بطل فلم وادي الدئاب

Thursday, June 20, 2013

Ali Yasak (Drej Ali)


Ali-Yasak-Drej-Ali-kimdir-1
Ülkemiz topraklarında son 50 yılda yaşayan en büyük mafya babalarından biri olan Ali Yasak, 1 Haziran 1956 tarihinde, Şanlıurfa’da dünyaya gelmiştir. Türkiye yeraltı dünyasında herkes onu ”Drej Ali” takma ismiyle tanımıştır. ”İnci Baba” lakaplı Mehmet Nabi İnceler’i vurması, ülkede büyük yankı uyandırmıştır.
Ünlü baron Ali Yasak, 1977 yılının 17 Aralık günü Ülkü Ocakları Derneği‘nin Urfa şubesinde Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmiştir. 1978 yılından sonra Şanlıurfa Eğitim Enstitüsü Öğrenci Derneği Başkanlığı yapmıştır. 1978 yılının sonlarına doğru ise kanunsuz siyasi eyleme katılmaktan dolayı emniyet görevlileri tarafından gözaltına alındı fakat 25 Ocak 1978 tarihinde yapılan duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. 1978 senesinin 26 Ocak günü kendisinden farklı görüş savunan kişilerle girdiği silahlı çatışmada çeşitli yerlerinden ağır şekilde kurşun yemiştir.
1988 yılında ülkemizdeki en büyük medya kuruluşlarından sayılan Milliyet Haber Gazetesi binasını öz kardeşi ile ilgili yapılan, asılsız bir haber nedeniyle ağır makinalı silahlarla adamlarına taratmıştır.
Ünlü baronun yaptığı en büyük faaliyet olarak tahmin edilen 1989 yılındaki İnci Baba’nın vurulması olayı herkesçe bilinen bir gerçek olsa da olayın ayrıntıları medyaya yansımamıştır.
Ünlü isimlerden Mahmut Şahin’in kızı Fatmagül Şahin’i öldürmekle tehdit etmek suçundan yargılandığı İstanbul Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı tarafından delil yetersizliği sebebiyle serbest bırakılmıştır.
Korkut Eken, Devlet Güvenlik Mahkemesi savcılığına verdiği 24 Şubat 1997 tarihli resmi kayıtlarda görülen ifadesinde, Abdullah Çatlı gibi Ali Yasak’ın da, 1987 – 1998 seneleri içerisinde Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından, yurtdışında terör örgütü PKK ile mücadele etmesi için kullanıldığını iddia etmiştir. Tehlikeli baron Ali Yasak, ”Susurluk Kazası” olarak bilinen büyük skandalın başrolündeki isimleri bir araya getiren öz kız kardeşinin düğünüyle de ülke gündemini uzun süre meşgul etmiştir.
2008 yılının 22 Ocak gününde  Ergenekon Davası” soruşturmalarının ”Dördüncü Dalga” isimli özel operasyonunda emniyet ve istihbarat yetkilileri tarafından gözaltına alınmıştır. Ali Yasak, şu an hala ”Silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan dolayı ilgili mahkemelerde yargılanıyor.
Share:

0 commentaires:

Post a Comment

Popular Posts

ما هو افضل مسلسل لسنة 2020 ؟
مسلسل الهندي مملكة الحب
مسلسل تركي الحفرة
مسلسل وادي الذئاب
Created with Quiz Maker

Blog Archive

Pages

Theme Support