بطل فلم وادي الدئاب

Saturday, July 27, 2013

Abdullah Çatlı'nın kardeşi Zeki Çatlı: 12 Eylül'de 'evet' oyu verip rövanşı alacağız (ÖZEL) 2013

Susurluk kazasında hayatını kaybeden Abdullah Çatlı'nın kardeşi ve Büyük Birlik Partisi MKYK üyesi Zeki Çatlı, Anayasa değişikliği paketine 12 Eylül tarihinde 'evet' yönünde oy kullanarak cuntacılardan rövanşı alacaklarını söyledi.Çatlı, "Bizim gibi 12 Eylül döneminde gadre uğramış ailelerin bu cuntacılardan hesap sormak hakkıdır. Bu hakkı da kim veriyorsa ona da teşekkür ederiz. Bundan dolayı oyumuz 'evet' olacak." ifadelerini kullandı.
Zeki Çatlı Anayasa değişliği referandumuyla ilgili Cihan Muhabiri'ne açıklamalarda bulundu. Çatlı, referandum tarihinin 12 Eylül olmasının çok manidar olduğunu belirterek, "12 Eylül bizi çok etkileyen bir tarih oldu. 30 yıl sonra sanki insanlar rövanşı alacalar gibi hissediyorlar. Bunları yaşayanlar hissediyordur. Bu yüzden oyumuz 'evet' olacaktır. Bu şekilde arkadaşlarımıza olayı anlamayan, bilememiş veya yanlış algılamış arkadaşlarımıza, bunu telkin edeceğiz. Gerekli yerlerde gerek şahsi, gerek parti programlarında bahsedeceğiz." dedi.
Referandumun bir AK Parti oylaması olmadığını ifade eden Çatlı şunları söyledi: "Anayasa değişiklik paketinin içindeki doluluk oranına bakmak lazım. Paketin içerisinde eksikliklerde olsa demokrasinden yanayız, daha çok demokrasiden yanayız. Bu yüzden paketi olumlu görüyoruz. Elbette eksiklikleri var ama herkes bardağın dolu tarafına baksın. Paketle birlikte bir kanun bile değişse insanların lehine o bile bir avantajdır. Çalışmalarımız 'Evet'e yönelik olacaktır."
CUNTACILARA HESAP SORMAK ÖZLEMİMİZDİR
12 Eylül döneminde birçok işkenceye maruz kaldığını dile getiren Çatlı, "O dönemde birçok işkence yöntemini tatmak acıda olsa bize nasip oldu. Elektrik şoklamasından, üzerimizde sigara söndürmeye kadar çok türlü işkence gördük. Avucumun içinde sigara söndürdüler hala izini taşıyorum. Cuntacılardan hukuki çerçevede hesap sormak bizim özlemimizdir. Bizim gibi 12 Eylül döneminde gadre uğramış ailelerin bu cuntacılardan hesap sormak hakkıdır. Bu hakkı da kim veriyorsa ona da teşekkür ederiz. Bundan dolayı oyumuz 'evet' olacak. Çünkü bizim canımız yandı. Kan verdik can verdik. Anamız, babamız sorgudan geçti. Bunları yaşamayan bilmez." dedi.
Share:

0 commentaires:

Post a Comment

Popular Posts

ما هو افضل مسلسل لسنة 2020 ؟
مسلسل الهندي مملكة الحب
مسلسل تركي الحفرة
مسلسل وادي الذئاب
Created with Quiz Maker

Blog Archive

Pages

Theme Support