بطل فلم وادي الدئاب

Saturday, July 14, 2012

Türkiye için ulusal koordinasyon organının bir heyet ziyareti Raporu

تقرير عن زيارة وفد من هيئة التنسيق الوطنية لتركيا

بناء على دعوة من وزارة الخارجية التركية ، قام وفد من المكتب التنفيذي لهيئة التنسيق يضم الأستاذين محمد عبد المجيد منجونة وبسام الملك عضوي المكتب التنفيذي ،بزيارة إلى استانبول.

- تم عقد الجلسة الأولى بحضور ممثلي الهيئة ووكيل الخارجية التركية السيد ستبريد أوغلو( رئيس الوفد ) ، والسفير التركي في دمشق السيد عمر أونهون.

طرحت في اللقاء المواضيع التالية :

1- اعتراض تركيا على وجود حزب الاتحاد الديمقراطي(PYD ) من ضمن أحزاب هيئة التنسيق ، باعتباره ـ كما عبر الجانب التركي ـ استطالة لحزب العمال ( PKK) ، الأمر الذي لا ينسجم مع رؤية تركيا للدور الذي يمكن أن تقوم به كوسيط بين أطراف المعارضة الديمقراطية السورية.

2- الانضمام للمجلس الوطني مع إمكانية تغيير اسمه إذا كان ذلك سيقرب بين أطراف المعارضة ، واستعداد تركيا لاستقبال مؤتمر حوار لمختلف أطياف المعارضة .

3- الموقف السياسي المتبني للمجلس الوطني الذي تتخذه تركيا .

4 ـ منعكسات إجراءات الحصار الاقتصادي المتخذة من قبل تركيا والاتحاد الأوربي .

4- حول رأي هيئة التنسيق بالتدخل المسلح والبدائل التي تطرحها لمواجهة حالة التأزم السورية وتحقيق هدف الشعب في الحرية والكرامة والديمقراطية .

وبعد التأكيد على العلاقات التاريخية بين الشعبين وتقدير دعوة الخارجية للاستماع لوجهة النظر التي تراها الهيئة أوضح الوفد الموقف من المسائل المطروحة كما يلي:

1- بالنسبة لحزب الاتحاد الديمقراطي PYD ) ) فهو حزب سوري ملتزم بكافة المواثيق التي تلتزم بها الهيئة ، ويهتم بالشأن الوطني السوري ، وآخر مواقفه عدم مشاركته في مؤتمر آربيل للقوى الكردية، وتمسكه بوحدة سوريا أرضاً وشعباً . وأوضح الوفد أنه لم يحضر إلى استانبول ليطالبها بإهمال مصالحها، ولكن ليتمنى عليها أن تنظر إلى مصلحة الشعب السوري ووحدته باعتبارها مصلحة تنعكس إيجابا على الشعب التركي .

2- حول العمل من أجل الانضمام للمجلس الوطني والعمل تحت مظلته ، عرض الوفد للجانب التركي عدم قبول الهيئة لفكرة انضواء أي طرف تحت راية طرف آخر ، وعرض المحاولات المتكررة التي بذلتها الهيئة لإيجاد أي صيغة لتجمع المعارضة أو حتى التنسيق فيما بينها، وبين كيف عمد المجلس الوطني للنكوص عما اتفق عليه في القاهرة بلا أي مبرر جدي ، واقترح الوفد على الجانب التركي أن يطلب من المجلس الوطني البحث في الوثيقة التي اتفق عليها في القاهرة وسلمت للجامعة العربية ليحدد أي البنود التي يعترض عليها ـ إن وجدت ـ ، وليفتح الحوار حولها كسباً للوقت وتجنبا للعودة إلى المربع الأول . وبين الوفد رؤية الهيئة لحالة الانسداد الخطيرة التي تنحدر إليها الأزمة السورية وأهمية الإنجاز السريع في مجال توحيد المعارضة على أسس سياسية وتنظيمية واضحة ومتفق عليها.

3- أوضح الوفد مدى الضرر الذي ألحقه باعتراف تركيا ودول الاتحاد الأوربي وبعض الدول العربية بالمجلس الوطني كممثل شرعي للشعب السوري ، هذا الاعتراف الذي أدى إلى تهرب المجلس الوطني من الالتزامات التي كان يدعوا إليها بعض أعضائه ( حول الحرص على وحدة المعارضة ) ، وطالب الوفد الجانب التركي أن يعمل على دفع المجلس الوطني السوري إلى الواقعية والتواضع ، والاعتراف بأطياف وإطارات المعارضة الأخرى ،وأن يدرك بأن المعركة تحتاج للجميع .أما بشأن الدعوة لعقد مؤتمر للمعارضة في تركيا فقد أكد الوفد أن هذا يحتاج لقرار من المكتب التنفيذي ، مع التنويه بأن الهيئة تريد أن تكون الجامعة العربية هي حضن أي عمل يتعلق بسورية.

4 ـ كما نوه الوفد إلى العقوبات المتخذة ضد سوريا وبيّن أن هذه العقوبات لا تلحق بالنظام أي ضرر مهم ، وضررها ينزل بالشعب مزيداً من البطالة وارتفاعاً لأسعار المواد التموينية التي تثقل كاهل المواطن ، وتمنى على الجانب التركي عدم توسيع إطار العقوبات إلا بعد التأكد من عدم انعكاسها على الشعب .

5- تمت مناقشة موضوع التدخل العسكري في الأزمة وبين وفد الهيئة أن هذا التدخل سيعطي كل المبررات للنظام لاستعمال أشد أنواع العنف الدموي وسيحول هدف إسقاط النظام إلى إسقاط للدولة ، وقد يتطور إلى حرب أهلية واسعة، وهذا ما نحذر منه ومن مخاطره على المنطقة كلها ،. وأكد الوفد أن الحراك الثوري السلمي سيراكم معطياته حتى يصل إلى تحقيق عصيان مدني شامل يغطي الأراضي السورية ، بعيدا عن مخاطر الحرب الأهلية والدمار الشامل الذي يسببه التدخل العسكري ، ولن يكون بإمكان النظام مواجهة الشعب ولا إجباره على العمل ودفع الضرائب ، ولن يكون أمامه إلا الخضوع لإرادته والتنحي .

تكرر اللقاء بناء على طلب الجانب التركي ( مساء ذات اليوم ) وأعيد فتح موضوع حزب الاتحاد الديمقراطي، وشدد الوفد على دور الهيئة في الالتزام بالصفة السورية لعملها ، والالتزام بمواثيقها وعدم خروج أي من قواها عن نواظمها كجماعة أو كحزب ، كما شكر الوفد تركيا على الاستعداد الذي أبدته لبذل المساعي الإيجابية لدعم المعارضة من أجل تحقيق التغيير الديمقراطي ، وأكد على المطالبة بمعالجة ضرر الاعتراف المنفرد بالمجلس الوطني السوري وأضرار العقوبات التي تطال الشعب… كما أكد على أن الشعبين السوري والتركي صنعا معاً بالتفاهم و بالعمل المشترك الكثير لمصلحة أمتينا و وطنينا الجارين.

دمشق في 6/ 5 / 2012

Türkiye için ulusal koordinasyon organının bir heyet ziyareti Raporu
Türk Dışişleri Bakanlığı'nın daveti üzerine, Koordinasyon Vücut Makam bir heyet iki profesör Mohamed Abdel-Mecid, Bassam Kral Manjounah organik Makam, İstanbul'a bir ziyarette bulunur.
- İlk oturumda Türk ve Dışişleri Bakanı Sayın İhsanoğlu Estbrad (Delegasyonu Başkanı), ve Şam'da Türk Büyükelçisi Sayın Ömer Ounhun temsilcilerinin huzurunda gerçekleştirildi.
Toplantıda aşağıdaki konular Yetişti:
1 - Vücut koordine partiler arasında Demokrat Birlik Partisi (PYD) varlığına Türkiye'ye itiraz gibi, ayrıca Türk tarafının, bu demokratik muhalefet için taraflar arasında bir arabulucu olarak oynayabileceği rolü için Türkiye vizyonu ile uyumlu değildir İşçi Partisi (PKK), uzama Suriye.
2 - o taraflar arasında muhalefet getirecek eğer onun adını değiştirme yeteneği ile Ulusal Konseyi ve muhalefet yelpazesinde diyalog konferansı almak için Türkiye'nin istekli katılmak.
3 - Türkiye tarafından alınan Ulusal Konseyi'nin siyasi durum evlat.
4 refleksleri eylemler, Türkiye ve AB tarafından ekonomik ablukaya aldığı.
4 - silahlı müdahale ve alternatifler koordine vücudun hakkında görüşlerinizi Suriye halkının devlete karşı krizin yarattığı ve özgürlük, haysiyet ve demokrasi hedefe ulaşmak.
Komisyon gördüğü görüşünü dinlemek için iki halk ve Dışişleri daveti takdir arasındaki tarihsel bağları vurgulayarak sonra heyet şu şekilde gündeme getirilen konuların pozisyon açıklanmıştır:
1 - Demokratik Birlik Partisi PYD için)) Suriyeli bir parti bütün Komisyonu tarafından işlenen ve Suriye uyruklu işlerine ilgilenen charter ve Erbil, Kürt güçleri ve Suriye'nin toprak ve halkının bütünlüğüne bağlılığını Konferansında yaptığı son dışı katılımı kararlı olmasıdır. Heyet o kendi çıkarlarını ihmal talep için İstanbul'a gelmedi, ama Türk halkı üzerinde olumlu yansımaları, Suriye halkı ve birlik ilgi çıkarlarına bakmak dileyen açıkladı.
2 - Ulusal Konseyi'ne katılma ve onun şemsiyesi altında çalışmak için çalışma hakkında, Türk tarafının heyet fikrin otoritesini kabul etmemek için başka bir partinin bayrağı altında kendilerini herhangi bir parti koymak ve kendi aralarında muhalefet ve hatta koordinasyon birleştirmek için bir formül bulmak için vücut tarafından üretilen tekrar denemeyi görüntüler, ve nasıl kasıtlı Konseyi Ulusal aksilik ciddi bir gerekçe vermeden Kahire'de kararlaştırılan ve Türk tarafında heyeti, eğer varsa, Kahire'de mutabık kalınan ve sakıncalı tüm öğeleri tanımlamak için Arap Birliği'ne teslim belgede ulusal araştırma isteyebilir ve zamandan tasarruf ve önlemek için etrafında diyalog açmak için öne ne kare bir geri dönmek için. Heyeti ve Suriye krizi ve dayalı muhalefetin hızlı birleşme alanında başarı önemine inmeye ciddi tıkanıklık devlet vizyonu arasındaki siyasi, yasal ve açık ve kabul etti.
3 - Delegasyon Türkiye'nin tanınması ve AB ülkeleri ve bazı Arap ülkeleri, Suriye halkının meşru temsilcisi olarak Ulusal Konsey, bazı üyelerinin (muhalefet birliği düşkünlük hakkında) tarafından savunulan edildi taahhütlerin Ulusal Konseyi kaçış neden bu tanıma yaptığı hasarın boyutunu açıkladı heyet için çağrıda bulundu Türk Suriye gerçekçilik ve alçakgönüllülük Ulusal Konseyi, ve tanıma Bottiyav Çerçeveler ve diğer muhalefet ödemek için çalışmaya ve tüm için gereken savaş. Türkiye'deki muhalefetin bir konferans çağrısı ile ilgili olarak Makam kararı bu ihtiyaçları, Komisyon istediğini belirterek bu heyet güvence verdi gerçekleştirmek için Arap Birliği Suriye ile ilgili herhangi bir eylem koynunda olduğunu.
4 olarak Suriye'ye karşı alınan yaptırımlara heyet belirtti ve bu yaptırımlar sistemi hasarı önemli olduğunu ve neden olmadığını vatandaşa çok ağır ve Türk tarafı sadece bir yansıması emin olduğunu yaptıktan sonra yaptırımlar çerçevesinde genişletmek değil diledi insanların daha fazla işsizlik ve gıda tedariki için daha yüksek fiyatlar aşağı gücü insanlar.
5 - kriz ve bu müdahalenin kanlı şiddet daha tipleri kullanmak ve devlet devirmek için rejiminin devrildiği amacı dönecek sisteminin tüm gerekçeleri vereceği yetki devri askeri müdahale konusunun tartışıldığı, bir iç savaş ve geniş dönüşebilir ve bu, tüm bölge için onu ve riskleri uyarmak ne olabilir. Heyet hatta kadar sivil itaatsizlik ulaşılmasına hareketin Devrimci barışçıl Sirakm verili kapsamlı uzak askeri müdahalesi nedeniyle iç savaş ve kitle imha tehlikelerden, Suriye toprakları kapsar ve bir sistem insanlarla tanışmak ve onunla çalışmak ve vergi ödemek için zorlamayın, ve onun önünde olmayacak ama onun iradesine teslim olmayacağını vurguladı ve istifa.
Türk tarafı (akşam) ve isteği üzerine toplantı tekrarlayın tema parti Demokrat Birliği yeniden açıldı ve Delegasyonu Balsafh Suriyeli iş uymak Kurumun rolünü vurguladı ve bir grup veya parti olarak Noazemha kuvvetlerini herhangi dışında taahhüt Bmwathigaha değil, aynı zamanda hazırlamak için Türkiye'nin heyete teşekkürlerini demokratik değişimi gerçekleştirmek için muhalefetin iyi pozitif destek yapmak gösterilir ve hasar tanıma yalnız Ulusal Konseyi Suriye ve insanları etkileyen hasar cezalar iddia adresi vurguladı ... O da vurguladı iki halk, Suriyeli ve Türk, birlikte iyi şeyler anlamak ve iki ülke yararına bir çok birlikte çalışma ve komşuları zil.
2012/05/06 Şam
Share:

0 commentaires:

Post a Comment

Popular Posts

ما هو افضل مسلسل لسنة 2020 ؟
مسلسل الهندي مملكة الحب
مسلسل تركي الحفرة
مسلسل وادي الذئاب
Created with Quiz Maker

Blog Archive

Pages

Theme Support