بطل فلم وادي الدئاب

Monday, July 29, 2013

Kurtlar Vadisi Pusu senaristi Bahadır Özdener, oyuncular Kenan Çoban ve Ayşe Çiğdem Batur önceki gün Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileriyle bir söyleşi gerçekleştirdi. 2013

Kurtlar Vadisi Pusu senaristi Bahadır Özdener, oyuncular Kenan Çoban ve Ayşe Çiğdem Batur önceki gün Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileriyle bir söyleşi gerçekleştirdi.


Fakülte binasının konferans salonunda yapılan söyleşiyi, fakülte bünyesinde faaliyet gösteren Mola Kulübü organize etti. İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin yoğun ilgisiyle karşılaşan Vadi ekibi öğretim görevlileri tarafından da yakın ilgi gördü.

Fakültenin Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Safi Arpakuş söyleşiden önce Vadi ekibini odasında ağırladı. Yapılan kısa süreli sohbette Arpakuş; Kurtlar Vadisi yapımlarının ülkeye hizmet ettiğini belirtti.

İslam Tarihi bölümünden Doç. Dr. Nuh Arslantaş ise hem söyleşinin moderatörlüğünü yaptı, hem de esprileriyle Vadi ekibine ve öğrencilere keyifli anlar yaşattı.

KIZ ÖĞRENCİLERDEN BÜYÜK İLGİ

İlahiyat öğrencileri salonu hınca hınç doldurdu. Söyleşinin en dikkat çekici yanı ise kız öğrencilerin çoğunlukta olmasıydı. Sordukları sorulardan, sıkı birer Kurtlar Vadisi Pusu seyircisi oldukları anlaşılan İlahiyat öğrencileri, Bahadır Özdener'i senaryoyla ilgili soru yağmuruna tuttu.

Özdener’in açılış konuşması söyleşiye damgasını vurdu. Özdener; Türkiye ve dünyanın içinde bulunduğu şartların, Kurtlar Vadisi gibi bir yapımı ülkede zorunlu kıldığını anlatırken; “Keşke Türkiye’de bir takım şeyler kötü gitmeseydi de biz bu diziyi çekmek durumunda kalmasaydık” ifadesini kullandı. Özdener; “Sahte silahlarla ve sahte mermilerle çekilen dizi ülkede ve dünyada çok şeyin değişmesine sebep oldu.“ yorumunu yaptı.

VADİ’NİN HOLLYWOOD YAPIMLARINDAN FARKI

Kurtlar Vadisi Pusu’nun ve Vadi’nin film serilerinin kalitesinin üst düzeyde olduğunu vurgulayan Özdener, “kalite olarak Hollywood yapımlarına çok yaklaştık, ancak Polat Alemdar ve ekibinin Hollywood yıldızlarından çok büyük bir farkı var. Onlar kendileri için yaşarlar, Vadi oyuncuları birbirleri için yaşarlar. Onların kovboyları yalnızdır, Vadi’nin kovboyları yalnız değildir. Polat’ı Polat yapan Abdülhey’le Memati’nin ona olan sadakatidir. Sevdiği kadını uzaktan da sevebilmesidir.”

Özdener’e göre tüm bu mesajlar seyircinin zihninde kodlanır. Özellikle Ömer Baba’nın söylemleri başlı başına bir bilinçaltı okuludur. Polat Alemdar ve arkadaşları arasında sergilenen saygı, sevgi, itaat,sadakat ve cesaret üzerine kurulu diyaloglar da dizide özellikle ön plana çıkarılmaktadır.

Bahadır Özdener bu sözlerini desteklemek üzere şu olayı anlattı:

“Kazakistan’da akşam ezanı vakti yaşlı bir teyze koştura koştura evine gitmektedir. Teyzeye sorarlar; Nereye böyle acele acele?

Teyze, o zamanlar çok revaçta olan yine PANA film yapımı olan Deliyürek dizisini seyretmeye gittiğini söyler. Teyzenin bu cevabı şaşkınlıkla karşılanır; “Teyze hadi gençler, erkekler izliyor da, sen bu yaşta neden bu kadar heyecanla takip ediyorsun? Teyzenin cevabı çok manidardır: “Çünkü o sevdiğini, babamın anamı sevdiği gibi seviyor!”

ARAP BAHARI FİLMİ GELECEK Mİ?

Söyleşi boyunca İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin yerinde ve nokta atışı soruları Vadi ekibinin de beğenisini topladı.

Oyuncuların Vadi’ye nasıl girdiklerini, onların özel hayatlarına dair merak ettikleri bazı detayları, senaryo yazılırken toplumsal değerlerin gözetilip gözetilmediğini, yine senaryo yazılırken dizinin yayınlandığı Arap ülkelerinin hassasiyetlerinin göz önüne alınıp alınmadığını ve tabi ki Arap Baharı’nı sordu İlahiyat öğrencileri.

Arap Baharı hakkında film yapılıp yapılmayacağı sorusuna Bahadır Özdener’in cevabı “şimdilik düşünmüyoruz” oldu. Özdener; “Mücadelemiz uzun vadeli, belki ileride bir gün şartlar gerektirir, ilgi çekici bir hale gelirse o zaman bir Arap Baharı filmi belki düşünülebilir” şeklinde konuştu.

POLAT DA HATA YAPAR

"Gayri meşru çocuk Polat'a yakıştı mı?" sorusu söyleşinin en çarpıcı sorularındandı.

Senarist Bahadır Özdener bu soruya şöyle cevap verdi: "Polat'a bu hatayı bile bile yaptırdık. Kimseye yan gözle bakmamış bir karakter, evliya gibi kutsal Polat algısını yıktık. Aynı zamanda yapılan bu tür hataların bir bedeli vardır her zaman. Polat da bu bedeli ödeyecek. Belki de bu yüzden sevdiği kızı kaybedecek. İnsanlara bilinçli olarak bu mesajı vermeye çalıştık."

YURTDIŞINDAN GELEN ÖĞRENCİLERDEN VADİ’YE BÜYÜK İLGİ

Söyleşi salonunda yurtdışından gelen çok sayıda öğrenci de hazır bulundu. Azerbaycan’lı Kırgızistanlı, Afrikalı öğrenciler Vadi ekibine hem sorular sordular, hem de onlarla fotoğraf çektirebilmek için sıraya girdiler.

Bir Azeri öğrencinin sorusu şöyleydi: “Kurtlar Vadisi Azerbaycan’da yüzde 70 oranında izleniyor, sizleri çok seviyorlar. Acaba Azerbaycan’da da bir bölüm ya da sahne çekmeyi düşünür müsünüz?

Bahadır Özdener’in bu soruya verdiği cevap heyecan vericiydi: “Çok isteriz. Hatta Karabağ filmi çekmeyi de düşündük. İnşallah olur”

Soru cevaplar esnasında zaman zaman duygusal anlar yaşanırken, zaman zaman da salonda kahkahalar yankılandı. Oldukça keyifli geçen söyleşinden enstanteneleri yazete.com’da olacak.
Share:

0 commentaires:

Post a Comment

Popular Posts

ما هو افضل مسلسل لسنة 2020 ؟
مسلسل الهندي مملكة الحب
مسلسل تركي الحفرة
مسلسل وادي الذئاب
Created with Quiz Maker

Blog Archive

Pages

Theme Support