. Özellikle gençlik yıllarında hayat verdiği komedi tiplemeleriyle hafızalara kazınan İnkaya, kariyerinin ikinci yarısında dram türündeki dizilerde sergilediği performansıyla dikkat çekti.
Şemsi İnkaya kimdir?
Şemsi İnkaya 13 Nisan 1939′da İstanbul’da doğdu.
Ticaret Lisesi ve konservatuarda okudu. Tiyatro sanatçısı Ayten Erman ile evlenip ayrıldı. Sanat hayatına İ.Ü.T.B. Gençlik Tiyatrosu’nda amatör olarak başladı. İlk oyunu “Pabuçcu Ahmet”tir. Avni Dilligil, Ulvi Uraz gibi pek çok tiyatroda yetişmiştir. İnkaya, Tiyatro Oyuncuları Derneği (To-Der) üyesi ve denetleme kurulu başkanıdır.
1970 ve 1980′li yıllarda Yeşilçam’da pek çok karakter rollerinde oynayan İnkaya, 1981 yapımı Gırgiriye, 1982 yapımı Görgüsüzler gibi filmlerde rol aldı. 1998 yılında “Üvey Baba” dizisinde oynadı. 2002 yılında Şemsi İnkaya Üvey Baba dizisinden ayrıldıktan sonra Efsane Pamir dizisinde Efsane Pamir karakterini canlandırdı .
Share:

0 commentaires:

Post a Comment

Popular Posts

ما هو افضل مسلسل لسنة 2020 ؟
مسلسل الهندي مملكة الحب
مسلسل تركي الحفرة
مسلسل وادي الذئاب
Created with Quiz Maker

Blog Archive

Pages

Theme Support