بطل فلم وادي الدئاب

Wednesday, July 9, 2014

معلومات عن مسلسل التركي صرخة الحجرayrilik dizi2014المخرج : Zubeyr Sasmaz

Turkish tv drama
صرخة حجر : ayrilik dizi
سنة الانتاج : 2007
اخراج : Zubeyr Sasmaz
الكاتب : Cuneyt Aysan - Bahadir Ozdener - Rasi Sasmaz - Ahmet Turgut
قصة : Sonmez Atasoy
النوع : دراما
عدد الحلقات بالتركية : 24 حلقة



















































Turkish tv drama
Ayrılık Dizisinin Konusu
Beğeniyle izlenen dizi Ayrılık’ın konusu:
Ayrılık dizisi Türkiye’de ve Dünya’da bir ilki gerçekleştiriyor…
Ayrılık dizisi dünyanın kanayan bir yarası olan Filistin topraklarında yaşananları ekranlara getiriyor. Dizinin çekimleri Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa ve Musevi Cemaati’nin en önemli yeri olan Ağlama Duvarı’nda gerçekleştirildi.
Dizi, Ortadoğu’nun en acılı coğrafyasında herkesin gözü önünde ve kuşaklar boyu devam eden trajediyi bütün boyutları ile canlandırırken, hikâyenin merkezinde Filistin sorunu benzeri ve dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan kavgaların mutlak çözümünün yeryüzüne sevgi, merhamet ve barışın hâkim olması ile gerçekleşebileceği vurgusunu yapıyor.
1948 yılında işgal edilen Filistin topraklarında yaşayan halkın, özellikle kadın ve çocukların acı hikâyelerini beyazcama aktarıyor. Yeni bölümlerinde, özellikle bir toplumun en duyarlı bölümünü oluşturan kadınların gözünden yürek yaralarını, çocuklarını kaybetmenin sarsıntısını, eş ve sevgililerini kaybetme korkusunu, zengin oyuncu kadrosuyla ve etkili bir dille işliyor.
Ayrılık dizisi, Filistinli ile İsrailliyi, Yahudi ile Müslümanı ayırt etmeden insancıl bir ortak yaşama alanını yansıtan kutsal topraklarda inancın asla yok olmayacağını bir kere daha gözler önüne seriyor…
Share:

0 commentaires:

Post a Comment

Popular Posts

ما هو افضل مسلسل لسنة 2020 ؟
مسلسل الهندي مملكة الحب
مسلسل تركي الحفرة
مسلسل وادي الذئاب
Created with Quiz Maker

Blog Archive

Pages

Theme Support