بطل فلم وادي الدئاب

Thursday, January 2, 2014

Kızı Çatlı'yı yazdı 2014

Kızı Çatlı'yı yazdı
Yazdıkları kitaplarla gündemi alt üst eden Mehmet Doğan ve Rıza Müftüoğlu'nun ardından şimdi de Abdullah Çatlı'nın kızı Gökçen, ortalığı karıştırmaya hazırlanıyor

Mehmet Doğan'ın "Gölgedeki Adam" ve Rıza Müftüoğlu'nun "Copların Askerleri" adlı kitaplarının yarattığı yankılar daha dinmeden, Abdullah Çatlı'nın kızı Gökçen, babasını ve Susurluk olayını anlatan bir kitap yazdığını açıklarak dikkatleri üzerinde topladı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı mezunu olan 25 yaşındaki Gökçen Çatlı, 3.5 yıldır üzerinde çalıştığı 5 bölümlük kitabını bazen roman bazen de belgesel dilinde yazdığını söyledi. İçinde 15 özel fotoğraf kullandığı 400 sayfalık kitabının çok konuşulacağını söyleyen genç kız, kitabın kurgusuna babası hayattayken başladığını da sözlerine ekledi.
Üç ay sonra piyasaya çıkacak olan ve adı sır gibi saklanan kitabın içinde Abdullah Çatlı'nın çocukluğu da anlatılıyor. Babasının Türkiye'den firar edişini, cezaevi yıllarını, cezaevinden kaçışını anlatan Gökçen Çatlı, "Kitabımda yakın tarihten de bahsettim. Susurluk kazasını ve o kazanın ardından gelişen olayların aileme nasıl yansıdığını anlattım" diye konuştu.
'Annem çok üzüldü' Gökçen Çatlı, kitabında annesi Meral Çatlı'nın da kısa yazılarına yer verdiğini belirtti. Genç kız, "En büyük acıyı, üzüntüleri annem de yaşadı. Kitabın içinde annemin de yazıları var. Belge koymaya gerek görmedim. Çünkü en büyük belge bizim yaşadıklarımızdı. Kitabın kurgusu babam hayattayken başladığı için onun da bu esere çok katkısı oldu" dedi.
'Çok yardım aldım' Abdullah Çatlı'nın arkadaşları ve dostlarının da kendisine destek verdiğini özellikle vurgulayan Gökçen Çatlı, sözlerine şöyle devam etti:
"Babamın yurtdışında kaldığı dönemde kendisine yardımcı olan arkadaşları, bizzat Türkiye'ye gelerek bana yardımcı oldular. Buradaki arkadaşlarından da çok yardım gördüm. Kitapta birebir isimlere yer vermedim. Kişileri rencide edecek şeyler yok. İsimler üzerinde fazla durmadım. Çok tanınmış birkaç isim kitabın içinde yer alıyor. Sanıyorum kitap çıktıktan sonra bazı insanlar rahatsız olacaktır."
MHP'nin eski Genel Muhasibi Mehmet Doğan, son günlerde gündemi alt üst edenler arasında. "Gölgedeki Adam" adlı kitabında kapatılan RP'nin yasaklı lideri Necmettin Erbakan hakkında bir dizi çarpıcı olay sıralayan Doğan, büyük tartışma yarattı. Mehmet Doğan, kitabında özellikle MSP'li Abdullah Tomba'nın ağzından verdiği sözlerle yankı uyandırdı. Doğan'a göre Erbakan'la görüşen Tomba, bir gün öfkeyle odasına girip şunları söylemişti: "Erbakan'ı döveceğim. Bir sene cezaya razıyım. Kaç tane vurayım? Çünkü Türklüğü savunanların kafir olacağını söyledi!"
Müftüoğlu Evren'i "PİR" konuşturdu ESKİ ülkücülerden Rıza Müftüoğlu'nun "Copların Askerleri" kitabı, yakın tarihteki pekçok bilinmeyen noktayı aydınlatarak ülke gündemini günlerce meşgul etti. Alparslan Türkeş'in hapisten kaçırma planları yapıldığını, Genelkurmay'a baskın yapılacağını ve Kenan Evren'e suikast düzenleneceğini yazan Müftüoğlu, kitabında pekçok isim vererek herkesi tartışmanın içine çekti.
Kitaptaki ayrıntıların basında yer alması üzerine konuşan Kenan Evren de kendisinin öldürülmesi durumunda hapisteki MHP'lilerin öldürülmesi için emir verdiğini açıklayınca ortalık iyice karıştı. Bu tarihi ölüm emrinin resmen açıklanması üzerine hayrete düşen sözkonusu MHP'liler, konuşmalarıyla medyada geniş yer aldı. Nurettin Ersin'in tüm bunları yalanlaması ise tartışmaya başka bir boyut kazandırdı.
Share:

0 commentaires:

Post a Comment

Popular Posts

ما هو افضل مسلسل لسنة 2020 ؟
مسلسل الهندي مملكة الحب
مسلسل تركي الحفرة
مسلسل وادي الذئاب
Created with Quiz Maker

Blog Archive

Pages

Theme Support