بطل فلم وادي الدئاب

Wednesday, August 15, 2012

استقبل أبناء دولة مقدونيا أعضاء الفريق العامل في مسلسل ( وادي الذئاب ) Makedonya (Kurtlar Vadisi) dizi çalışma grubu üyelerinin insanların aldı












استقبل أبناء دولة مقدونيا أعضاء الفريق العامل في مسلسل ( وادي الذئاب ) التركي الشهير استقبال الفاتحين وذلك خلال زيارتهم ألاخيرة الى هناك بدعوة من جامعة البلقان الدولية وجمعية الثقافة والتربية والتعليم البلقانية .

وفي ميدان غوستيفار لم يتمكن بطل المسلسل ( بولات علمدار ) الذي يؤدي دوره الممثل التركي نجاتي شاشماز وزملائه من الممثلين ألاخرين في المسلسل من المسير الا بصعوبة بالغة بعد نزولهم من العربة التي أقلتهم حيث أحاط بهم ألالوف من المواطنين المقدونيين من ذوي ألاصول التركية من البوشناق وألارناؤوط وقد تدافعوا وهم يحاولون الوصول الى أعضاء الفريق العامل في المسلسل وعلى رأسهم ( بولات علمدار ) من أجل رؤيتهم عن قرب .

وقد توجه أعضاء الفريق العامل في المسلسل الى احدى التكايا التاريخية الواقعة بالقرب من ميدان غوستيفار لتناول مأدبة ألافطار التي أقيمت على شرفهم حيث صلوا هناك وتلوا ألادعية الرمضانية .

وألتقط المعجبون ألاف الصور مع أبطال المسلسل والذين تعاملوا مع معجبيهم ومحبيهم بمنتهى الود والمحبة ولم يبدوا أي تذمر أو تعب منتلبية طلبات ألالوف من محبيهم .

وقد زار فريق المسلسل مدينة أوسكوب حيث يوجد المعلم التاريخ المسمى ( بالجسر الحجري ) الذي يعد أحد الروائع المعمارية للمعماري التركي الشهير ( معمار سنان ) ثم زاروا بعد ذلك القلعة التاريخية الموجودة في تلك المنطقة والمسماة ( قلعة أوسكوب ) حيث استقبلهم ألالوف من المقدونيين وهم منتشرين على سطح هذه القلعة التاريخية وسفحها ويرددون بصوت واحد ( بولات – بولات ).

وحين سأل أعضاء فريق المسلسل المرافقين لهم من جامعة البلقان الدولية عن كيفية فهم هؤلاء المواطنين لأحداث المسلسل رغم عدم اتقانهم للغة التركية أجابوهم بأن هناك ترجمة باللغة ألارناؤوطية تظهر

على أسفل الشاشة .

وفي اليوم التالي توجه فريق المسلسل الى المعلم التاريخي التركي المسمى ( الخان المغلق ) حيث تناولوا مأدبة ألافطار التي أقيمت هناك على شرفهم مع 200 مدعو من أبناء منطقة أوسكوب وحال محاولتهم الخروج تزاحم ألالوف من المقدونيين حولهم وهم يصرخون بأعلى أصواتهم ( بولات – بولات ) مما اضطر المشرفون على جولة الفريق الى اعطاء ألاوامر باغلاق أبواب الخان وكانت الجموع الواقفة خارج الخان تردد بصوت واحد شكرا على مجيئكم الينا ... فبادرهم الممثل نجاتي شاشماز الذي يؤدي دور ( بولات علمدار ) في المسلسل بالقول بل حسنا فعلنا أن أتينا الى هنا لرؤيتكم .

وخلال الجولة كانت الجموع تخرج من ألازقة للترحيب بفريق المسلسل وهم يعبرون لهم عن محبتهم واعجابهم الشديد بالمسلسل .

وحسب وجهة نظر منظمي الزيارة فان ألاتراك قد عاودوا فتوحاتهم للبلقان ولكن ليس بالسيف والدرع والرماح هذه المرة بل بألاعمال التليفزيونية والسينمائية وقد أصبح ( بولات علمدار ) رمزا لهذه الفتوحات .

كما زار فريق المسلسل المعلم التاريخي التركي الذي يقع على بعد عشرون دقيقة بالسيارة من مدينة أوسكوب وهو احدى التكايا الصوفية التي يمتد عمرها الى أكثر من خمسة قرون والمسماة ( هارباتي بابا ) حيث تجولوا في أرجائها وبعد وصولهم الى مقر المركز الثقافي في أوسكوب كان هناك عشرة ألاف شخص بانتظارهم نعم عشرة ألاف شخص بالتمام والكمال .

ثم كانت المحطة الثانية من زيارة فريق المسلسل قرية فراجيستا ذات الغالبية التركية حيث احتشد القرويون من ذوي ألاصول التركية على طول الطريق الضيق المؤدي الى القرية وهم يحملون ألاعلام التركية وقد أحاطوا فريق المسلسل به حال نزولهم من العربة التي أقلتهم الى هناك فيما كانت أصوات الطبول والمزامير تسمع في كافة أرجاء القرية وقد لبى الممثل نجاتي شاشماز الذي يؤدي دور ( بولات علمدار ) في المسلسل نداء الجماهير المحتشدة ولبس الطاقية العثمانية التركية التركية على رأسه فتحول ألامر الى الى مايشبه الطوفان من الفرح والسرور بين الجماهير المحتشدة التي وحسب تفسير المرافقين لفريق المسلسل تسعى ومن خلال هذه الرموز الصغيرة التواصل مع اصولها وجذورها التاريخية التركية وماضيها العريق استنادا الى أن الدولة العثمانية حكمت هذه البلاد لمدة ستة قرون واليوم هناك ثمانية وتسعون عاما من ألم الحسرة والفراق بين هؤلاء المواطنون من ذوي ألاصول التركية ووطنهم ألام تركيا
Makedonya, Balkanların Üniversitesi ve Kültür ve Eğitim ve Balkan Derneği davetlisi olarak orada onların son ziyareti sırasında, ünlü Türk fatihler almak serisi (Kurtlar Vadisi) olarak çalışma grubu üyelerinin insanlar aldı.

Gostivar alanında Boşnak'ın Türk asıllı ile Makedon binlerce vatandaş aldı ve Arnaout'un oldu uçtu araç indikten sonra büyük zorluk sadece yürüyüş serisinin diğer temsilcilerinden aktör Türk Najati Chacmaz ve arkadaşları yol serisi şampiyonu (Polat Almadar), açamadı yakın onları görmek için (Polat Almadar) liderliğindeki dizi Çalışma Grubu, üyelerine ulaşmaya çalışırken karıştırdık.

Çalışma grubu üyeleri orada geldi ve Nimetleri Ramazan ardından kendi onuruna düzenlenen kahvaltı ziyafet ele alan Gostivar yakınlarındaki tarihi Hospices birine gösteri gitti.

Ben büyük samimiyet ve sevgi ile hayranlarını ve sevdiklerinin ele dizi kahramanları ile fanlar ve binlerce fotoğraf çekmek herhangi bir homurdanma veya fanlar binlerce yorgunluk Mntalpah istekleri görünmüyordu.

Ekip bir başyapıt mimari mimar ünlü Türk (Mimar Sinan) ve daha sonra ise öğretmen Tarihi Başlık (köprü taş), ziyaret serisi Şehir Oscop ziyaret o bölgedeki tarihi Kalesi denilen (Kale Oscop), onlar için dağıtılan binlerce Makedon tarafından karşılanmıştır nerede Bu tarihi kale ve Svhaa yüzey ve bir ses (Polat - Polat) ile zikir.

Türkçe çevirisi Olarenaaoutih gösterisi var Ojabohm o dilin kendi ustalığı için ekip serisinin olayların bu vatandaşlar nasıl anlaşılacağı ile ilgili Uluslararası Balkan Üniversitesi dizi onlara eşlik üyeleri, olmasa sorulduğunda

Ekranın alt tarafında.

Zorlayarak, - Ertesi gün, Oscop ve devletin 200 davetli çocuklarla onların şerefine orada yapıldı iftar yemeği yedik tarihi bir dönüm noktası Türk Unvan için bir takım serisi (Khan CSS), seslerini üst (Polat Polat) çığlık çevrelerindeki Makedon binlerce kalabalık dışarıya elde etmeye çalışacaktır yuvarlak Han'ın kapıları ve kalabalık, tek ses Han frekans dışında bize geldiğiniz için teşekkür duruyordu kapatmak için emir vermek takımın Amirleri ... Biz de yaptık, ama biz seni görmek için buraya geldiğini söyleyerek serisi Fbaderhm Temsilcisi Najati Chacmaz lider rolü (Polat Almadar).

Tur sırasında, kalabalık Çok büyük bir mini dizi olan sevgi ve hayranlığı ifade ekibi seri hoş geldiniz sokakları çıkardı.

Ziyaretin organizatörlerinden bakış açısına göre, Türklerin Balkanlardaki fetihleri ​​devam var, ama kılıç ve kalkan ve mızrak, fakat bu zamanda maslahatgüzarı televizyon ve film (Polat Almadar) Bu fetihten bir sembolü haline gelmiştir.

Ekibi şehir Oscop arabayla sadece yirmi dakika yer dolaştım ve Oscop yılında Kültür Merkezi karargahına onların geldikten sonra on bin vardı beşten fazla yüzyıllar yaşındaki çalışır ve adlandırılmış Hospices mistisizm (Harbati Papa), biri yer alan seri tarihi simgesi, Türk, ziyaret Evet, insanların tam olarak on bin kişi bekliyor.

Daha sonra Türk bayrakları, davul ve zurna sesleri ile orada uçtu araçtan inenleri durumunda tarafından ekip serisi sarmıştır taşıyan, köy yol açtığını dar yol boyunca Türk kökenli insanların köylüler toplanmış bir ekip Seri köy Frajista-çoğunluğu Türkiye, bölge ziyaretinin ikinci ayağı duymak geldi Köyün her yerinde kalabalığın seri çağrı Temsilcisi Najati Chacmaz lider rolü (Polat Almadar) yanıt vermiş ve aşınan takkeli kafasına Türk Osmanlı Türk Bu aracılığıyla, ekip serisi eşlik yorumlanması araştırır, kalabalığın arasında sevinç ve mutluluk, taşkın bir görünüş çevirdi küçük simgeler altı yüzyıl boyunca bu ülkeyi yöneten Osmanlı İmparatorluğu temelinde kökeni ve Türkiye'nin tarihsel kökleri ve antik geçmişi ile iletişim kurmak için, ve bugün, bu Türk kökenli vatandaşları ve vatanları Türkiye arasındaki acı ve ayrılık acı doksan sekiz yıl var

Share:

0 commentaires:

Post a Comment

Popular Posts

ما هو افضل مسلسل لسنة 2020 ؟
مسلسل الهندي مملكة الحب
مسلسل تركي الحفرة
مسلسل وادي الذئاب
Created with Quiz Maker

Blog Archive

Pages

Theme Support