بطل فلم وادي الدئاب

Thursday, June 20, 2013

Drej Ali'ye karşı Mehmetçik


Drej Ali'ye karşı Mehmetçik

Bayındırlık Bakanlığı, mafya babası Drej Ali'nin korkusuyla ihaleye katılım olmayınca, otoyol tesislerini Mehmetçik Vakfı'na bağışladı
İSTANBUL/ANKARA - Devlet Drej Ali'yi engelleyemeyince Kurtköy'deki Opet dinlenme tesislerini Mehmetçik Vakfı'na tahsis etti. Son bir yılda otoyol üzerindeki dinlenme tesisleri ihalelerine Drej Ali lakaplı Ali Yasak'tan korktuğu için kimsenin girmeye cesaret edemediğini belirten Bayındırlık Bakanı Yaşar Topçu, tesisin yine aynı kişinin adamlarının eline geçmesi üzerine ihaleyi iptal ettiklerini belirtti.
Üç cinayet işlendi

Tesislerin Mehmetçik Vakfı'na teslim edilmesi sırasında konuşan Topçu, bir yıl içinde söz konusu tesis ve diğer tesislerin iki kez ihaleye çıkarılmasına rağmen hiç kimsenin iheleye girmediğini belirtti. Kurtköy Opet tesislerinde yakın zamanda üç cinayet işlendiğini hatırlatan Topçu, tesisin yine aynı şahsın adamlarının eline geçmesi üzerine ihaleyi iptal ettiğini söyledi. Topçu, yıllık 3-4 milyon dolarlık bir gelire sahip olan bu tesisin memleket ve millet için fevkalade önemli bir hizmet veren Mehmetçik Vakfı'na verilmesini kararlaştırdığını anlattı.

Bakan Topçu, Kurtköy Opet tesislerinin park alanlarıyla birlikte Mehmetçik Vakfı'na pazarlık usulüyle verildiğini ve bu konudaki sözleşmenin Karayolları Genel Müdürlüğü ile imzalandığını bildirdi. Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Zeki Doğanay da, Bayındırlık ve İskân Bakanı Topçu'yu makamında ziyaret ederek, tesisin vakfa verilmesinde sağladığı katkı dolayısıyla kendisine bir plaket verdi.

Şehit ailesine katkı

Doğanay, vakfın, 2 binin üzerinde gazi ve bir o kadar da şehit ailesine her ay toplam 130-140 milyar liralık yardımda bulunduğunu belirtti. Daha önce hiçbir devlet destekli gelirleri olmadığını ifade eden Doğanay, Kurtköy Opet tesislerinin kendilerine verilmesiyle ilk kez vakıf gelirlerine devlet katkısının sağlanmış olduğunu söyledi. Doğanay, sağladığı katkı dolayısıyla Bayındırlık ve İskân Bakanı Yaşar Topçu'ya bir plaket verdi.

Adı: Ali Yasak
Ali Yasak, namı diğer 'Drej Ali', 1958 doğumlu. Urfa Eğitim Enstitüsü'nde okurken Ülkücü Gençlik Derneği Başkanlığı yaptı. 1980'li yıllarda 'ülkücü mafya'da 'baba' mertebesine terfi etti. Susurluk Raporu'nda adı 'Çiller Özel Örgütü' içinde geçiyor. İddialara göre, Abdullah, Çatlı, Haluk Kırcı, Sami Hoştan, Mehmet Gözen, Alaattin Çakıcı, Sedat Peker gibi isimlerden oluşan ve Mehmet Ağar ve Korkut Eken'in yönlendirdiği örgütlenmenin tetikçilerinden. Abdullah Çetin'in ifadesine göre, 'çete'nin uyuşturucu trafiğini o yönetiyor. Sedat Bucak ile yakın ilişkide olduğu da öne sürülüyor.

Share:

0 commentaires:

Post a Comment

Popular Posts

ما هو افضل مسلسل لسنة 2020 ؟
مسلسل الهندي مملكة الحب
مسلسل تركي الحفرة
مسلسل وادي الذئاب
Created with Quiz Maker

Blog Archive

Pages

Theme Support