بطل فلم وادي الدئاب

Tuesday, August 7, 2012

Abdullah Çatlı'nın sır albümüمراد علمدار حقيقي

Abdullah Çatlı'nın sır albümü

Albümde Çatlı’nın hayatta iken çekilen son fotoğrafından, İnterpol tarafından aranırken ailesiyle yaptığı Türkiye turuna kadar birçok özel fotoğraf var.
FOTO GALERİ

Susurluk skandalının kilit ismi ‘reis’ lakaplı Abdullah Çatlı’nın özel albümü ele geçirildi. Çatlı’nın, 2 yaşında çekildiği ilk fotoğrafından, ilkokul, ortaokul, lise ve ülkücü hareketle tanışıp ‘Reis’ ünvanını aldığı üniversite yıllarından kareler bulunan albümde, eşi ve kızları Gökcen ve Selcen ile birlikte çekilmiş çok sayıda fotoğrafta bulunuyor. Fotoğrafların çekildikleri yerler Abdullah Çatlı’nın hakkındaki yakalama emri ve mahkumiyet kararı olmasına rağmen Türkiye’de rahatça dolaşabildiğini ortaya koyuyor.

‘BAZILARINI BEN BİLE İLK KEZ GÖRDÜM’

Çatlı albümü, kızı Gökçen Çatlı ve kardeşi Zeki Çatlı’yı da şaşırttı. Çatlı’nın özel albümündeki her fotoğrafın hiyakesini tek tek star’a anlatan kardeşi Zeki Çatlı, bazı fotoğrafları kendisinin de ilk kez gördüğünü söylerken duygusal anlar yaşadı. Özellikle 9 yaşında iken abisi ile çektirdikleri fotoğraf Zeki Çatlı’nın gözlerini yaşarttı.

BABAMLA TÜRKİYE’Yİ KARIŞ KARIŞ GEZDİK

Abdullah Çatlı’nın kızı Gökçen Çatlı da babasının ortaya çıkan aile fotoğrafarını görünce çok duygulandı. Albümdeki her karede yıllar öncesine giden Çatlı, babası hayattayken hep ailecek gezdiklerini, Türkiye’de gezilmedik, görülmedik yer bırakmadıklarını söyledi.

‘BU RESMİ KAVUŞUNCAYA KADAR SAKLA’

Albümündeki her kareyi en ince ayrıntısına kadar anlatan Gökçen Çatlı, en çok hapiste yatan babasına yazdığı mektubu görünce duygulandı. “Biz o zaman Selcan ile Victor Hugo İlkokulu’nda okuyorduk. Birlikte çektirdiğimiz fotoğrafın arkasına ‘Baba bu resmi kavuşuncaya sakla’ demiştik. Sonradan gördük ki, babam hakikatten o fotoğrafı hep saklamış” dedi.

Kazadan 2 yıl önce Gökçen’le

Abdullah Çatlı, Florya’daki evinde kızı Gökçen Çatlı’yla Susurluk kazasından iki yıl önce objektife böyle gülümsedi. Kaçak bulunduğu yurt dışından 1991’de yurda girdikten sonra Abdullah Çatlı yaşamını yitirene kadar bu evde Mehmet Özbay sahte kimliğiyle yaşadı.

Kardeş Zeki Çatlı anlattı

Zeki Çatlı, ağabeyi Abdullah Çatlı ile birlikte 9 yaşında iken çekildiği fotoğrafını görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Çatlı’nın ilk fotoğrafı 2 yaşında iken Nevşehir’de bir fotoğraf stüdyosunda çekilmiş.

Her yerde aranırken ülke turu yaptı

12 Eylül darbesinin hemen ardından tüm arkadaşlarının yurt dışına çıkmasını sağladıktan sonra ağabeyi Abdullah Çatlı’nın Göztepe Ethem Efendi Caddesi’ndeki bir evde saklandığını aktaran Zeki Çatlı, ağabeyinin yurtdışına çıkmadan bir gün önce anne ve babası ile vedalaştığını ve fotoğraf çektirdiğini söyledi. Albüme göre Çatlı, dünya çapında interpol kararıyla aranırken gizlice Türkiye’ye girdiği 1991’den sonra eşi Meral, kızları Gökçen ve Selcen ile birlikte Türkiye turu atmış. Zeki Çatlı, ağabeyinin “Eşim ve çocuklarım benim yüzümden çok çektiler. Artık bir dediklerini iki etmeyeceğim” diyerek kendisini ailesine adadığını anlattı.

‘REİS’ ÇATLI

Üniversiteyi kazanarak Nevşehir’den Ankara’ya gelen ve bir anda ülkücü camia içerisinde kendine özel bir yer edinen Çatlı, kaldığı Site Öğrenci Yurdu’nu ülkücülerin özerk bölgesi haline getirdi. O dönemin hızlı ülkücülerinden ‘Yanta’ lakaplı arkadaşıyla birlikte fakülte de sol görüşlü öğrenciler üzerinde etkili oluyorlardı.

Çatlılar’ın ilk heyecanları

Çatlı, liseyi bitirir bitirmez 1974’te Nevşehir Büyük Sinema Salonu’ndaki düğünle Meral Çatlı ile hayatını birleştirdi. Evlendikten kısa süre sonra okumak için eşini bırakıp Ankara’ya giden Çatlı, bir kızı olduğunu telgrafla öğrendi. Apar topar Nevşehir’e koşan Çatlı, henüz iki günlük kızı Gökçen ile fotoğraf çekildi.

Kaçak Çatlı Fransa’da hangi işleri yaptı

Çatlı, Cezaevi müdürünün, ‘Burdan kuş uçmadı, kervan geçmedi. Kaçmayı aklından çıkar’ demesinden bir yıl sonra İsviçre’deki Zog Cezaevi’nden kaçtı. Çatlı’yı Ayçiçeği tarlasında kızları ile birlikte gösteren fotoğrafın Fransa’da çekildiğini söyleyen kardeş Çatlı, “Kimse bilmez ama orda abim, pamuk tarlalarında ırgatlık yaptı, su depolarını yıkayarak geçimin sağladı” dedi.
Share:

0 commentaires:

Post a Comment

Popular Posts

ما هو افضل مسلسل لسنة 2020 ؟
مسلسل الهندي مملكة الحب
مسلسل تركي الحفرة
مسلسل وادي الذئاب
Created with Quiz Maker

Blog Archive

Pages

Theme Support