بطل فلم وادي الدئاب

Thursday, June 20, 2013

Çakıcıya Ergenekon sorgusu Çakıcı'ya Ergenekon sorgusu


Çakıcıya Ergenekon sorgusu

Çakıcı'ya Ergenekon sorgusu

Cezaevinde tutuklu bulunan Alaattin Çakıcı da Ergenekon'a bulaşmış olabilir mi?
Ergenekon Soruşturması kapsamında hergün başka bir isim sorguya alınıyor. Gazeteci Güler Kömürcü'den Drej Ali'ye, emekli askerlerden, Yasin Hayal'in avukatına kadar birçok kişi sorgulandı... Son olarak İlhan Selçuk ve Kemal Alemdaroğlu bir geceyarısı operasyonuyla "derin sorguya" çekildi ve ardından salıverildi.

Ergenekon operasyonu kapsamında "yeraltı"yla ilişkileri bilinen kişilerin de sorgusuna başvuruldu. Sedat Peker, Hadi Özcan, Yaşar Öz, Semih Tufan Gülaltay ve Durmuş Anucin'in de İstanbul'da ifadeleri alınmıştı.

Şimdi de "Organize suç örgütü elebaşı" Alaattin Çakıcı'nın Ergenekon soruşturması kapsamında nedeniyle ifadesi alınıyor...

Tutuklu bulunduğu Kandıra F Tipi Cezaevi'nden jandarmalar tarafından Beşiktaş'ta bulunan İstanbul Adliyesi'ne getirilen Çakıcı, ardından soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün odasının bulunduğu kata çıkartıldı. Soruşturma çerçevesinde Çakıcı'nın ifadesine başvurulacak.

Alaattin Çakıcı'nın adliyeye getirildiği sırada, kardeşi Gençağa Çakıcı'nın da adliyeye geldiği görüldü.

ÇAKICI KİMDİR?

Türkiye çapında faaliyet gösteren ve "ülkücü baba" olarak tanımlanan Alaattin çakıcı Çakıcı, yine ünlü babalardan önce Dündar Kılıç'ın kızı Uğur Kılıç'la evlendi. Ardından da karısını öldürttüğü gerekçesiyle hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarıldı.

1984'ten itibaren çek - senet tahsilatı yapan grupların liderliğini yapmaya başladı.

Canlı yayında DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'le ilgili yaptığı açıklamalarıyla Flash TV'nin basılmasına neden oldu.

Borsacı Adil Öngen'in yaralanması, Pamukbank Genel Müdürü Burhan Karaçam'a yönelik lav silahlı saldırı olayı, Emin Cankurtaran'ın vurulması, Cavit Çağlar'a yönelik suikast planlaması, Engin Civan'ın vurulması eylemlerinin azmettiricisi olan Çakıcı, kendisi gibi yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Nurullah Tevfik Ağansoy'un öldürülmesi olayında da azmettirici olarak arandı.

1992'de hazırlanan sahte pasaportla yurtdışına kaçtı. Adı, Susurluk soruşturmalarında da gündeme geldi. Soruşturmalarda, kendisinde sahte yeşil pasaport bulunduğu iddiaları ortaya atıldı.

41 kişinin ölümünden sorumlu tutulan Çakıcı, 17 Ağustos 1998'de Fransa'da yakalandı.

Çakıcı'nın yakalanmasından sonra ortaya çıkan kasetler, ANAP'lı Devlet Bakanı Eyüp Aşık'ın istifasına sebep olurken, Aşık ile birlikte Çakıcı'ya kaçması için uyarıda bulunduğu iddia edilen DYP'li Meral Akşener, MİT görevlisi Yavuz Ataç ve Bursalı işadamı Erol Evcil de suçlandı.

Fransa'daki cezaevinde 16 ay dünyayla iletişimsiz bir odada tutuklu kalan Çakıcı, 14 Aralık'ta kendi isteğiyle Türkiye'ye getirildi.
Share:

0 commentaires:

Post a Comment

Popular Posts

ما هو افضل مسلسل لسنة 2020 ؟
مسلسل الهندي مملكة الحب
مسلسل تركي الحفرة
مسلسل وادي الذئاب
Created with Quiz Maker

Blog Archive

Pages

Theme Support