بطل فلم وادي الدئاب

Wednesday, January 22, 2014

Kod adı ’Yeşil’e lacivert operasyon 2014

İstanbul Beşiktaş'ta yapılan ’Lacivert’ isimli operasyonda 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın oğlu Murat Yıldırım ve 15 kişi gözaltına alındı. Çetenin haraç, çek-senet ve cinayet olaylarına karıştığı, Mahmut Yıldırım'ın ise operasyondan 15 dakika önce evden ayrıldığı öne sürüldü.

SUSURLUK Skandalı'nın en önemli aktörlerinden "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın oğlu Murat Yıldırım, Özel Hareket Timleri'nin de katıldığı ve ’Lacivert’ ismi verilen bir operasyonla dün sabaha karşı Beşiktaş'taki evinde gözaltına alındı. Apartman sakinleri, polise verdikleri ifade, Mahmut Yıldırım'a benzettikleri bir kişinin oğlu Murat Yıldırım ile kaldığı evden operasyondan 15 dakika önce ayrıldığını söylediler. Murat Yıldırım'ın, telefon konuşmalarında babasına ait lakapları sık sık kullandığı da polis tarafından belirtildi. Murat Yıldırım ile birlikte aynı evde 6 kişi yakalandı. Operasyonda, adam kaçırma, haraç ve silahlı yaralama olaylarına karıştığı öne sürülen 15 kişi gözaltına alındı.

TEHDİT ETMİŞLER

Delta Sigorta Şirketi'nin ortaklarından Habib Durmuş, Mayıs ayında kimliği belirsiz üç kişi tarafından Selamiçeşme'deki işyerinde silahlı saldırıya uğradı. Bacaklarından yaralanan Durmuş, ifadesinde, "Kefil olduğum 1 milyon 500 bin YTL'den dolayı bir süredir tehdit ediliyordum. Beni "Yeşil"in oğlu Murat Yıldırım vurdurdu" dedi. Bunun ardından soruşturmayı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yürütmeye başladı. Savcılık izniyle 8 ay boyunca telefon trafiği izlenen Murat Yıldırım ve çetesine yönelik operasyon dün sabaha karşı başlatıldı. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile aralarında Özel Hareket Timleri'nin de bulunduğu yaklaşık 100 polis, 7 noktaya operasyon düzenledi. Dün sabah 05.30'da Beşiktaş Dikilitaş’taki bir apartman dairesine düzenlenen baskında, Murat Yıldırım ile 6 adamı gözaltına alındı, bir Kalaşnikof, iki tabanca ele geçirildi.

BABASININ LAKAPLARINI KULLANIYOR

Baskının yapıldığı apartmanın sakinleri polise, "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın gazetelerde çıkan fotoğraflarına çok benzeyen bir kişinin de bu evde yaşadığını, ancak operasyondan 15 dakika önce evden ayrıldığını söylediler. Polis yetkilileri, telefon izlemeleri sırasında Murat Yıldırım'ın, babası Mahmut Yıldırım'ın geçmişte kullandığı, "Ağa" ve "Hacı" lakabını telefonda sık sık telaffuz ettiğini kaydetti.

Murat Yıldırım ve çetesinin tehdit, çek senet tahsilatı, haraç, ihaleye fesat karıştırmak, adam yaralama, cinayet ve adam kaldırma gibi olaylara karıştığı öne sürüldü. Çetenin, İstanbul dışında da eylemleri olduğu kaydedildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Sır fotoğraf
Mahmut Yıldırım ile emekli Binbaşı Ahmet Cem Ersever Güneydoğu'da birlikte çalışmış, ikilinin arasına daha sonra husumet girmiş, Ersever'in 1993'de öldürülmesinde Yeşil'in parmağı olduğu ileri sürülmüştü. Bazı kaynaklar Aktüel’de yayımlanan ve AP tarafından da servise konan fotoğraftaki kişinin Yeşil olmadığını iddia etmişti.

İlk gözaltı 1998’deydi
20 Ekim 1998'de Ankara'da genel arama yapan polis ekipleri, bir arabada silah ele geçirdi. Arabada bulunan 18 yaşındaki Murat Yıldırım ve Adem Özbay gözaltına alındı. Murat Yıldırım'ın, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın oğlu olduğu belirlendi. Yıldırım, sorgusunda babası ile iki yıldır görüşmediğini öne sürmüştü. Daha sonra 3 kez gözaltına alındığı kaydedilen Murat Yıldırım'ın ismi en son Habib Durmuş'un Kadıköy'deki işyerinde silahlı /_newsimages/1072918.jpgsaldırıya uğraması sırasında geçti

2 aydır bu evde kalıyordu

’YEŞİL’ kod adlı Mahmut Yıldırım’ın son anda kaçtığı, Beşiktaş, Dikilitaş, Yeni Gelin Sok. Gül Apartmanı, No: 15/10’daki dairede 2 aydır kaldığı bildirildi. Apartmanın yöneticisi Asım Arabul, "2 ay önce bu daireye 2 kişi taşındı. Daireyi kiralayan kişi adının Fatih Yıldırım olduğunu söyledi. Beraber kaldığı kişiyi çok az gördüm, adını da bilmiyorum. Apartman aidatını ilk ay ev sahibi ödedi, bu ay da kiracılar ödedi. Şüpheli bir hareketleri yoktu. Çok gelen giden olmazdı" dedi.
Share:

0 commentaires:

Post a Comment

Popular Posts

ما هو افضل مسلسل لسنة 2020 ؟
مسلسل الهندي مملكة الحب
مسلسل تركي الحفرة
مسلسل وادي الذئاب
Created with Quiz Maker

Blog Archive

Pages

Theme Support