0

الحصول على الجنسية التركية

كما هو الحال في كل الدول فان لتركيا شروطها الخاصة في منح الجنسية التركية. وهنا وبسبب ورود عدة اسئلة واستفسارات حول هذا الموضوع قامت ادارة الموقع (تركيا اليوم www.turkey2day.com) بتجهيز هذا الموضوع استنادا الى المواد القانونية التركية وبشكل موثق ودقيق حتى ننقل المعلومة الصحيحة الى القارىء الكريم .

حالات اكتساب الجنسية التركية :
اولا :
الولاده ، الطفل الذي يولد على الاراشي التركية يكتسب الجنسية التركية بغض النظر عن جنسية ابيه وامه .
ثانيا :
التبني ، في حالة قام تركي (او اسرة تركية) بتبني احد الاجانب (كل من هو غير تركي يعتبر اجنبي) فانه باكتمال شروط التبني يكتسب الشخص الجنسية التركية.
ثالثا :
اكتساب الجنسية بقرار من الجهات المختصة، ويتم ذلك باحد الطرق التالية :
1
. الاقامه في تركيا بشكل شرعي مدة خمس سنوات حتى تاريخ تقديم طلب الحصول على الجنسية التركية. (ملاحظه : خلال الخمس سنوات يجب ان لا يزيد مجموع فترات خروج الشخص خارج الحدود التركية مدة ستة اشهر. ولهذا استثناء في الحالات الخارجة عن الارادة كتعرض الشخص لحادث سير او عملية جراحية تستدعي مكوثه فترة اطول او في الحالات اللا ارادية كعدم المقدرة على العودة الى تركيا كما يحدث عند اخواننا في فلسطين فهذه تعتبر اسباب خارجة عن الاراده).

2. الزواج ، في حال توزج مواطن تركي من اجنبي فان المواطن الاجنبي يحصل على الجنسية التركية بعد ثلاث سنوات بتوفر الشروط التالية:
أ. ان يكون قد مضى على الزواج ثلاث سنوات وان يكون الزواج ما زال مستمرا .
ب. ان يكونوا يعيشون سويا كاسره .
ج. ان لا يكون يشكل خطرا على امن تركيا.
د. اذا توفي شريكه التركي (زوجته/زوجها) بعد تقديم طلب الجنسية فانه يتم الاستمرار في الاجاراءت .

3. يكتسب الجانب الجنسية التركية بقرار من مجلس الوزراء في الحالات التالية :
أ. من يساهم بتطوير الصناعة، الزراعة، التكنلوجيا، الثقافة، الرياضه، الاقتصاد التركي بشكل اساسي وفعال .
ب. الاشخاص الذي يعتقد انه من الضروري حصولهم على الجنسية .
ج. الاشخاص الذين يتم قبولهم كلاجئين .

4. يكتسب الجنسية التركية من هم من اصل تركي (من ايام الامبراطورية العثمانية) ، فبعد استوفاء الشروط الازمة وهي الخلو من الامراض السارية وعدم تشكيل خطر على امن تركيا. يمكنهم تقديم طلب الحصول على الجنسية التركية بارفاق ما يثبت انهم من اصل تركي مع الطلب.

الشروط الواجب توافرها في الشخص الذي يتقدم بطلب الحصول على الجنسية التركية :
1. ان يستوفي المدة الزمنية المطلوبة او ان يستوفي شروط احد حالات اكتساب الجنسية التركية .
2. ان يكون قد قرر العيش في تركيا .
3. شهادة صحية من وزارة الصحة تفيد خلوه من الامراض السارية ( كالايدز مثلا ) .
4. ان يكون على خلق .
5 . ان يكون قادر على تكلم اللغة التركية بما يكفي للتعامل .
6. ان يكون يملك عمل او مصدر دخل له ولمن يعولهم .
7. ان لا يكون يشكل خطرا على امن تركيا ، وان لا يكون قد تعرض للسجن في تركيا على خلفية جنائية .

تقديم طلب الحصول على الجنسية التركية :
1. لمن هم في تركيا (كالذي يقيم خمس سنوات او المتزوجون من تركي ويعيشون في تركيا) يتم تقديم طلب الحصول على الجنسية التركية بعد استيفاء الشروط الى دائرة الاجانب حيث يتم تقييم الملف من قبل لجنة مختصه بذلك وعند التاكد من استيفاء الشروط يتم رفع الملف الى مجلس الوزراء الذي يتخذ القرار.
2. لمن يعيشون خارج تركيا (كمن هم من اصل تركي او المتزوجين من مواطن تركي خارج تركيا) يتم تقديم طلب الحصول على الجتسية التركية في السفارة التركية او القنصلية التركية ان لم يوجد سفاره .

Türk vatandaşlığını elde

Olarak Türk vatandaşlığını vermek Türkiye'nin kendi açısından tüm ülkelerde durum böyledir. Ve burada ve çünkü sorularına ve bu konu ile ilgili sorular, Türk yasal belgelere dayanarak ve belgelenmiş doğru okuyucu Kur'an'a doğru bilgi iletmek sitesi (Türkiye bugün www.turkey2day.com) konu işleme yönetiminin daha vardı.

Türk vatandaşlığı durumlarda Edinme:
İlk doğum, Türk Alarashi doğmuş bir çocuğun ne olursa olsun babası ve annesinin milliyeti Türk vatandaşlığını kazanabilir.
İkincisi: benimsenmesi, kabul etmek (ya da Türk aile) Türk bir yabancının (tümü Türk olmayan yabancı addedilen) durumunda, bu kabulü kişinin Türk vatandaşlığı kazanır koşullarının tamamlanmasıdır.
Üçüncüsü: yetkili makamların kararı ile vatandaşlığın kazanılması ve bu aşağıdaki yollardan biriyle yapılır:
1. Beş yıl kanuni Türkiye'de Residence Türk vatandaşlığı için başvuru teslim tarihine kadar. (Not: Beş yıl boyunca altı ay boyunca Türk sınırı dışında bir kişi toplam süreleri aşmamalıdır olmadığı durumlarda bu istisna için onun fiyatının uzun gerektiren bir araba kazası veya cerrahi ya da Türkiye'ye dönmek için tahmin değil gibi istemsiz durumlarda kişi Ktard olacaktır. Filistin'deki kardeşlerimiz bu iradenin ötesinde nedenleri vardır zaman) olur gibi.

2. Evlilik, bir yabancı, yabancı vatandaşın Mj Türk vatandaşı üç yıl sonra Türk vatandaşlığını alırsa, aşağıdaki koşullardan durumu:
A. O üç yıl evli ve evlilik devam edildiğini.
B. Bir aile olarak birlikte yaşayan edilecektir.
C. Türkiye'nin güvenliği için bir tehdit olarak değil.
D. Vatandaşlığı için başvuruda sonra Türk ortağı (eşi / kocası) öldü, bu Alajarat devam edilir.

3. Aşağıdaki durumlarda Bakanlar Kurulu, Türk uyruğuna tarafı kararın Acquire:
A. Sanayi, tarım, teknoloji, kültür, spor, ağırlıklı olarak Türk ekonomisi ve etkili gelişimine katkıda bulunur.
B. Bu vatandaşlık için gerekli olduğuna inanıyorum insanlar.
C. Mülteci olarak kabul edilir insanlar.

4. Bir kriz ücretsiz ve bulaşıcı olmayan hastalıklar Türkiye'nin güvenliğine tehdit oluşturan koşulları karşılayan sonra, Türk kökenli Türk vatandaşı olmak (Osmanlı İmparatorluğu'nun gün) edinin. Onlar talebi ile Türk asıllı idi Belgesini eklemeyi Türk vatandaşlığı için başvuruda bulunabilirsiniz.

Türk vatandaşlığı için başvuruda kişi tarafından yerine getirilmesi gereken şartlar:
1. Yani gerekli zaman ya da Türk vatandaşlığını kazanma gereksinimlerini karşılayan bir uzunluk karşılar.
2. O Türkiye'de yaşamaya karar verdiğini belirtiyordu.
3. Bunu belirten Sağlık Bakanlığı Sağlık sertifikası bulaşıcı hastalıklar (AIDS gibi, örneğin) ücretsizdir.
4. Oluşturulmuş olmalıdır.
5. Işlemek için yeterli Türkçe dil konuşmak mümkün olun.
6. Onu ve onun bakmakla yükümlü için bir iş ya da bir gelir kaynağına sahip olun.
7. Türkiye'nin güvenliği için bir tehdit olarak değil, bir sabıka Türkiye'de hapse atıldı değil.

Türk vatandaşlığı için başvur:
1. Türkiye'de bulunanlar (beş yıl yaşayan veya Türkiye'de bir Türk ve yaşam evli gibi) yabancıların daire şartları karşıladıktan sonra Türk vatandaşlığı için başvuran bir ad hoc komite tarafından dosya değerlendirilir ve koşulların emin olduğunuzda vardır tanıştım dosya Bakanlar Kuruluna sunulur kim karar verir.
2. Türkiye'nin yaşayanlar dışında (biri gibi Türk kökenli ya da Türkiye dışında bir Türk vatandaşı ile evli) hiçbir Türk Büyükelçiliği olduğunu Türk Büyükelçiliği veya Konsolosluğu bir Türk Aljtsah için başvuran

Post a Comment

 
Top