بطل فلم وادي الدئاب

Thursday, January 23, 2014

Cansel Elçin Hayatı 2014

cansel elcin hayatı
Cansel Elçin Hayatı
Doğum Tarihi: 20 Eylül 1973 Doğum Yeri: Tire-İzmir Mesleği: Türk sinema, tiyatro ve televizyon oyuncusu.
Cansel Elçin, 1982 yılından bu yana Paris’te yaşamını sürdürüyor. İlk ve orta eğitimini Paris’te Lycée Racine’de tamamladıktan sonra, aile işini devam ettirmek üzere ekonomi ve sosyal bilimler okudu. Bir süre ticaretle uğraşsa da akşam kursları ile başladığı tiyatroya, Fransa’nın önde gelen tiyatro okullarından Ecole Florent’e yazılarak devam etti. Gerard Depardieu, Sophie Marceau, Isabelle Adjani gibi isimlerin ders verdiği Ecole Florent’te Audrey Tautou’yla aynı sınıfta okuyan oyuncu, daha sonra New York’tan gelen ve Actor’s Studio’u kuran Lee Strasberg’in oğlu John Strasberg ile Jack Garfeinden sinema ve tiyatro dersleri aldı.
Okulu dereceyle bitirmesiyle birlikte, Fransa’nın çeşitli bölgelerinde birçok temsilde sahne alarak profesyonel tiyatro yaşamına adım attı. Tiyatronun yanı sıra çeşitli reklam ve sinema filmlerinde de rol alan sanatçı, aynı zamanda senaryosunu kendisinin yazdığı ve yönetmenliğini de üstlendiği Papillon adlı kısa bir film çekti.
Bir temsilde kendisini izlemeye gelen Ferzan Özpetek ile tanışan Cansel Elçin, yönetmenin Haremsuare adlı filmiyle kamera arkasında cast oluşumu, ve çekim konusunda deneyim kazandı, bu paylaşım ayrıca kendisine Türkiye’nin önde gelen kadın yönetmenlerinden Tomris Giritlioğlu ile çalışma fırsatı da sundu. Tomris Giritlioğlu ile tanışmasıyla birlikte Türkiye’de oyunculuğa başladı ve Kırık Kanatlar adlı dizi ile Türkiye’de sanat hayatını sürdürmeye karar verdi. Bu sezon Hatırla Sevgili adlı televizyon dizisi ile kamera karşısına geçen sanatçının rol aldığı, Yağmur ve Durul Taylan kardeşlerin yönettiği Küçük Kıyamet adlı sinema filmi 22 Aralık 2006 tarihinde gösterime girmiştir. Son olarak Özhan Eren’in yönettiği 120 adlı filmde Süleyman Teğmen olarak karşımıza çıkmıştır. Daha Sonra yapımcılığını, yönetmenliğini ve senaryosunu üstlendiği sinema filmi Kampüste Çıplak Ayaklar’ Ekim 2009′da gösterime girmiştir. 2010′da da Gönülçelen adlı televizyon dizisi ile karşımıza çıkan oyuncu ayrıca Sertap Erener’in Bir Damla Gözlerimde adlı şarkısının klibinde de oynamıştır. 4 Şubat 2011′de gösterime giren Aşk Tesadüfleri Sever filiminde konuk oyuncu olarak yer almıştır.
Filmleri:
Aşk Tesadüfleri Sever
Ada
120
Kampüste Çıplak Ayaklar
Küçük Kıyamet
L’equilibre De La Terreur
Tu Vas Rire Mais Je Te Quıtte
A Plus Pollux
L’art (Delicat) De La Seductıon
Le Cœur A L’ouvrage
Harem Suare (Le Dernier Harem)
Irma Vep
Navarro–Une Femme Aux Abois
La Crim’
Route De Nuit
Dizileri:
Kötü Yol
Yalancı Bahar
Gönülçelen
Cennetin Çocukları
Hatırla Sevgili
Kırık Kanatlar
Yönettiği Filmler:
Kampüste Çıplak Ayaklar
Papillon – Kelebek
Share:

0 commentaires:

Post a Comment

Popular Posts

ما هو افضل مسلسل لسنة 2020 ؟
مسلسل الهندي مملكة الحب
مسلسل تركي الحفرة
مسلسل وادي الذئاب
Created with Quiz Maker

Blog Archive

Pages

Theme Support