بطل فلم وادي الدئاب

Tuesday, July 17, 2012

Kurtlar Vadisi'nin müşterisi çok

Kurtlar Vadisi'nin müşterisi çok

Show TV ile Pana Film arasına para krizi girdi. Kurtlar Vadisi Pusu dizisi yayınına ara verdi. Peki dizi hanga kanallarla görüşüyor, akibeti ne olacak? İşte yanıtlar.

Show TV ile Pana Film’in arasına bir kez daha “para” girdi. Üstelik bu kez kriz, eskisinden çok daha derin. Çünkü Pana Film, çektiği “Kurtlar Vadisi Pusu” ile “Eşref Saati” dizilerinin bu sezon ekrana gelen bölümleri için Show TV’den şimdiye kadar bir kuruş ödeme alamadığı gibi, yapım şirketi yayıncı kuruluştan geçen sezondan da alacaklı.

O nedenle de Pana Film ve Show TV, ilişkilerini dondurma kararı aldı. Show TV, Pana Film’e olan borcunu öderse, taraflar arasındaki sorun bitecek ve “Kurtlar Vadisi Pusu” kanalda yayınlanmaya devam edecek.


“Eşref Saati”nin durumu ise tarafların o günkü “eşref saati” belirleyecek. “Kurtlar Vadisi Pusu” kemik bir izleyici kitlesi olan bir dizi.


O nedenle de müşterisi çok. Öğrendiğim kadarıyla şu ana kadar “Kurtlar Vadisi Pusu” için Pana Film’e teklif vermeyen majör kanal yok...


Kanal D, ATV, Star TV, FOX, Kanaltürk hatta TRT bile talip “Kurtlar Vadisi Pusu”ya... Bir hafta, bilemediniz 10 gün içinde “Kurtlar Vadisi Pusu”nun akıbeti netleşecek.

Show TV, Pana Film’e ödemesini yaparsa dizi bu kanalda kalacak, aksi takdirde “Kurtlar Vadisi Pusu” yeni yılda adres değiştirecek.

Ali Eyüboğlu / Milliyet

Gençlere kötü örnek olmuyoruz

Kurtlar Vadisi Pusu' dizisinde 'Yalçın Bulut' karakterini canlandıran Hüseyin Avni Danyal, dizinin gençlere kötü örnek olduğu söylemlerine tepki verdi.

Kanaltürk'teki 'Orada Neler Oluyor?' programına konuk olan Hüseyin Avni Danyal, Kurtlar Vadisi dizisiyle ilgili olarak zaman zaman medyada tartışılan 'şiddete özendirdiği' görüşlerini eleştirdi.

Dizinin gençlere olumsuz örnek teşkil edebilecek davranışlar içermediğini söyleyen Hüseyin Avni Danyal, "Hatta gençlere örnek olabilecek bir takım doğruların altı da kalın kalın çizildi. Ancak bunlar konuşulmuyor da kötü örnek olduğu konuşuluyor" dedi.


Dizinin daha önceki versiyonu 'Kurtlar Vadisi'nden bahsedilmesi üzerine de Hüseyin Avni Danyal, "Ben bu diziye 'Kurtlar Vadisi Pusu' olarak girdim. Daha öncesi beni ilgilendirmez" diye konuştu.


İdam sahnesine nasıl hazırlandı?


'Hatırla Sevgili' dizisinde Adnan Menderes'i canlandıran oyuncu, idam sahnesinin çekileceği gün sette hiç kimseyle konuşmadığını ve siyah perdeyle çevrilmiş bir alan kurdurduğunu ve çekimler haricinde oradan çıkmadığını söyleyerek "O bir süre sonra insanda başka bir ruh hali, başka bir sıkıntı ve buhran yaratıyor. O bunalım ve ruh hali de idam sahnesinde daha rahat, daha doğru oynamama neden oldu" dedi.


Dizinin yapımcısı Tomris Giritlioğlu'ndan idam sahnesiyle ilgili bütün sahnelerin aynı gün çekilmesi ricasında bulunduğunu aktaran Hüseyin Avni Danyal, Giritlioğlu'nun kendisini kırmadığını ve adaya gelerek beyaz gömleğini giydiği andan idam sahnesinin sonuna kadar hepsinin sırayla çekildiğini ve çekimlerin 26 saat sürdüğünü belirtti.

Kurtlar Vadisi Pusu Dizi, 49. Bölüm Özeti

Polat ile metropol tilkisi Muro arasındaki pazarlık nereye varacak?

İskender Büyük, Polat Alemdar’a kaptırdığı Muro’yla ilgili nasıl bir plan hazırlayacak?

İskender’in füzesinin hedefinde olan Muro ölecek mi?

Memati ve Abdülhey’i kafa kafaya getiren olay ne olacak?

POLAT EVLENİYOR MU

Kurtlar Vadisi Pusu’nun 27 Kasım 2008 Perşembe akşamı yayınlanan bölümünde uzun süredir merakla beklenen bir soru yanıtını buldu

Vadinin yeni kadın oyuncusu Hatice Şendil oldu. Şendil, Kurtlar Vadisi Pusu’da Nazife Anne’nin Polat için uygun gördüğü “gelin” adayı Ebru karakterini canlandırıyor. Polat ve Ebru arasında aşk yaşanacak mı? Polat Alemdar, annesinin uygun gördüğü bu “gelin adayı”yla evlenecek mi? Tüm bu sorular Kurtlar Vadisi Pusu’nun ilerleyen bölümlerinde yanıtını bulacak

POLAT KİMİNLE EVLENECEK

Kurtlar Vadisi Pusu izleyicilerinin merakla beklediği Polat Alemdar’ın yeni aşkı, bu hafta yayınlanacak 48.bölümde ortaya çıkıyor.

Polat Alemdar’ı evlendirmeye niyetli olan Nazife Annenin oğlunu tanıştıracağı sürpriz isim kim olacak?

Bu sorunun cevabı Kurtlar Vadisi Pusu’nun Perşembe akşamı yayınlanacak 48 bölümünde

NİHAYET MEMATİ VE, BULUT

Uzun bir aradan sonra Kurtlar Vadisi Pusu’nun en sevilen ikililerinden Memati ve Bulut limanda karşı karşıya geldiler.


Bulut’un limandaki payını Hazarbeyoğlu’na satmak istemesi üzerine gerçekleşen bu eğlenceli buluşmayı bir kez daha

Polat ve Muro karşı karşıya

Kurtlar Vadisi Pusu'nun can düşmanı karakterleri Polat Alemdar ile Muro ilk kez bir canlı yayında karşı karşıya geliyor.

Kanaltürk İÇ YAPIMLAR tarafından hazırlanan MEDYATİK programı, izleyicileriyle buluşacağı gala gecesinde Kurtlar Vadisi: Pusu dizisinin Polat Alemdar'ı Necati Şaşmaz ile onun can düşmanı, terör örgütünün metropol sorumlusu, Şehir Tilkisi Muro tiplemesiyle olay yaratan Mustafa Üstündağ'ı ilk kez birlikte bir canlı yayın stüdyosunda ağırlayacak... Vadi'nin senaristleri Bahadır Özener ve Cüneyt Aysan da canlı yayında dizinin geleceğini masaya yatırıp, yapımcı Pana Film'in reyting ölçümleri konusundaki çarpıcı iddialarını da seslendirecekler...

Televizyon eleştirmeni Yüksel Aytuğ ile oyuncu ve sunucu Doğa Rutkay'ın birlikte sunacakları Medyatik'te ayrıca haftanın ekranlardaki Pot 5'i, reyting krallığı listesi ve medya dünyasından son dedikodular da yer alacak...

Medyatik,19 KASIM Çarşamba akşamı 22.45'de yeni ekran fenomeni olmaya geliyor..

45. bölüm de polat intikam yemini diyor

Kurtlar Vadisi Pusu nun yeni bölümünde Polat kurtuluyor.

Geçtiğimiz hafta sürpriz bir şekilde yayınlanmayan Kurtlar Vadisi Pusu'nun 45. bölümünde Polat Alemdar, İskender'in elinden kurtuluyor. Soluğu Ömer babanın evinde alan Polat için İskender ve adamları alarma geçiyor.

Komutan ve İskender birbirlerine resti çekiyor. Dizinin yeni bölümü heyecanın yanında duygusal anlara da sahne olacak. Polat, Erhan ve Hikmet'e intikam sözü veriyor.

Kurtlar Vadisi atv'ye gitmiyor

45.bölüm-46.bölüm hakkında
Show TV'den ATV'ye geçeceği öne sürülen "Kurtlar Vadisi"nin hali hazırda öyle bir transferi söz konusu değil.

Senarist Bahadır Özener ile konuştum. Show TV ile bu kriz dönemini en az zararla atlatabileceklerini konuştuklarını söyledi. Bahadır, ocak ayına kadar en azından gündemlerinde böyle bir durumun olmadığını da sözlerine ekledi.

Kurtlar Vadisi’nde yeni şifreler

45.bölüm'
Kurtlar Vadisi’nde Devlet "Polat Alemdar" mı? Kurtlar Vadisi bir "oyunbozan" rolüne mi soyundu? Birilerinin oyunu bozulacak? Kurtlar Vadisi yeni bir "darbeyi" önleyecek anlaşılan.

Bakın karşımızda yeni bir şifre daha… Türkiye’nin, stratejik yol haritasına dair "vizyon çizen" neredeyse tek "think-tank merkezi" işlevi görüyor bu dizi. Stratejik araştırma merkezleri ne iş yapar sizce? Senaryo yazar. 10, 20 ve hata 30 yıl sonrasını görür, "projeksiyon" yapar. Türkiye’de de think-tank’lerin yerine bu işleri Kurtlar Vadisi yapar oldu!

En son izlediğimiz 44. bölümde önümüze konan mesajı izlediniz. Şifrenin adı, "Erdoğan Operasyonu." İskender Büyük’ün elinden düşürmediği bu kitaba salt bir "kitap reklamı" olarak bakanlar, Kurtlar Vadisi’ndeki en önemli "anahtar kelime"yi ya da "password"u ıskalamış demektir. Yani peşinen söyleyelim.

Nedir peki bu "Erdoğan Operasyonu" kitabının esbab-ı mucibesi?
Şifreler şifreleri doğuruyor, gelin hep birlikte bunun perde arkasına bir göz atalım. "Erdoğan Operasyonu" kitabı birkaç ay evvel piyasaya çıktı. Kim bastı? Timaş Yayınları. Hem "muhafazakar" hem de "demokrat" bir yayınevi. Tıpkı AKP’nin kendini tanımladığı "muhafazakar demokrat" kimlik gibi... Kitabı kim yazdı? İki isim. İkisi de çok önemli isim. Biri eski MİT mensubu Mahir Kaynak. Diğeri Kurtlar Vadisi yapımcılarıyla aynı dergahtan feyz alan, "ağabey" Ömer Lütfi Mete.


Kitapta ne anlatılıyor?

Aslında Kurtlar Vadisi’nin yapmaya çalıştığı şeyin ta kendisi anlatılıyor… "Misyon" aynı. Ortada bir senaryo var. Artık küresel dünyada psikolojik savaş diye bir kavram varsa savaşın silahları da senaryolar oldu. İşte Ömer Lütfi Mete ile Mahir Kaynak da bir senaryo üzerinden bu kitabı yazdılar. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yapılacak bir darbe girişiminden söz ediyor kitap.

Gelin önce bu kitaptaki senaryolara biraz daha yakından bakalım. Kurtlar Vadisi ekibinin çok önemsediği Ömer Lütfi Mete’nin Mahir Kaynak’la ortak yazdığı kitapta, "Türkiye’ye, özellikle dış politika alanında yön tayin etme amaçlı bir operasyon uygulandığı" tezinin üzerinden olası ihtimaller sıralanıyor Bunlardan en dikkat çekeni, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ekibinin tasfiyesi" iddiası. İşte kitaptaki senaryolardan birkaçı:

- Bugün iki düşman gibi görünen ABD ve Rusya perde arkasında yeni bir denge politikası kurmak için anlaştılar. Türkiye’nin bu yeni düzende hangi safta yer alacağını konuşmamız lazım. Çünkü bu yeni süreç,Türkiye’de büyük dönüşümlere sebep olacak.

- Yeni süreçte Erdoğan ve ekibi tasfiye edilecek fakat yine bu partideki bir grup isim iktidara gelecektir. Yeni lider orduyla kavga etmeyen, eşinin başı açık ama başörtüsünü serbest bırakacak, Kürt değil ama Kürtlerle çatışmayan biri olacak…

- Gül ve Erdoğan arasındaki ayrılık, Türkiye’nin stratejik müttefikinin hangi güç olacağı konusundaki görüş farklılığından kaynaklanıyor. Meselâ Gül, İngiltere ile ittifak kurmak isterken, Erdoğan ABD’yi tercih ediyor olabilir. İngiltere Kraliçesi’nin ziyaretini böyle değerlendirmek gerekir.

- Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı seçilmesiyle, aslında başbakan olmasının önüne geçmek istediler. Şimdi süreç tersinden işliyor. Bu kez iktidara, Gül’ün uyguladığı politikaları takip edecek bir isim geçebilir…

Yeni sezonla birlikte Kurtlar Vadisi, Türkiye’de yaşanan "yapısal dönüşümü" işliyor. Artık dizinin odağında bu değişimin yarattığı çatışma ve yansımaları var. Devlete yön vermeye çalışan uluslararası ve özellikle de ABD-İsrail bağlantılı derin bir yapı ile bunu yok etmeye "adanmış" başka bir derin yapının savaşı…

Perşembe günü izlediğimiz bölümde bu çatışmayı daha bir net izledik. İskender Büyük tahmin etmediği bir engelle karşılaştı. Hem de hiç beklemediği bir yerden yedi darbeyi. Artık Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki tayin ve terfi mekanizmasına etki edemeyecek olduğu gerçeğiyle karşılaştı. Onun lideri olduğu yapı "veto yedi". Paşa tarafını belli etti. Asker tasfiye mekanizmasını işletti. Paşa suikasttan de kurtuldu. Sanki biz bu sahneleri görmüştük değil mi?

Çember herkes için daralıyor. Polat Alemdar belli ki kurtuluyor. İskender Büyük Polat’ın adamlarının elinden kaçtı. Şimdi İskender Büyük, "Erdoğan Operasyonu" kitabını okuyor. Bu kitap olası bir darbeyi anlatıyor. Askeri darbe değil tabi anlatılan. Bir tasfiye süreci.

Başbakan Erdoğan küresel birtakım güçlerin hedefinde kitaba göre. Peki Kurtlar Vadisi bu operasyonun neresinde?
En önemlisi Kurtlar Vadisi’nde devlet ortada yok! Hiç de olmadı. Devlet Polat Alemdar’ın ta kendisi çünkü! Şifre çözücü izleyici işte bu yüzden ısrarla Polat Alemdar’ın nerde durduğuna odaklandı.

Türkiye’nin "de facto" gerçekliği düşünülürse, Kurtlar Vadisi bir "oyunbozan" rolüne mi soyundu? Birilerinin oyunu bozulacak? Kurtlar Vadisi yeni bir "darbeyi" önleyecek anlaşılan. Bize de, "Umarız demokrasi kazanır" demekten gayri bir söz söylemek düşmüyor bu durumda
Share:

0 commentaires:

Post a Comment

Popular Posts

ما هو افضل مسلسل لسنة 2020 ؟
مسلسل الهندي مملكة الحب
مسلسل تركي الحفرة
مسلسل وادي الذئاب
Created with Quiz Maker

Blog Archive

Pages

Theme Support