بطل فلم وادي الدئاب

Friday, October 25, 2013

Ktorí kórejskí idoli vedia najlepšie po čínsky? 2013

Ktorí kórejskí idoli vedia najlepšie po čínsky?Stránka kpopstarz.com vyberala spomedzi kórejských idolov, ktorí majú podľa nich tú najlepšiu čínštinu. Možno nie je prekvapením, že si vybrali členov z podskupiny Super Junior-M.

Super Junior-M FOTO: wonderfulgeneration.net
Od prvých debutov kórejských skupín v Číne po dnešok je známe, že každému idolovi sa hodí nejaké to čínske slovíčko, aby nepôsobil v televízii trápne. Je samozrejme pravidlom, že predtým než skupina debutuje v Číne či na Taiwane, musí vedieť po čínsky. Nielen preto, aby mal lepšiu výslovnosť v pesničkách, ale aj pre dorozumievanie sa v televíznych show.
Dnes existuje veľa k-popových skupín, ktoré debutovali v Číne či na Taiwane. No ktorý z nich má najlepšiu čínštinu?

Skupina Super Junior ešte v roku 2008 založila podskupinu Super Junior-M, ktorú okrem pôvodných členov tvorili aj ďalší dvaja: Zhoumi, ktorý pochádza z Číny a Henry, ktorý vie plynule po čínsky. Samozrejme, že kvôli propagácii albumov a pesničiek sa museli všetci členovia naučiť po čínsky. V roku 2011, keď vydali singel "Perfection", podskupina strávila niekoľko týždňov na Taiwane, kde si vylepšovali tento jazyk. Aj to im pomohlo najmä v roku 2013 v komunikácii s čínskymi a taiwanskými médiami a fanúšikmi. Zhoumi a Henry po čínsky už vedeli, no ostatných členov bolo potrebné naučiť tento jazyk. Nejeden z nich sa nahneval a vyhlásil, že ďalej sa učiť nebude.

Zo všetkých Super Junior-M členov má najlepšiu čínštinu Kyuhyun. Niekedy majú ľudia pocit, akoby pochádzal z Taiwanu či Číny, pretože rozpráva tak dobre, akoby to bol jeho rodný jazyk. Behom propagácií albumu "Too Perfect" si získal Kyuhyun veľa pozornosti, keďže dokázal rýchlo a bez problémov odpovedať. V zábavných show si Kyuhyun robí srandu v čínštine a dokonca vie naživo zaspievať silnú pieseň od taiwanského speváka A-Mei.
Z ostatných členov Super Junior-M je najusilovnejší Ryeowook. Ten si dokonca píše svoj denník tak, že používa niektoré čínske slovíčka. Siwon spolu s Donghaem si v roku 2011 zahrali v taiwanskom seriáli "Skip Beat", kde sa ich čínština ešte viac zlepšila. Donghae je takisto známy tým, že po čínsky vie povedať najmä sladké frázy ako: "Stretnem vás v mojich snoch".
V poslednej dobe sa k-pop rozširuje do čínsky hovoriacich krajín, preto sa idoli učia radšej po čínsky, akoby mali používať prekladateľov. V prípadoch prekladateľov často dochádzalo k trápnym situáciam a niektorí ľudia ich aj odsudzovali za to, že neovládajú ich jazyk.
Share:

0 commentaires:

Post a Comment

Popular Posts

ما هو افضل مسلسل لسنة 2020 ؟
مسلسل الهندي مملكة الحب
مسلسل تركي الحفرة
مسلسل وادي الذئاب
Created with Quiz Maker

Blog Archive

Pages

Theme Support