بطل فلم وادي الدئاب

Sunday, July 22, 2012

ABDULLAH ÇATLI kimdir?

ABDULLAH ÇATLI kimdir?



Nevşehir’de 1956 yılında doğdu. 1977 yılında Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanı, 1978′de Ülkücü Gençlik Derneği (ÜGD) Genel Başkan Yardımcısı oldu.

Ömrünü, Türklüğün düşmanı olan ideoloji ve oluşumlar ile mücadele etmekle geçirmiş yiğit Türk evladıdır.
80′li yıllarda komünizm ile mücadele etmiş, 12 Eylül sonrası yurtışına çıkması sebebi ile o dönem Türk diplomatlara suikast üzerine suikast düzenleyen ermeni terör örgütü Asala’ya karşı operasyonlarda bulunmuştur. Asala’nın bitirilmesinde emeği büyüktür.

Çok sayıda siyasi cinayet, bombalama, kahve tarama ve hapisten adam kaçırma gibi olayların örgütleyicisi olarak suçlandı.
Vatanını gerçekten seven, elini taşın altına koymaktan çekinmemiş, her şeyden önemlisi 80′lerde komünizm ve arkasından Asala’ya karşı icraatları bütün bir ömrü boyunca kendisine her anlamda yetecek iken; yurda döndüğünde, o vakit başımıza bela olmuş pkk destekçisi kürtçülerin korkulu rüyası olmuş ülkücü Bozkurt’tur.
25 Ağustos 1978′de Sakarya’da Nevzat Bor ve Mustafa Pehlivanlı’yla birlikte gözaltına alındı. İstanbul’a götürülen Çatlı, daha sonra serbest bırakıldı. Ankara polisi tarafından tekrar gözaltına alınan Çatlı, tekrar serbest bırakıldı.

Çatlı, ÜGD Genel Başkan Yardımcısı olduğu dönemde, ÜGD’nin yerine Ülkü Yolu Derneği’ni Nevşehir’de kurdu. 11 Temmuz 1978′de Ankara’da işlenen Doç. Dr. Bedrettin Cömert cinayetinin faili olarak arandı.

Share:

0 commentaires:

Post a Comment

Popular Posts

ما هو افضل مسلسل لسنة 2020 ؟
مسلسل الهندي مملكة الحب
مسلسل تركي الحفرة
مسلسل وادي الذئاب
Created with Quiz Maker

Blog Archive

Pages

Theme Support