بطل فلم وادي الدئاب

Wednesday, July 18, 2012

Necati Şaşmaz ilk görevi için iş başında

Necati Şaşmaz ilk görevi için iş başında



Necati Şaşmaz ilk görevi için iş başında
KKTC'nin Fahri Kültür Elçisi Necati Şaşmaz Makedonya'da Kıbrıs standına katıldı



Turizmciler bu kez ÜSKÜP’e çıkarma yaptı

KKTC’nin turizm elçisi Necati Şaşmaz fahri görevine Makedonya’dan başladı.

Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, Makedonya’dan gelen turistlere girişte hiçbir zorluk yaşatılmayacak.

Üsküp Turizm Fuarı’dan yer alan KKTC standında Necati Şaşmaz’dan dolayı izdiham yaşandı.Stanttaki dev KKTC bayrağı dikkat çekti.

KKTC’nin Kültür Elçisi ve tanıtım yüzü olan Sanatçı Necati Şaşmaz ( Polat Alemdar) KKTC’yi tanıtmak için ilk olarak Üsküp’ü seçti...

Yaklaşık 5 asırlık ortak bir geçmişe sahip olduğumuz Üsküp’te KKTC’yi tanıtmak üzere Balkanlarda Faaliyet gösteren Let’s Travel tarafından bir organizasyon gerçekleştirildi.

Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, beraberinde Necati Şaşmaz ile Makedonya’nın Başkenti Üsküp’e gitti.

Bakan Üsteli Üsküp’te Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir ve Ekonomi Bakanı Valon Sarakini karşıladı.

Kurtlar Vadisi dizisi ile ün yapan Necati Şaşmaz’ın Balkan ülkelerinde oldukça fazla hayranı olmasından dolayı, Üsküp’ten KKTC’ye Necati Şaşmaz’ın etkisiyle, yüksek oranda turist getirilmesi hedefleniyor.

Balkanlar’da faaliyet gösteren Let’s Travel’ın KKTC’deki iş ortakları Kösezade-DMG Conserciums yetkilileri Andaç Günay, Dimağ Çağıner, Bora Özgen de turizm konusunda neler yapılabileceğini gözlemlemek için Makedonya’ya gitti.

Amaç, tüm balkan ülkelerinden Kuzey Kıbrıs’a turist akımını sağlamak. Üsküp’ten başlangıç olarak haftada bir charter sefer konması. Uçuş sayısının talebe göre artış göstereceği öngörüler arasında.

Üsküp’un yanı sıra, Saraybosna, Tiran, Priştina, Kosova gibi diğer Balkan ülkelerinden de Kuzey Kıbrıs’ a charter ve tarifeli seferlerin düzenlenmesin planlandığı temaslarda ,yıl bazında bu uçuşlardan 10.000 kişinin ülkeye gelmesi hedefleniyor.

“Neden Kuzey Kıbrıs” sorusuna karşın Makedonyalılar, KKTC’nin “Akdeniz’in bakir incisi” olduğu görüşüyle, bozulmamış doğası, dikkatlerden uzak kalmış çok önemli tarihi ve çok modern turistik tesisleri ve Avrupa’ya sadece 2 saatlik uçuş mesafesinde olmasını gösteriyorlar.

Bakan Üstel bu sabah Makedonya’ya gelişinin ardından hemen temaslarına da başladı. İlk olarak heyetin kaldığı Holiday İnn Otel’de,Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, Makedonya Ekonomi Bakanı Valon Sarakini, KKTC Kültür Ataşesi Necati Şaşmaz, Let’s Travel Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Cetiz, Kösezade-DMG Conserciums yetkilileri Andaç Günay, Dimağ Çağıner, Bora Özgen de hazır bulunduğu bir ön görüşme toplantısı gerçekleştirildi.

Makedonya Ekonomi Bakanı Valon Sarakini toplantıda yaptığı konuşmada, Turizm Bakanı Üstel’in büyük bir adım atarak Makedonya’da sevilen bir isim olan Polat Alemdar’ın turizm elçisi yapılarak ülke tanıtımı adına büyük bir katkı sağladığını belirtti. Sarakini “Hepimiz için inanıyorum ki bu atılan adım, hem turizme hem ekonomiye katkı sağlayacaktır” dedi.

İyi bir tanıtımla Pazar sağlanabilir

Makedonya Ekonomi Bakanı, güzel bir tanıtımla amaca ulaşılabileceğine inandıklarını kaydederek, “Bugünden itibaren bizim de katkımızla KKTC’’yi bir turizm ülkesi olarak tanıtmaya çalışacağız” dedi.

Kendilerinin de Türk turistlere yönelik bir turizm ürünü geliştirmeye çalıştıklarını anlatan Bakan, bu ürünün adının “7 gün 7 mucize, Atatürk’ün memleketi Makedonya’yı ziyaret edin” olacağını açıkladı.

7 gün içinde çok arklı bir program gösterilecek turistlere askeri lise anne babasının doğum yeri gösterilecek gelen turistlere ve bu şekilde nasıl Makedon turistler TC’ye ziyaret ediyorsa Türkiye’den de turist sayısının artmasını arzu ediyoruz.

İki ülke arasında köprü kurulacaktır

Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir de, balkanların tam göbeğinde yer alan bir ülke ve Makedonya’yı geliştirmek adına ülkeye sermaye ve yatırımcı çekmeye çalıştıklarını söyledi.

İlk olarak Havaalanı’nın özelleştirilerek Türk firması TAV tarafından yap işlet devret modeli ile ihaleyi kazandığını; Türkiye’den Halk Bankası gibi bankaların Makedonya’ya girdiğini anlatan Bakan Nezir, küçüklü büyüklü 100’e yakın küçük veya büyük firmanın ülke ekonomisine katkı için geldiklerini açıkladı.

Nazir, “İnanıyorum ki Makedonya Turizm Fuarı’nda hem KKTC tanıtılacak, hem de iki ülke arasında bir köprü kurulacaktır” dedi.

Makedonya’dan gelecek turistlere vize uygulanmayacak
Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel de konuşmasında, tarihten gelen güçlü bağların kendilerini bugün Makedonya’ya getirdiğini söyledi.

Kültür ataşesi Necati Şaşmaz ile Makedonya’da iki gün süresince KKTC’nin tanıtılacağını anlatan Bakan Üstel, iki toplumu bir araya getirecek turizm köprüsünü kurmak için bugün Makedonya’da bulunduklarını anlattı.

14 ülkeden KKTC’ye charter uçak kaldırıldığını ve inancının 15’inci charter seferin Madekonya’dan konulması ve bu ülkeye de KKTC’nin tanıtılması olduğunu vurgulayan Ünal Üstel, KKTC’nin turizminin tartışılmaz olduğunu da sözlerine ekledi.

Üstel, Makedonya’dan gelecek olan yolculara vize uygulanmadan ve pasaportlarında hiçbir zorluk çıkarmadan ülkeye girişlerini sağlayacaklarını da açıkladı.

Amaç, dış ülkelerde KKTC’nin bilinirliliğini artırmak
KKTC Turizm elçisi Necati Şaşmaz da konuşmasında, Makedonya’ya bunun ikinci gelişi olduğunu, daha önceki 5 günlük ziyaretinde birçok bölgeyi gezme imkanı bulduğunu söyledi.Makedonya’ya bugün gelişimin konum itibarıyla daha farklı olduğunu vurgulayan Şaşmaz, bugün amacının KKTC’yi tanıtmak olduğunu ifade etti.

Sanatçı Necati Şaşmaz, “Bana bu teklifle geldiklerinde seve seve kabul ettim. Zaten bunun bizim de derdimiz olduğunu söyleyerek bugün buradayız. Bu,vazife değil gönlümüzden kopan bir şey. Amaç, parçamız olan KKTC’yi hem dış ülkeler tarafından bilinirliğini artırmak, hem de turizmine katkı koymaktır. Bu ekonomisinin de kalkınmasını getirecektir” diye konuştu.

“Kurtlar Vadisi” Dizisinin Makedonyaca yayınlanmaya başlamasının kendilerine bu ülkede daha fazla tanınma imkanı yarattığını anlatan Necati Şaşmaz, bu durumun da tanıtım anlamında KKTC’ye olumlu yansıyacağını vurguladı.

KKTC standında izdiham

Oteldeki temasların tamamlanmasının ardından KKTC standının yer aldığı Makedonya Turizm Fuarı’na gidildi. Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir ve KKTC Turizm Elçisi Necati Şaşmaz stantta Makedon halkına bilgi verdi. Kurtlar Vadisi dizisinin Makedonya’da oldukça popüler olmasından dolayı “Polat Alemdar” rolü ile bu ülkede oldukça popüler olan sanatçı Necati Şaşmaz’ın hayranları kendisini görebilmek için KKTC standında izdiham yarattı. Şaşmaz’ın fanlarının ve Makedon medyasının ilgisi dolayısıyla yetkililer burada oldukça sıkıntılı anlar yaşadı. Bakanlar ve Necati Şaşmaz, korumalar eşliğinde ancak stantta durabildiler.

Dev KKTC bayrağı

20 yıllık genç bir devlet olan Makedonya’daki turizm fuarında yer alan KKTC standındaki dev KKTC bayrağı ise oldukça dikkat çekici idi. Daha önce hiçbir turizm fuarında bu boyda bir bayrağın asılmasına imkan verilmemişti. KKTC bayrağı altında Necati Şaşmaz’ın da etkisi ile KKTC standına toplanan kalabalık Makedonya’da turizm adına istenilen etkiyi şimdiden yaratmış durumda.

Fuarın gezilmesinin ardından fuar alanı içerisinde yer alan salonda Makedonya Turizm ve Ticaret Odası tarafından bir turizm paneli düzenlendi.

Panelde, Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, Makedonya Ekonomi Bakanı Valon Sarakini ve KKTC Kültür Ateşesi Necati Şaşmaz birer konuşma yaptı.
Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel ve beraberindeki turizmciler ile Turizm Ateşesi Necati Şaşmaz, iki günlük Makedonya temasları sonrasında ülkeye ciddi bir turist çekmeyi amaçlıyorlar.

Bakan Üstel yarınki temasları çerçevesinde Makedonya hükümet yetkilileri ve parlamentoda temsil edilen siyasi parti başkanlarıyla temaslarda bulunacak.











Share:

0 commentaires:

Post a Comment

Popular Posts

ما هو افضل مسلسل لسنة 2020 ؟
مسلسل الهندي مملكة الحب
مسلسل تركي الحفرة
مسلسل وادي الذئاب
Created with Quiz Maker

Blog Archive

Pages

Theme Support