بطل فلم وادي الدئاب

Monday, July 15, 2013

Kurt Kanunu dizi oldu Kemal Tahir’in meşhur romanlarından “ Kurt Kanunu”, Kurtlar Vadisi’nin yapımcıları Pana Film tarafından dizi haline getirildi.




Kemal Tahir’in meşhur romanlarından “ Kurt Kanunu”, Kurtlar Vadisi’nin yapımcıları Pana Film tarafından dizi haline getirildi. TRT 1’de 7 Şubat Salı akşamı ekrana gelecek dizinin, romanda anlatılan dili, sinematografik açıdan nasıl ele alacağı şimdiden merak konusu oldu.
Roman, İzmir Suikastı merkezinde dönemin iç hesaplaşmalarını, Cumhuriyet kadrolarının yol ayrımını, İttihatçılar arasındaki çekişmeyi, mücadeleyi ve yapılan tasfiyeleri yalın bir dille anlatıyordu. Yakın çağın tartışmalı konularından olan ve tartışmaların hep merkezinde olan bu olay ve sonrasının dizide hangi örgü ve anlatımla izleyiciyle buluşacağını ve başarılı olup olmayacağını bekleyip göreceğiz.
Kemal Tahir’in hayal kırıklıklarını da gizlemediği bu önemli romanı beyaz perdeye aktarmanın da ayrı bir cesaret olduğunun altını çizelim. Dizinin tarih danışmanlığını Türkiye’de yakınçağ denince akla gelen isimlerin başında gelen ve alanının en iyilerinden olan Prof. Dr. Vahdettin Engin’in yapması da hayli önemli bir durum. İlk bölüm fragmanıyla büyük ilgi gören dizi, sosyal medyada da en çok ilgi çeken konuların başında geliyor.
TRT 1’de Salı akşamları saat 22.00’da izleyiciyle buluşacak olan Yapımcılığını Pana Film’in, yönetmenliğini Yasin Uslu’nun üstlendiği Kurt Kanunu’nda başrolleri Ümit Acar, Ali Başar, Pelin Akil, Bahar Kerimoğlu ve İlker Kızmaz paylaşıyor. Kurt Kanunu’nun oyuncu kadrosunda Ahmet Somers, Funda İlhan, Göker Ersivri, Seda Yıldız, Uğur Arslanoğlu, Halil İbrahim Kalaycıoğlu, Ferhat Yılmaz, Yüksel Arıcı, Ferda İşil gibi isimler yer alıyor.
Share:

0 commentaires:

Post a Comment

Popular Posts

ما هو افضل مسلسل لسنة 2020 ؟
مسلسل الهندي مملكة الحب
مسلسل تركي الحفرة
مسلسل وادي الذئاب
Created with Quiz Maker

Blog Archive

Pages

Theme Support