بطل فلم وادي الدئاب

Saturday, July 14, 2012

Adı: Mustafa Kemal Atatürk, Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye'nin cumhurbaşkanı

Mustafa Kemal Atatürk مصطفى كمال





الاسم: Mustafa Kemal Atatürk مصطفى كمال اتاتورك
الوصف:ولد في 19 مايو 1881 في مدينة سلانيك اليونانية وكانت تابعة للدولة العثمانية وقتئذ وتوفي في 10 نوفمبر 1938. أطلق عليه اسم الذئب الأغبر، واسم اتاتورك (أبو الاتراك)

اعماله :-

إلغاء للخلافة الإسلامية
...
إلغاء الشريعة الإسلامية من المؤسسة التشريعية

شنّ حملة تصفية شملت العديد من رموز الدين والمحافظين بادعاء مشاركتهم في محاولة اغتياله.

منع اللّباس الإسلامي.

منع تعدد الزوجات.

استخدام الحروف اللاتينية بدلا من العربية في كتابة اللغة التركية عام 1928

التقويم الغربي بدلا من الهجري والوقت تم تبنيهما عام 1925.

ألغى وزارتي الأوقاف والمحاكم الشرعية.

مات في 10 نوفمبر 1938 عن عمر يناهز 57 عاما بعد إصابته بمرض تشمع الكبد الذي نجم عن تناوله المفرط للكحول.

Mustafa Kemal Atatürk مصطفى كمال


في (27 رجب 1342هـ = 3 مارس 1924م) ألغى مصطفى كمال الملقب بأتاتورك الخلافة العثمانية، وطرد الخليفة وأسرته من البلاد، وألغى وزارتي الأوقاف والمحاكم الشرعية، وحوّل المدارس الدينية إلى مدنية، وأعلن أن تركيا دولة علمانية، وأغلق كثيرًا من المساجد، وحوّل مسجد آيا صوفيا الشهير إلى كنيسة، وجعل الأذان باللغة التركية، واستخدم الأبجدية اللاتينية في كتابة اللغة التركية بدلاً من الأبجدية العربية.




وهنا تفاصيل اكثر

كثير منا يلعنه وكثير منا يقول فيه شعرا وبين المطرقة والسندان لا احد يعرف تاريخه انه ابو التورك كما اطلفوا عليه انه الزعيم القومى التركى والذى لو اخطات فى اسمه بتركيا قد يكلفك الامر السجن واو ربما اكثر بينما اذا ما جاء ملحد وسب رب العزة قد يعللون الامر بمطق حرية التعبير هذه هى نتاج ثورة اتاتورك

ولد في 12 مارس/ آذار 1881 في مدينة سلانيك اليونانية وكانت تابعة للدولة العثمانية وقتئذ وتوفي في 10 نوفمبر/ تشرين الثاني 1938. أطلق عليه اسم الذئب الأغبر (bozkurt)، واسم اتاتورك (ابو الاتراك).


من الجيش إلى الحكم

تلقّى مصطفى كمال دراسة عسكرية وتولى مناصب مهمّة في الجيش العثماني وشارك في الحرب الليبية ضدّ الاحتلال اﻹيطالي وقاد حرب التحرير التركية ضد قوات الحلف في الحرب العالمية الأولى بمنطقة جاناق قلعة مضيق الدردنيل ثم ساهم في الانقلاب ضد السلطان العثماني وحيد الدين محمد (محمد السادس) والخليفة الصوري عبدالمجيد الثاني وأعلن في أنقرة قيام جمهورية تركية قومية على النمط اﻷوروبي الحديث.


إلغاء الخلافة

له دور كبير في النهضة الاقتصادية التركية ويعتبره الكثيرون من المسلمين خائنا لدين الاسلام لما قام به من الغاء للخلافة الإسلامية في تاريخ 3 مارس 1924م و لإلغائه الشريعة الإسلامية من المؤسسة التشريعية .


طفولته

والده علي رضا مسؤول جمارك تحول إلى تاجر اخشاب وتوفي عندما كان مصطفى لا يزال صبيا. والدته زبيدة هانم سيدة قوية الارادة صابره كرست نفسها لتنشئته مع اخته. دخل أول مدرسة دينية تقليدية و من ثم تحول إلى الدراسة الحديثة و في عام 1893 دخل المدرسة العسكرية العليا حيث منحه مدرس الرياضيات الاسم الثاني كمال (و يعني الكمال) إقراراً بانجازات مصطفى المتفوقة بعدها عرف باسم مصطفى كمال.


عسكريته

كان عسكرياً لا يستسلم ورجل دولة ثورياً، في عام 1915 ألحق بالبريطانيين أكثر الهزائم دماراً في تاريخهم، وفي عام 1918 خرج من الحرب العالمية الأولى القائد العسكري الوحيد الذي لم يُمنى بأي هزيمة، وبعد أربع سنوات قاد شعبه في نضاله ضد القوات اليونانية الغازية وأعاد إليه الاستقلال، في عام 1923 أسس على أنقاض الإمبراطورية العثمانية جمهورية تركيا وأصبح أول رئيس لها والبلد الذي أسّسه أصبح عضواً في حلف شمال الأطلسي ورمزاً للديمقراطية في الشرق الأوسط، اعتبره ستالين فاشياً وهتلر وموسوليني قالا إنه شيوعي، ونعته آخرون بالديكتاتور، أما شعبه فقد لقبوه بأتاتورك أبو الاتراك.


إلغاء الخلافة العثمانية

في منتصف أكتوبر اصبحت انقرة عاصمة الدولة التركية الحديثة و في 29 أكتوبر أعلنت الجمهورية وأنتخب مصطفى كمال باشا بالاجماع رئيساً للجمهورية.
و في 3 مارس 1924م ألغى مصطفى كمال الخلافة العثمانية، وطرد الخليفة وأسرته من البلاد، وألغى وزارتي الأوقاف والمحاكم الشرعية، وحوّل المدارس الدينية إلى مدنية، وأعلن أن تركيا دولة علمانية، وأغلق كثيرًا من المساجد، وحوّل مسجد آيا صوفيا الشهير إلى متحف، وجعل الأذان باللغة التركية، واستخدم الأبجدية اللاتينية في كتابة اللغة التركية بدلاً من الأبجدية العربية.
خلال الخمسة عشر عام التي أمضاها أتاتورك في الرئاسة أورد نظاما سياسيا وقضائيا جديدا، محى الخلافة وأنهاها و جعل كلا من الحكومة والتعليم علمانيا واعطى للمرأة حقوقا متساوية وحقق تقدما في الفنون والعلوم والزراعة والصناعة، حل برلمان اسطنبول المعارض له و استبدله ببرلمان أنقرة. في عام 1934 عندما تم تبني قانون التسمية اعطاه البرلمان الجديد اسم أتاتورك (ابو الاتراك).


اعماله

1-انضمامه لجمعية سرية لمقاومة العهد الحميدي‏,
2-تولي رئاسة تحرير الجريدة التي كانت تصدرها هذه الجمعية‏,
3-اشتراكه في الدفاع عن لبيا ضد الغزو الإيطالي ‏,‏ وفي حروب البلقان
4-اشتراكه في حركة‏'‏ جمعية الاتحاد والترقي‏'‏ التي انتهت بإجبار السلطان عبد الحميد علي إصدار الدستور عام‏1908,
5-اشتراكه في الأعمال القتالية خلال الحرب العظمي‏,
‏6-إلغاء الخلافة وفصل الدين عن الدولة‏.
7-إلغاء الحجاب أو غطاء الرأس في الجامعات و المدارس و الدوائر الحكومية
‏8-إلغاء القلبق والطربوش الدي استحدث في عهد السلطان محمد الثاني والعمامة‏-‏إلا لرجال الدين‏-‏والحبرة واليشمك والبرقع واستعاض عنها كلها بالقبعةالغربية ‏'‏ لأن الزي يخلق الإنسان‏'. إلى جانب الثورة الكلية في اللباس عام 1925
9-التقويم الدولي و الوقت تم تبنيهما عام 1925
‏10-إدخال الحروف اللاتينية عام 1928 بدلا من العربية
11-أغلق كثيرًا من المساجد، وحوّل مسجد آيا صوفيا الشهير إلى متحف
12-ألغى وزارتي الأوقاف والمحاكم الشرعية
13-ضمن سلسلة من الاصلاحات القانونية تم تكييف القانون السويسري ليتلاءم مع ظروف وحاجات البلاد 1962 و الدستور المدني وتم ادخال قانون العقوبات و القانون التجاري والمدني ايضا.
14-الوضع القانوني للمراة و مكانتها في المجتمع في الجمهورية الحديثة تحسن إلى درجة كبيرة (مثال على ذلك حصولها على حق التصويت الايجابي والمؤثر في الانتخابات الوطنية و المحلية سبق به العديد من الدول الاوروبية)

مات في 10 نوفمبر 1938 بعد مرض استمر عدة اشهر.
Mustafa Kemal Atatürk Mustafa Kemal





Adı: Mustafa Kemal Atatürk, Mustafa Kemal Atatürk
Açıklama: Slanik Yunan kentinde 19 Mayıs 1881 Doğum tarihi, zamanında Osmanlı İmparatorluğu'na aitti ve 10 Kasım 1938 tarihinde öldü. Tozlu kurt ve adı Atatürk (Türklerin babası) olarak adlandırılan

Eserleri: -

İslam halifeliğin kaldırılması
...
Yasama İslam hukukunun kurumun kaldırılması

Kampanya dinin sembol ve muhafazakarlar birçok suikast girişimi katılımları iddia tasfiyesi dahil.

İslami kıyafet önleyin.

Çok eşlilik üzerine bir yasağı.

1928 yılında Türk dili yerine Arapça yazı Latin alfabesi kullanma

Yerine AH ve zamanın Batı takvimine 1925 yılında kabul edilmiştir.

Iptal ve Evkaf ve İslami mahkemelerin Bakanlıklar.

Alkolün aşırı yemekten kaynaklanan karaciğer sirozu ile enfekte olduktan 57 yaş 10 Kasım 1938 tarihinde öldü.

Mustafa Kemal Atatürk Mustafa Kemal


(27 Receb 1342 AH, 3 Mart 1924 m) Mustafa Kemal aka Atatürk Osmanlı İmparatorluğu tarafından kaldırılmış ve Halife ve ülke ailesini sürülmesi ve Evkaf ve İslami mahkemelerin Bakanlıklar iptal ve sivil bir dini okullar ve Türkiye'nin laik bir devlet olduğunu ilan etti ve camilerin çoğu kapalı ve Ayasofya Camii etrafında ünlü kilise, Sofya ve Türkçe dua yapabilir ve yerine Arap alfabesinin Türkçe yazmak için Latin alfabesini kullanmak.




Iste detaylar

Birçoğumuz lanetli ve bir şiir söyleyerek çoğumuz, bir kaya ve sert bir yer arasında kimse Atlfoa ona Türkiye'de kendi adına bir hata yapmıştı Türk ulusal, lideri bir ateist oldu sanki belki de daha fazla bir şey hapishane F. mal ve Glory Rabbi hakaret olabilir Ebu tawarruk olarak geçmişi biliyor Bmtq Aallon olabilir ifade özgürlüğü, bu devrimin bir ürünü, Atatürk ise

Slanik Yunan kentinde Mart 12 / Mart 1881 tarihi, zamanında Osmanlı İmparatorluğu'na aitti ve 10 Kasım 1938 yılında öldü. Kurt (bozkurt), tozlu ve adı Atatürk (Türklerin babası) denir.


Askeri güç için

Mustafa Kemal, askeri çalışma Alınan ve Osmanlı ordusunda önemli görevler üstlendi ve İtalyan işgaline karşı savaş Libya katıldı ve daha sonra kurtuluş Çanakkale Birinci Dünya Savaşı alan Janaq Kale Boğazı NATO güçlerine karşı Türkiye'nin savaş ve Osmanlı Sultanı tek-Din Muhammed (Mohammed VI) ve Halife el-Suri karşı darbe katıldı açtı Majeed ve ikincisi Ankara'da açıklandı Avrupa tarzı modern, milliyetçiliğin Türk Cumhuriyeti.


Halifeliğin Kaldırılması

Önemli bir Türkiye'nin ekonomik patlama rolü ve 3 Mart 1924 m tarihinin ve yasama kurumdan İslam hukukunun yürürlükten kaldırılması için İslam halifeliği kaldırması için İslam dinini bir hain olarak birçok Müslüman tarafından kabul edilir.


Onun çocukluk

Babası Ali Rıza Efendi, bir gümrük memuru, kereste tüccarlığı döndü Mustafa'nın hala bir oğlan olduğu zaman öldü. Annesi Zubaydah Hanım dindar ve iradeli bir kadın, kız kardeşi ile onu birlikte yükseltmek için kendini adadı. Matematik öğretmeni ona Mustafa üstün Mustafa Kemal olarak bilinen tanınması başarılarının ikinci ismi Kemal (anlam mükemmellik) verdi nereye Birinci geleneksel dini okula girdi ve daha sonra 1893 yılında modern bir okula dönüştü, o askeri bir liseye girdi.


Askarath

Askeri pes etmez ve devrimci bir devlet adamı, 1915 yılında daha kendi tarihinin yıkım yenilgiler ve 1918 yılında Birinci Dünya Savaşı ordu komutanı, bir yenilgi bir hakkı vardır, ve dört yıl sonra işgalci Yunan birliklerine karşı verdikleri mücadelede taşıdı ve Bağımsızlık dönen tek tek çıktı İngiliz verdirdiler faşist, Hitler ve Mussolini komünist ve onu çağıran diğer diktatör, ama insanlar onu Atatürk Ebu Türklerin etiketlemek için olduğunu söyledi, 1923 yılında, Türkiye'nin Osmanlı Cumhuriyeti yıkıntıları üzerinde kurulan ve ilk başkanı oldu ve kurduğu ülkenin NATO üyesi ve Ortadoğu'da demokrasinin simgesi haline gelen, Stalin'e kabul .


Osmanlı İmparatorluğu'nun Kaldırılması

Ekim ayı ortalarında, Ankara'da modern Türk devletinin başkenti oldu ve 29 Ekim Cumhuriyet ve Mustafa Kemal Paşa Cumhurbaşkanı olarak oybirliğiyle seçildi duyurdu.
3 Mart tarihinde, 1924 AD Mustafa Kemal, Osmanlı İmparatorluğu tarafından kaldırıldı ve ülkeden Halife ve ailesinin sınırdışı ve Evkaf ve İslami mahkemelerin Bakanlıklar iptal ve sivil bir dini okullar ve Türkiye'nin laik bir devlet olduğunu ilan etti ve camilerin çoğu kapalı ve müze olarak Ayasofya'nın cami etrafında ünlü ve kulaklarını yapmak Türk dili ve bunun yerine Arap alfabesinin Türkçe yazmak için Latin alfabesini kullanmak.
Cumhurbaşkanı bir siyasi sistem ve yeni bir yargı, silinen arkaya atıf ile bitirdi ve devlet ve eğitim laik hem yapmak, kadınlara eşit haklar verdi ve sanat ve bilim, ona tarım, sanayi, çözümü parlamentoda İstanbul muhalefet ilerleme ve Parlamentosu Ankara ile onun yerini olduğu gibi onun Atatürk'ün geçirdiği on beş yıl boyunca. 1934 yılında yasanın yeni parlamentonun adlandırma kabul edildiğinde onun adını Atatürk (Türklerin babası) verdi.


Onun

1 - Prens Hamidi karşı gizli bir topluluğa katılması,
2 - Bu Meclis tarafından verilmiş kağıt editörlüğü, devralmak
3 - Balkan savaşlarında Villa İtalyan işgaline karşı savunma yer alması,
4-1908 yılında Anayasanın ihracına ilişkin zorla Abdülhamit ile sona erdi, 'İttihat ve Terakki'nin Meclisi' yer alması,
5 - Büyük Savaş sırasında çatışmalara katıldığını,
6 - Hilafet ve kilise ve devlet ayrılığı kaldırılması.
7 - üniversiteler, okullar ve devlet daireleri peçe veya başörtüsü kaldırılması
8 - İptal Kulbak fes ve babam Sultan Mehmet ve türban saltanatı tanıtıldı - ama papazlar için - ve Alhabrh ve Yashmac ve burka ve 'elbise bir insan yaratır çünkü hepsini Balqubahgharbah yerini aldı. 1925 yılında kıyafet üniversitede devrimi ile birlikte
9 - Milletlerarası saat ve takvimin 1925 yılında kabul edilmiştir
10-1928 harfleri girin, Latince yerine Arapça daha
11 - Camilerin çoğu kapalı ve Ayasofya'nın ünlü cami hakkında bir müze haline
12 - Evkaf Bakanlıkları ve İslami mahkemeler iptal
13 - yasal reformların bir dizi şartlar İsviçre kanunlarına uyacak şekilde adapte ve ülkenin 1962 ve Sivil Anayasa ihtiyaçlarını Ceza Kanunu'nun tanıtımı ve Ticaret Kanunu ve hem de Sivil alınmış.
14 - Kadınlar ve büyük ölçüde (örneğin, pek çok Avrupa ülkesinde zaten olumlu ve etkili bir ulusal ve yerel seçimlerde oy hakkı elde edilmesi) için geliştirilmiş modern bir cumhuriyet olarak toplumda yerlerini yasal durumu

Birkaç ay süren bir hastalıktan sonra 10 Kasım 1938 tarihinde öldü.
Share:

0 commentaires:

Post a Comment

Popular Posts

ما هو افضل مسلسل لسنة 2020 ؟
مسلسل الهندي مملكة الحب
مسلسل تركي الحفرة
مسلسل وادي الذئاب
Created with Quiz Maker

Blog Archive

Pages

Theme Support