بطل فلم وادي الدئاب

Monday, July 16, 2012

Başkent'ten Van'a büyük yardımlمساعدة كبيرة lمن نجاتي ساشماز إلى Başkent'ten فان

Büyükşehir Belediyesi, Van'ın yaralarını sarmak üzere Başkent'ten gönderilen en büyük yardım filosunu bölgeye uğurladı. Uğurlama törenine Başkanı Melih Gökçek ve ünlü oyuncu Necati Şaşmaz katıldı.

Büyükşehir Belediyesi, Van'ın yaralarını sarmak üzere Başkent'ten gönderilen en büyük yardım filosunu bölgeye uğurladı. Deprem bölgesine 54 TIR'la bin 240 tonluk gıda ve temizlik maddesi gönderildi.

Atatürk Kültür Merkezi (Eski Hipodrom) Alanı'nda toplanan TIR'ları, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ASO Başkan Nurettin Özdebir, Kurtlar Vadisi dizisinin oyuncularından Necati Şaşmaz, belediye meclis üyeleri ve bürokratların yanı sıra Van'da iki yakınını kaybeden bir depremzede uğurladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Van'da yaşanan 7.2 büyüklüğündeki depremin yaralarını sarmak için de büyük bir seferberlik başlattı. Arama kurtarma timi ile bölgenin acil ihtiyacı olan ekmek, su, battaniye gibi malzemeleri ilk günden uçakla gönderen Büyükşehir Belediyesi, daha uzun vadeli destek amacı taşıyan 54 TIR dolusu bin 240 ton gıda ve temizlik maddesini de bölgeye uğurladı. 62 kilogramlık koliler halindeki yardım paketinde, 5 kişilik 20 bin aileye yaklaşık 2 ay yetecek kadar gıda ve temizlik malzemesi bulunuyor.

Atatürk Kültür Merkezi'nde toplanan tırları uğurlamaya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, burada yaptığı konuşmada, "Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak Ankara halkı adına yapmakta olduğumuz yardımların bugün yine bir bölümünü Van'a, Erciş'e ayrı ayrı gönderiyoruz. Bu Ankaralıların yaptığı en büyük yardım olacak" dedi.

"TÜRK MİLLETİ BÜYÜK BİR MİLLET"

Tırlarda yer alan toplam bin 240 ton gıda ve temizlik maddesinin 20 bin aileye ulaşacağını ve her bir aileye 62 kilogramlık 5 ayrı kolinin teslim edileceğini ifade eden Başkan Gökçek, bu yardımların Erciş ve Van kriz merkezleriyle yapılan görüşmeler sonrası yola çıkarıldığını ifade etti.

Gökçek, sözlerine şöyle devam etti:

"Van'daki felaket yüreğimizi yaktı. Cenab-ı Allah hayatını kaybedenlere rahmet eylesin, mekanları cennet olsun, hayatta kalanlara acil şifalar, ailelere sabır versin. Burada özellikle Van depremi dolayısıyla başlayan seferberlik, kardeşliğin sınırlarını çok net gösteriyor. Türkü Kürdü ayırt etmeye çalışanların, özellikle son dayanışmayla yüzleri kapkara hale geliyor. İşte bu olay ülkenin birlik ve bütünlüğünü çok net gösteriyor. İnsanların nasıl akın akın para verdiğini birlikte gördük. Kamyonlarla yardımların gönderildiğini gördük. Bu Türk milletin büyüklüğünü gösteriyor. Türk milleti büyük bir millet. Cenab'ı Allah bir daha böyle bir acı vermesin."

"YARDIMLAR DEVAM EDECEK"

Belediye meclis üyelerinin bizzat tırlarla beraber Erciş ve Van'daki deprem bölgesine gideceğini ve yardımların devam edeceğini kaydeden Gökçek, "Allah nasip ederse 3 bin adet ısıtma aracını da inşallah yarın Erciş'e yetiştirmeye çalışacağız. Van ayağa kalkana kadar bütün Türkiye'nin gösterdiği hassasiyeti Ankara da gösterecek. Yardımlarımız olanca hızıyla devam edecek. Kimsenin bundan kuşkusu olmasın" diye konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın bir zamanda Van'a ikinci bir ziyarette bulunacağını ifade eden Başkan Gökçek, "Belki başka görevler yüklenir, bunu da şerefle yapmaya hazırız. Yıkılan yerleri ayağa kaldırmak şerefimiz. Ankaralılar adına bunları yapacağız inşallah" dedi. Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki 14 şirketin yıllık karından da bölgeye Kızılay aracılığıyla yardım göndereceğini söyleyen Gökçek, ilk olarak ANFA'nın 1 milyon TL yardım için yönetim kurulu kararı aldığını söyledi.

Başkan Gökçek'in daveti üzerine bir konuşma yapan Kurtlar Vadisi başrol oyuncularından Necati Şaşmaz, "Birbirimize kötü gün dostluğunu gösterdik. İnşallah bu dostluk iyi günlerde de büyüyecek. Afet kardeşliğimiz artarak devam edecek. Bu bizi daha da yakınlaştırır" dedi. Van'ın ikinci doğum yeri olduğunu, Ankara'da ise bir süre yaşadığını aktaran Şaşmaz, "Ankara'dan Van'a bu kucak dolusu ihtiyaç malzemesini gönderirken burada bulunmak ve bu olaya şahit olmak istedim. Ayrıca bana birkaç gündür basından da soruyorlardı. Van'da aile dostlarımdan, akrabalarımdan evleri zarar görenlere Elazığ'daki evimizde bakmaya çalışıyoruz. Bizler kendimizce böyle bir yardım yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

KOLİLERDE NELER VAR?

Konuşmaların ardından, üzerinde 'Ankara Büyükşehir Belediyesi Depremzedelerin Yanında' yazılı tırlar Van'a hareket etti. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin temel ihtiyaçları göz önünde bulundurarak hazırladığı yardım kolilerinde bulunan gıda ve temizlik ürünleri ise şöyle bildirildi: "2 kg zeytin, bin 660 gr salça, bin 500 gr tuz, 2 kg peynir, 10 kg makarna, 5 kg ayçiçeği yağı, 5 kg un, 2 kg arpa şehriye, 3 kg çay, 6 kg şeker, 2'şer kg iki farklı türde reçel, 2 kg tahin helvası, 5 kg pirinç, 2 kg fasulye, 2 kg nohut, 2 kg bulgur, 3 kg çamaşır deterjanı, 750 gr tuvalet sabunu, 1 kg banyo sabunu, 2 kg sıvı bulaşık deterjanı."

NECATİ ŞAŞMAZ: "ANKARA TRAFİĞİ ÇOK RAHAT"

Yardım konvoyunun uğurlama töreni öncesi, Başkan Melih Gökçek, Kurtlar Vadisi dizisinin başrol oyuncusu usta oyuncu Necati Şaşmaz'ı makamında kabul etti. Bir gazetecinin, Ankara'ya ilişkin düşüncelerini sorması üzerine Şaşmaz, "Melih bey Ankara'yı çok değiştirdi. Ben, Amerika'ya gitmeden önce Ümitköy'de ailemle oturuyordum. Eskiden trafikte çok sıkıntı yaşardık. Ancak şimdi Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek sonrasında ulaşımın bayağı bir rahatladığını gördüm. Ayriu olay ülkenin birliıca Başkent
Ankara'da büyük bir değişim ve dönüşüm yaşandığına da şahit oldum" cevabını verdi.

Başkent'in zengin ve modern görüntüsüyle çok güzel bir şehir haline geldiğini de kaydeden Necati Şaşmaz, "Sayın Başkanı tebrik ediyorum. Zaten halk da kendisini bu makama seçerek bu başarısını onaylıyor" dedi.

Başkan Gökçek'in, "Filmi hep İstanbul'da çekiyorsunuz. Artık filmlerinizde Ankara'nın da belli bölümleri geçecek değil mi?" sorusu üzerine Şaşmaz, "Ankara'da da Ankara Kurtlar Vadisi yaparız. Ankara'da bir kurt vadisi bulursak, orada da yaparız" diye konuştu. Başkan Gökçek, yardımların Kriz Merkezi'ne teslim edileceğini belirterek, "Van'da Van Valisi, Erciş'te de Ağrı Valisi Kriz Merkezlerini yönetiyor. Her iki valimizin de bu yardımdan haberi var. Yardımların paket içinde olması bir avantaj. Paketler Valilik aracılığıyla ile dağıtılacak" şeklinde konuştu.

Share:

0 commentaires:

Post a Comment

Popular Posts

ما هو افضل مسلسل لسنة 2020 ؟
مسلسل الهندي مملكة الحب
مسلسل تركي الحفرة
مسلسل وادي الذئاب
Created with Quiz Maker

Blog Archive

Pages

Theme Support