بطل فلم وادي الدئاب

Friday, July 20, 2012

Necati Şaşmaz'a KKTC Fahri Kültür ve Turizm Ataşesi Belgeleri Verildi

Necati Şaşmaz'a KKTC Fahri Kültür ve Turizm Ataşesi Belgeleri Verildi



Necati Şaşmaz'a KKTC Fahri Kültür ve Turizm Ataşesi Belgeleri Verildi, Rauf Denktaş, Polat Alemdar, Necati Şaşmaz

'Kurtlar Vadisi' dizilerinin başrol oyuncusu Necati Şaşmaz KKTC'nin 'fahri kültür ve turizm ataşesi' oldu.

'kurtlar Vadisi' dizilerinin başrol oyuncusu Necati Şaşmaz KKTC'nin 'fahri kültür ve turizm ataşesi' oldu. Dizideki adıyla Polat Alemdar olarak bilinen Şaşmaz'a Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan fahri ataşelik belgeleri, KKTC Başbakanı İrsen Küçük ile Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel tarafından takdim edildi. Başbakan İrsen Küçük, bugün akşam saatlerinde ünlü oyuncu Necati Şaşmaz ile berberindeki heyeti kabul etti. Görüşmede Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel de hazır bulundu.

ŞAŞMAZ: 'EN İYİ ŞEKİLDE YERİNE GETİRECEĞİM'

Şaşmaz, Başbakan'la görüşmesinde KKTC fahri turizm ve kültür ataşesi görevine layık görülmesinden dolayı teşekkür etti. KKTC'yi tanıtıcı faaliyetlerin yurt dışında gerçekleştirilmesine katkıda bulunmak ve turizme yönelik çalışmalarına bugün itibarıyla başlayacağını belirten Şaşmaz, 'Üstelendiğim bu önemli görevi en iyi şekilde yerine getireceğimi huzurlarınızda belirtmek isterim' dedi. KKTC'ye yardım için elinden geleni yapmak istediğini ifade eden Şaşmaz, rahmetli Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş zamanında da dizilerinin Kıbrıs'a ilgisinin bilindiğini kaydetti. Kurtlar Vadisi dizisinde 'Polat Alemdar' adlı rolü üstlenen Necati Şaşmaz, 'Elimizden geldiğince Yavruvatan'ımızın bütün dünyaya tanıtımını nasıl sağlayabiliriz, nasıl bir turizm ülkesi haline getirebiliriz çabasındaydık. Dizimizde de bu yüzden birkaç kez zikredildi. Sayın Denktaş'la bu oldu' diye konuştu. Şaşmaz, bundan sonra alacağı görevlerle hem Kıbrıs, hem Türkiye'ye faydalı olmaya çalışacağını vurguladı.

BAŞBAKAN KÜÇÜK: 'TANITMAYA ÇOK İHTİYACIMIZ VAR'

KKTC Başbakanı İrsen Küçük de, Şaşmaz'a, fahri ataşelik görevini kabulünden dolayı teşekkür ederek, KKTC'nin tanıtmaya çok ihtiyacı olduğunu söyledi. Başbakan Küçük, kendisinin çok fazla televizyon izleme fırsatı bulamadığını ancak Kurtlar Vadisi dizilerinin Kıbrıs'ta da ilgiyle izlendiğini kaydetti. Gazetelerde bugün dizide kendisinin de rol alacağı yönünde haberler çıktığına işaret eden Küçük, böyle bir şey konuşmadıklarını belirtti.

Necati Şaşmaz'ın kamuoyunda etkili bir konumda bulunduğunu ifade eden Başbakan Küçük, turizm ve kültür faaliyetlerine büyük katkısı olacağına inandığını kaydetti. Kurucu Cumhurbaşkanı'nın da rol aldığı dizinin faydasını gördüklerini, 2011'de turizmde iyi bir yıl geçirdiklerini anlatan Başbakan Küçük, Türkiye'yle birlikte aldıkları teşvik önlemleriyle geçen yıl istenen noktaya gelindiğini ancak hedeflere henüz ulaşılmadığını ama ulaşacaklarına inandıklarını ifade etti. Turizmde 2012'nin geçen yıldan daha iyi olacağına dair göstergelerden örnekler veren Küçük, Turizm Bakanlığı'nın etkili çalışmaları, Türkiye Turizm Bakanlığı'nın da büyük katkısıyla bu olumlu gelişmelerin sağlandığını anlattı. Başbakan İrsen Küçük, Necati Şaşmaz'ın bundan sonraki çalışmalarında KKTC'nin turizm yönünü öne çıkarmasından çok memnun olacaklarını ifade ederek, 'Çünkü ihtiyacımız olan bir sektör' dedi.

'HARIL HARIL ÇALIŞACAĞIZ'

Bunun üzerine yeniden söz alan Necati Şaşmaz da, fahri ataşe teklifi alır almaz neler yapabileceklerine dair arkadaşlarıyla görüşmeler yaptığını, bundan sonra da harıl harıl neler yapacaklarına dair çalışacaklarını vurguladı. Şaşmaz, Başbakan Küçük'ün yönlendirmelerine de her zaman ihtiyaç duyacaklarını kaydetti. Konuşmaların ardından Necati Şaşmaz'a KKTC Fahri Kültür ve Turizm Ataşesi belgesinin Türkçesini Başbakan İrsen Küçük; İngilizcesini de Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel verdi.

ÜSTEL: 'BİR KIBRIS SEVDALISI'

Bakan Üstel belgeyi verirken yaptığı konuşmada, bir Kıbrıs sevdalısı olan Necati Şaşmaz'ın Kuzey Kıbrıs'ı, doğal ve tarihi güzelliklerini ve KKTC'yi filmlerinde, dizilerinde ve farklı etkinliklerinde her platformda ön plana çıkaracağı inancıyla 'fahri kültür ve turizm ataşesi' belgesini takdim ettiğini söyledi.
Share:

0 commentaires:

Post a Comment

Popular Posts

ما هو افضل مسلسل لسنة 2020 ؟
مسلسل الهندي مملكة الحب
مسلسل تركي الحفرة
مسلسل وادي الذئاب
Created with Quiz Maker

Blog Archive

Pages

Theme Support