بطل فلم وادي الدئاب

Friday, August 24, 2012

Hanımın Çiftliği, ORHAN KEMALهدة معلوامات جديدة عن مسلسل تركي سيدة المزرعة ا

Hanımın Çiftliği, ORHAN KEMAL

Muzaffer Bey çiftlik sahibi bir ağadır. Çiftlikte ev işlerine Gülizar bakmaktadır. Muzaffer Bey’in sıska yeğeni Ramazan ise evlenmeye karar vererek şehirden Güllü isminde bir kız getirir. Muzaffer Bey bu sırada Ankara’ya gitmiş, daha sonra çiftliğe geri dönmüştür. Muzaffer Bey Güllü’ yü görür. Gördüğü an ona hayran kalır.

Güllü de Muzaffer Bey’i çok beğenmiştir. Güllü, Gülizar’ı çiftlikten attırıp çiftliğe hanım olmak ister. Muzaffer Bey, eskiden köylünün ektiği ama sonradan kendisinin ekmeye başladığı toprakları kendi üzerine geçirmek ister ve bunun için mahkemeye başvurur. Bunu duyan köylüler Muzaffer Bey’e düşman kesilirler.
Muzaffer Bey’e tavır alan köylülerin başında Habib vardır. Habib devamlı olarak köylüyü kışkırtırr.

Muzaffer Bey Güllü’le evlenmeye karar verir. Bu başta çiftlik olmak üzere, köyde de büyük bir tedirginlikle ve endişeyle karşılanır. Ramazan, dayısına bu konuda karşı çıkarve dayısı da onu çiftlikten kovar. Gülizar da aynı tepkiyi gösterince Ramazan’a olanların aynısı Gülizar’ın başına gelir. Köylüler, Güllü ile olan bu ilişkiden sonra Muzaffer Bey’ in çok ileri gittiğinin farkına varırlar. Habib köylüyü bu olaydan sonra ayaklandırır. Bir gün Muzaffer Bey Güllü’den baba olacağı haberini alır. Bunun üzerine çiftlikte çiftlik ağalarıyla birlikte bir parti verir. O gün bir karar alır ve Güllü’yle paylaşır. Bu karar Avrupa’ya gitmektir.

Güllü doğum yapmış ve Avrupa’ya gitmek için önlerinde hiçbir engel kalmamıştır. Muzaffer Bey’ de Ankara’ da işleri halletmek için çiftlikten ayrılır. Fakat her zaman bir açık kollayan Habib bundan haberdar olur. Köylü tam olarak ayaklandırma vaktinin geldiğini anlar. Habib, Muzaffer Bey Ankara’dan dönerken yolu ağaç dalıyla kapatarak bekler. Muzaffer Bey gelir ve yolda durur. Yoldaki dalı almak için arabasından dışarı çıktığında, çalılıklara gizlenen Habib Muzaffer Bey’ i vurur. Muzaffer Bey’ in öldüğü ise ancak ertesi gün anlaşılır. Soruşturma açılır. İlk başta Habib ve ailesinden başlarlar fakat Habib inkar eder. Daha sonra soruşturma tamamlanır fakat Muzaffer Bey’ i kimin vurduğu anlaşılamaz.

Güllü, bir iki hafta yas tuttuktan sonra çiftliğin hanımı olmuştur. Artık çiftliğin bütün işleriyle o ilgilenmektedir. Bir gece, Habib çiftliği yakmak için köylüyü toplar ve çiftiliğe giderler.

Güllü bebeğini çiftlikte bırakarak kendini pencereden aşağı atar ve kaçmaya başlar. Çiftlik ise alevler içinde yanıp kül olur. Habib, Güllü’yü takip eder ve onu yakalar. Onu öldürmeye çalışır. Çünkü, Güllü öldürse bütün topraklar köylüye kalacaktır. Güllü yalvarır ve Habib onu öldürmekten vazgeçer, yalnız tek şartla, Güllü hiçbir resmi kuruma şikayet etmeyeceğine söz verir. Güllü sorguya çekilir fakat hiçbir şey söylemez. Fakat Habib’ in iki kardeşi ile diğer köylüler bütün suçun onda olduğunu söylerler. Habib ise hiçbir zaman yakalanamaz.

Share:

0 commentaires:

Post a Comment

Popular Posts

ما هو افضل مسلسل لسنة 2020 ؟
مسلسل الهندي مملكة الحب
مسلسل تركي الحفرة
مسلسل وادي الذئاب
Created with Quiz Maker

Blog Archive

Pages

Theme Support